Mootoris sisin ja tagant lendab musta

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
VWP1.8
Huviline
Auto: VW Passat 1.9L 96kw/ Skoda Superb 2.0L 103kw
Tänanud: 1 kord

Mootoris sisin ja tagant lendab musta

Lugemata postitus Postitas VWP1.8 »

Tervist!

Oman 3B5 passat diisel 85kw. Kõik oli hästi kuni kuulsin gaasi vajutamisel sisinat naq jookseks kuskilt õhk mööda. Suht lahe hääl oli aga mure tekitas ikka. Tuli välja et sukk oli puru, suht ribadeks sai ikka sõidetud see. Võtsin sumpa alt ja lasin punktida ja keevitada jne. Sai ilusti kokku. Panin peale tagasi aga sisin oli ikka alles, nüüd küll vaiksemalt. Tee mis tahad ei leia leket. Paar päeva tagasi läks asi huvitavamaks.
Kui sõita 6. käiguga ja alla 2000 rpm siis hakkab nõkkama ja kui gaasi vajutad lendab musta tagant. 5. käiguga kannatab veel sõita mnt peal aga noh, normaalne see pole. Diagnost näitas et termoantur, sai vahetatud aga ikka sama käitumine.
Sisinast nii palju et olen vaatand kõik vaakumvoolikud üle!!
Ja termoandurist nii palju, et algul oli see must ja nüüd heleroheline ja koodid ka ei klapi andurite peal, kahtlen kas üldse anti õige andur.

Lisaks kiirendada 130kh/h ja umbes 3000rpm lööb turbo tagant
Kas keegi oskab aidata mõlema probleemi suhtes??? - olen nõutu
Viimati muutis argo, 01 Dets 2012, 03:37, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 54 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Mootoris sisin ja tagant lendab musta

Lugemata postitus Postitas jussike »

Üks turbo lõdvikutest lahti või praoga.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

Kasutaja avatar
VWP1.8
Huviline

ma olen 100 korda üle vaatand ja ei midagi, see sisin tuleb just kaassõitja poole pealt, kuskil suka, turbo ja solenoidklapi juurest. Täpselt ei ole veel aru saanud.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

VWP1.8 kirjutas:ma olen 100 korda üle vaatand ja ei midagi, see sisin tuleb just kaassõitja poole pealt, kuskil suka, turbo ja solenoidklapi juurest. Täpselt ei ole veel aru saanud.
mikro pragusid sa silmaga pealt vaadates ei näegi. corbe l vist oli 110kw se TDI ga sama jama, must taga, moto limp modes jne...kah algul vaadati et peaks kõik ok olema lõdvikutega ja vahetati sada muud asja välja aga abi ei miskit, kuniks tuldi remondi töökojas selle peale, et süsteem tuleb ära survestada et avastada leket õigesti...tulemuseks oligi mikro pragu ühes lõdvikutest. uus lõdvik peal ning asi jok.

arvestades et must taga, moto läheb limpi ning sõidu ajal kuulda sisinat(sõidu ajal sa ei tuvastagi kus ta täpselt tuleb) siis suure tõenäosusega kuskil rõhu leke. et veakoodi kätte saada, peale limpi minekut ära moto välja sureta et jõudu tagasi saada vaid pane kaabel kohe pmt sappa ja loe veakoode siis...osad veakoodid kustuvad ära kui vahepeal süüde välja lülitada, kuigi minu 81kw sel diislil omal ajal olnud limpi mode i puhul jäid kõik veakoodid mällu ikkagi - isegi siis kui tegin diagnosti mitu päeva peale viimast limp modei.
Viimati muutis copilot, 09 Nov 2012, 21:31, muudetud 1 kord kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Kasutaja avatar
VWP1.8
Huviline

no nii, suure tuuritamise peale avastasin midagi. Turbo alumisel lõdvikul oli mega suur auk sees kuskil x kohas kuhu kätt ei osanud pannagi.
Vahetab selle ära siis vaatab edasi kuidas auto nurrub.
Lõdvikud on suht kallid ikka :o , taheti selle jubina eest 40€
Viimati muutis VWP1.8, 18 Nov 2012, 16:36, muudetud 2 korda kokku.

Vasta

Mine “Diislid”