Volkswageni TDI PD mootori õlid?

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Re: Volkswageni TDI PD mootori õlid?

Lugemata postitus Postitas copilot »

lohe kirjutas:Copilot, ma ikka olengi seda 2T õli diisliga talle sisse söötnud :)
Ja kogu selle puhastamise juures ongi see ummistuste hirm. Seega kõige ohutum puhastamine on mootoriõli vahetamine. Mul hetkel plaan seda pmst 3 x järjest teha:

vana õli Castrol Edge TD 505.01 välja > 505.00 Castrol Magnatec sisse (koos uue filtriga muidugi)>
mõnikümmend km sõitu, et see õli korra ringi käiks ja õlivahetus veelkord Magnatec-i vastu (koos filtriga muidugi)>
mõnikümmend km sõitu ja siis Edge ehk 505.01 sisse (ikka koos uue filtriga)

Usun, et see 60..80 km kokku mitte PD õliga, aga korraliku 5W40-ga ei tohiks küll asja hullemaks teha :roll:
ja jah, sry, minu halb...lugesin esimese raksuga selle koha valesti st sain aru et ka moto õli hulka paned :lol: :lol:

aga disla hulgas sutsu lisamääret ei tee paha...eriti kui satub paaki veel kütus mis ei vasta tegelt nõuetele ja vb määrimisomadused pole kõige paremad(sellist kütust liigub eesti turul kindlasti ka paremates tanklate kettides ringi).
nu ei taha ise kah uskuda et see paarkümmend km midagi hullu teeks...seda enam et läheb vahetusse sul ülemine pool nagu aru saanud.

ah jah, nende mootori spets pesu ainetega tuli mulle meelde lugu mida mingi aeg netis lugesin, kus peale moto pesu hakkasid turbod lendama ja uued ei pidanud vastu paari tkm tki....lõpuks kui hakati nuputama mis värk on selgus et mingi aeg tagasi oli tehtud moto pesu ja eks see mingi joga kuskilt lahti pesi ja õlivahetustega välja ei tulnud...kusjuures moto oli mingi ~100tkm aint sõitnud vms st suht väike läbisõit...ei mäleta kas tehti antud masinaga longlife i v mitte.
Viimati muutis copilot, 11 Okt 2012, 14:52, muudetud 2 korda kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Riho72
Huviline
Auto: 4x4 Bora Variant, Bora Variant
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Riho72 »

??
tlauri kirjutas:Pump ja filter täidetud?
Riho72 kirjutas:Yks asi veel, väidetavalt läheb 4,5 liitrit 6li aga pannes 4l on 6li maksimumis.
Mootoriks 1,9 tdi
Lugupidamisega Riho

Rahulolu on peamine

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

Riho72 kirjutas:??
tlauri kirjutas:Pump ja filter täidetud?
Riho72 kirjutas:Yks asi veel, väidetavalt läheb 4,5 liitrit 6li aga pannes 4l on 6li maksimumis.
Mootoriks 1,9 tdi
ütleme nii et mina pole kah igakord saanud päris 4,5L oma 81kw sisse, sest siis oleks isegi peale pumba ja filtri täitmist(ei ime just palju seda õli sisse) üle max normi...siis kui sai see õli jahuti kopsik alt võetud tuli sealt ikka oma keskmise klaasi jagu õli veel välja ehk siis nii 4,2 vms tav sisse ja siis on kuskil vahepeal. 96kw sai 4,5 sisse kallatud ja näit täpselt max...eks see oleneb kuigi palju sellest kah kuidas see kalle vb on sutsuke sinna v tänna ise vahetuse ajal on ja vb minu 81kw puhul loeb ka kuigi palju madaldus vms mis muudab auto tasapinda vs originaaliga...ei tasu eriti jah suure hooga kohe 4,5 sisse kallata vaid 4,2 ja siis vaadata.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Riho72
Huviline
Auto: 4x4 Bora Variant, Bora Variant
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Riho72 »

PD mootorile kallan filtri kopsikust kokku 4l- 3,5 ilma filtrita, siis filter sisse ning veel 0,5 liitrit, kaas peale ning moto tööle.
Annan natuke aega tiksuda siis suretan välja. ca 5 min jooksul vaatan taset et üle miinimumi oleks.
Hommikul on maksimumis. Lasen korralikult vanal õlil välja nõrguda ning tilk uut õli ka peale et pumbast ning karteripõhjast vana veel välja saab.
Viimati muutis Riho72, 11 Okt 2012, 20:10, muudetud 1 kord kokku.
Lugupidamisega Riho

Rahulolu on peamine

Vasta

Mine “Diislid”