Xenon tuled

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Kasutaja avatar
tibullus
Veteran
Auto: Passat W8 4.0 4Motion
Tänanud: 2 korda

Re: Xenon tuled

Lugemata postitus Postitas tibullus »

Mflowy kirjutas:Teema küll juba vana, aga eks tuleb siis uueks teha. Kuna vanade tuledega probleemid, siis plaan uued soetada. Olen neid teemasid siin sirvinud ja lugenud, aga ikka ei ole veel selgusele saanud, kas VW Passat B5 1997 aasta masinal tohivad ees olla Xenon tuled, mis on paigaldatud DC tähisega lampi(D2S pirnid), aga puuduvad tulede pesurid ja autom. tulede korrektorid või siis ei tohi?

Võib-olla siin kohal võikski sõna võtta kõik B5 omanikud ja ka sama ajastu muude VWde omanikud, kes xenonidega ilma tulede pesuriteta ja atom. tulede korrektorita sõidavad. Kas Teil on sellepärast probleeme tulnud ülevaatusel või seadusesilmaga?
Mait Millerti vastus sellele küsimusele.

"1997-2000a passatitel peavad need tuledepesurid ja autom. kõrguse regulaatorid olema kui on tootja ette näinud neid. Esimestel mudelitel võis olla, et ei paigaldatud pesureid. Ülevaatajatel on kombeks paluda kliendilt, et ta tooks autoesindusest dokumendi mis näitaks millise komplektsusega oli selle tehasetähisega masin mis vuras konveierilt poodi.
Ka internetiavarustest on võimalik leida vajalikku infot kuid kohustust kui sellist hakata surfama või kohustust osata leida infot ei ole.
Las nad prõõkavad mida tahavad aga ülevaatusele tullakse ikkagi halogeenidega..."

Ma ei tahaks hästi uskuda, et volkari esindusest nad ilma nende vidinateta välja veeresid. Aga kes teab. Uuri äkki esindusest selle kohta ja kui olidki ilma, siis lase neil paber selle kohta anda.
W8

hulgus666
Huviline
Auto: VW Golf IV 2,0

Lugemata postitus Postitas hulgus666 »

Mul olid 1994a. Audi A6-l xenon pirnid(4300K vist).Polnud ei tulede pesureid ega automaatreguleeringut.Sõitsin 3 aastat põhiliselt Võrus,päris tihti ka Tartus ning enne mind sõitis sama masin samade tuledega ringi Tallinnas-MITTE KORDAGI polnud ühelgi seadusesilmal selle kohta ütlemist-ülevaatuseks aind panin tavapirnid sisse(igaks juhuks).Siis sai soetatud praegune auto-2002a Golf IV millel samuti puuduvad nii tulede pesurid kui ka kõrguse automaatreguleering.Tuledes olid samuti 4300K xenonpirnid millega endine omanik mööda Tallinnat ringi kruiisis ja ühelgi politseinikul selle kohta pretensioone ei olnud.Võrus sain sõita vist u. kuu aega kui rajalt maha võeti ning populaarselt selgeks tehti ,et xenon pirne sellel autol ees olla ei tohi kuna puuduvad automaatne tulede regulaator ning tulede pesurid!Küsimusele,et kui ma need regulaatorid ja pesurid külge aretan,et kas siis tohivad olla sain vastuse,et kui tehases pole neid küljes siis see on auto omavoliline ümberehitamine ning liiklemine sellise masinaga keelatud!!!Kuna vaidlema ei hakand siis pääsesin hoiatusega ning peale seda korjasin Xenonid maha ja panin tavapirnid sisse-ei viici ju iga kuu ülevaatusel käia;)
Straight roads is for fast cars,curvy roads is for fast drivers :)

Laur
Huviline
Auto: Mercedes E350CDI 4Matic
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Laur »

Kui ise paigaldada xenon pirnid luuptuledesse ja need on paika reguleeritud pole hullu, vastutulijat ei häiri rohkem kui tehase paigaldus.
Hullem lugu on kui paigaldatakse ilma luubita, tavalise reflektoriga tulesse, jääb igal juhul häirima, otseselt silma ei pruugi näidata, kuid tule valgus on nii tugev, et vastutulijat pimestab.
M.O.T.T

Kasutaja avatar
tibullus
Veteran
Auto: Passat W8 4.0 4Motion
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tibullus »

Häirib või ei häiri aga kui seadus neid nõuab, siis pole midagi teha.
Nii nagu mina sellest aru olen saanud, siis peavad need pesurid ja kõrguse reguleerijad olema, kui tehases( originaalis) on nad lisaks xenonitele paigaldatud.
Minu vanal B5-l pidasid kunagi politseinikud tavalisi halogeene xenoniteks- esimene küsimus oli, et kus pesurid on?
Kõige parem variant oleks tõesti esindusest uurida, et kuidas originaalis lood olid.
W8

Mflowy
Huviline
Auto: VW Passat B5 97.a. 1.8T 110kW (müüa)

Lugemata postitus Postitas Mflowy »

Tänud vastuste eest, enda tulede osas olen ilmselt selgusele jõudnud, et ei hakka ikka Xenonidega mängima. Tõenäoliselt on lugu ikka sedasi, et kui su autol tulede pesureid ja automaatset kõrguse reguleerijat ei ole, siis ei ole vahet, mis aasta väljalase see on, ikkagi võib probleeme tekkida, kas või siis selle näol, et ülevaatusel lastakse sul esindusest tõend tuua, et sellise varustusega su sõiduk ka tehasest välja veeres. Ilmselt vaatan siis mingisugused luubid ette ja Osram Night Breakerid sisse ja valgust peaks olema küll ja veel.

MantaOwner
Huviline
Auto: 2004 VW Passat B5.5 1.9 TDI 74kW aut.

Lugemata postitus Postitas MantaOwner »

yks kirjutas:Kui ise paigaldada xenon pirnid luuptuledesse ja need on paika reguleeritud pole hullu, vastutulijat ei häiri rohkem kui tehase paigaldus.
Hullem lugu on kui paigaldatakse ilma luubita, tavalise reflektoriga tulesse, jääb igal juhul häirima, otseselt silma ei pruugi näidata, kuid tule valgus on nii tugev, et vastutulijat pimestab.
Huvi pärast küsin, kas 2001-2004. a Passat B5.5-le on tehases paigaldatud luuptuled või reflektoriga tuled?

Tõnu

Kasutaja avatar
Kerx
Huviline
Auto: Mk4 VR6 4motion Airride
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kerx »

lähituli luup, kaugtuli reflektor. Niipalju kui mina neid näinud olen
http://www.treilamehed.ee - Treilamehed OÜ - 50 17 677 / 24h Kvaliteetne ja kiire puksiirteenus nii Eestis kui ka välismaal.

Kasutaja avatar
TiitRE
Huviline
Auto: VW Passat B7 2.0 TDI DSG 2011; BMW E70 xDrive 30d M-pakett 2009; VAZ 21063 1985; Suzuki KingQuad LTA-700 2007; Škoda Octavia 2.0tdi DSG 2005
Tänanud: 59 korda
Tänatud: 93 korda

Lugemata postitus Postitas TiitRE »

MantaOwner kirjutas:
yks kirjutas:Kui ise paigaldada xenon pirnid luuptuledesse ja need on paika reguleeritud pole hullu, vastutulijat ei häiri rohkem kui tehase paigaldus.
Huvi pärast küsin, kas 2001-2004. a Passat B5.5-le on tehases paigaldatud luuptuled või reflektoriga tuled?

Tõnu
Pole enne ühtegi B5.5-t näinud w? :) Sellel mudelil kõigil ju tehasest luubid ees :wink: .
Edit: Kerx jõudis ette.
Viimati muutis TiitRE, 30 Okt 2012, 11:49, muudetud 1 kord kokku.

Laur
Huviline
Auto: Mercedes E350CDI 4Matic

Lugemata postitus Postitas Laur »

B5.5 on tehasest ka bi-xenon olemas, selle tule paigutus teine.

edit: pilt ka

Pilt
Viimati muutis Laur, 30 Okt 2012, 12:45, muudetud 2 korda kokku.
M.O.T.T

Vasta

Mine “Elektroonika”