leek kirjutas:ilmselt ikka tegi kolvi-grupi tihedamaks-see ju ta eesmärk ongi!
Kütusekulu on kah langenud.Vähemalt hetke seisuga saan 30l 600km sõita ja pool paaki on veel sees!

tundub et siinsed xado pooldajad pole ise seda ladaklubi linki lugenud ja eriti just neid teste survete kohta kus pmt muutust pole + fakt et mõõtmised selles teemas pmt pole tehtud kraadi pealt sama mootori temperatuuriga igakord kasutades ainult ühte ja sama mõõteriista...ja sa arvad v loodad et sul mõnesaja km järel on moto tihedam?lubage naerda! ja neid teemasid veel kus vennad surveid mõõtnud aga mingit tõsiselt võetavat tulemust pole saadud.
ja ehk tood ka välja palju sul see kütte kulu langenud on...see et sa viimase paagiga oled saanud sutsu rohkem sõita ei ole siinkohal mingi näitaja, mida mõjutab palju rohkem see millises liikluses oled sõitnud(vaevalt et sa oled kirja pannud kui palju oled pidanud rohkem v vähem ukerdama ummikutes, v kui palju sujuvamalt oled sõitnud jne), see milline on olnud sul sõidustiil, milline on olnud auto koormatus, see milliste ilmastiku oludega oled sattunud viimasel ajal sõitma jnejne - näiteks siis kui eestis veel elasin ja sai viljandi ja tallinna vahet käidud siis mingi vahe oli pidevalt vaja vastutuult sõita mis tähendab aga suuremat kulu.
olen kah oma 81kw boraga 4,3 kuluks saanud aga ka 6,5 ehk siis kõige rahulikum kulgemise viis vs pidevalt nn pähe andmine ja see sinu 5L/100km kohta pole mingi näitaja siinkohal. sõidustiil on see mis siinkohal kõige suuremat rolli mängib ja üsna palju.
ja see et õlisurve veidi siin v seal paraneb on sellest et tegu mingi mögaga mis igalepoole kinni kleepub ja niiviisi aitab mingit survet õlituse süsteemis tagada ja paari km järel moto kohe kotti ka ei jookse sest normaalne õli on nii vedel et jookseb kohe välja sealt kuhu see xado aga kinni jääb. ei tea mis mõte siis neil üli vedelatel täissüntidel tänapäeval on???eriti just longlife õlide puhul, võiks kah ju kasutada mingit paksemat ollust jne. ennem kui ma ei näe mingit 100% erapooletult(mitte tooja poolt kinni makstud reklaamklatset) tehtud laboratoorset katset selle kraami palju lubava mõju kohta, ei usu ma kõike sellest mitte ja eriti just kütte kulu ning moto survete paremuse poole muutumist. see et tiksumine vms väheneb v kaob on usutav, sest ka olenevalt mootori õlist endast tuleb/kaob/muutub tiks osadel masinatel märgatavalt(ka ühel tuttaval näiteks tuli 2,5 mazda bensukale mingi valvoline õliga õrn tiks sisse....pannes sisse shelli õli mida tavaliselt kasutas oli tiks kadunud)...aga et õlist tulenevat tiksumist poleks eelistan ma välja selekteerida korralik õli mis mootoris tiksumist ei põhjustaks. kui moto ongi sellise jama ehitusega v juba seisukorras kus moto vajaks tegelt remonti, siis ajutiselt vb jah mingi paksema olluse kasutamine õigustab end ära kui tiks vms närvidele käib, kuid selleks et mootor saaks ikkagi korda tuleks teha remont...ja selleks et see remont jääks kaugele kaugele kasuta määrdeid mida tootja nõuab mootorisse ja vaheta õigeaegselt ka neid koos filtritega.
Aga need PD vennad kes siin seda jama kasutavad...kui mingi aeg peaks ees olema ülemise poole remont vms siis ikka kirjutage siia kah et nüüd selline asi, mitte ärge peitke pead liiva alla kui selgub tõsiasi et päris PD jaoks see kraam mõeldud polnud arvestades et PD on niigi õli ning selle vahetuse suhtes pirtsakas st maksab kergesti kätte remondi arve näol rääkimata mingi tundmatu olluse sisse kallamisest. vanakooli traktorid on robustsed ja seal võid ilmselt ka kamazi õliga mingi aja ringi kulgeda kui tahad. aga jõudu igatahes...mina paigutan selle 70 vms eur veidi mõistlikumalt...teen kasvõi õli vahetust poole välba pealt sest ei maksa erilist midagi vajaliku normiga õli ja teeb vast motole rohkem head kui mingi tundmatu jamaga 15tkm sõita.