Kaks kütusepumpa üheks?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Kaks kütusepumpa üheks?
Tere,
Autoks on '92 corrado 2.0 16v millel on 2 kütuse pumpa. Kuna väline kütusepump on üles öelnud ja tuleb midagi ette võtta siis olen natuke asja uurinud. Tuleb välja, et antud seadistuses annavad 2 pumpa mootorisse vähem kütust kui seda teeks 1. Ehk siis 1 pump oleks nii mootori tööle kui ka rahakotile ehk kasulikum. VW sai ka ise sellest hilisematel aastatel vist aru, kuid nendel mudelitel pidavat ka teistsugune kütusepaak olema.
Isiklikult puuduvad mul tehnilised teadmised ja kogemused, et midagi kokku improviseerida. Siit ka küsimus teadmajatele:
Kuidas oleks võimalikult lihtsalt, taskukohaselt jne. võimalik sellist conversionit teostada?
Ehk eksisteerib mõni hilisem mudel mille pump antud isendi paaki istuks? Mõni aftermarket pump?
Kõiksugu abi oodatud. Tänud ette.
Autoks on '92 corrado 2.0 16v millel on 2 kütuse pumpa. Kuna väline kütusepump on üles öelnud ja tuleb midagi ette võtta siis olen natuke asja uurinud. Tuleb välja, et antud seadistuses annavad 2 pumpa mootorisse vähem kütust kui seda teeks 1. Ehk siis 1 pump oleks nii mootori tööle kui ka rahakotile ehk kasulikum. VW sai ka ise sellest hilisematel aastatel vist aru, kuid nendel mudelitel pidavat ka teistsugune kütusepaak olema.
Isiklikult puuduvad mul tehnilised teadmised ja kogemused, et midagi kokku improviseerida. Siit ka küsimus teadmajatele:
Kuidas oleks võimalikult lihtsalt, taskukohaselt jne. võimalik sellist conversionit teostada?
Ehk eksisteerib mõni hilisem mudel mille pump antud isendi paaki istuks? Mõni aftermarket pump?
Kõiksugu abi oodatud. Tänud ette.
Viimati muutis HawkHill, 24 Dets 2012, 14:02, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria
Põhjus: Lisatud kategooria
-
- Huviline
- Auto: VW Passat B5.5 4Motion AVF
Re: Kaks kütusepumpa üheks?
Pane Walbro 255 ja mured murtud (hinnaklass on 100eur kasutatud, uus veidi kallim). Samas võid ka leiutada mõne teise auto või mudeli pumba ka.
Kas neid kuskilt kodumaisest poest ka leiab?spool kirjutas:Pane Walbro 255 ja mured murtud (hinnaklass on 100eur kasutatud, uus veidi kallim). Samas võid ka leiutada mõne teise auto või mudeli pumba ka.
- tito
- Huviline
- Tänatud: 220 korda
Autoeksperdist saab tellidaXIII kirjutas:Kas neid kuskilt kodumaisest poest ka leiab?spool kirjutas:Pane Walbro 255 ja mured murtud (hinnaklass on 100eur kasutatud, uus veidi kallim). Samas võid ka leiutada mõne teise auto või mudeli pumba ka.

-
- Veteran
- Telefon: viis kuus kuus üheksa O I null üks
- Auto: T***a P***s+
- Tänanud: 87 korda
- Tänatud: 17 korda
Kõigile KE-Motronic pritsega VW-dele pandi kuni tootmise lõpuni etteandepump paaki ja kõrgsurvepump (KE-Motronicu töörõhk oli mäletamist mööda kuskil 6,2...6,6 bar-i) koos surge tankiga põhja alla.
-
- Huviline
- Auto: VW Corrado 2,0 16V ja 1,8 Eaton
Minu Corradol lekib väline bensiinipump ja oleks ka vaja taskukohast lahendust. Kas võib välise pumba eemaldada ja jätta ainult paagisisese pumba? Või mis lahendused on antud probleemi lahendamiseks?
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Ma olen pannud välise pumba asemele sobivate voolikuühendustega pumba ja asi töötas ilusti. Tegu oli G2 millele läks Opeli paagiväline pump külge. Pealevool on toru, mis tuleb paagisisesest pumbast surge tank-ini ja väljavool siis põhjaaluse pumba väljavool. Samas mul ei lekkinud see pump ja tagasivool surge tank-i küljest jäi paika nagu ta orig.-is oli. Vana pumba surveotsale panin pimeda ette.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
-
- Huviline
Ma lahendasin selle nii, et panin Walbro pumba selle välise pumba asemel ja ilma surge tankita. Ja tagasivool otse paaki. Siiani asi töötab.

-
- Huviline
Nüüd on selge, et kui kütust vähe paagis siis jääb kuivaks kurvis. Peab ikkagi mingi vahepaagi sinna aretama.
-
- Huviline
- Auto: Mercedes E350CDI 4Matic
- Tänanud: 1 kord
Kaks pumpa on suurema surve pärast. Üks pump annab teisele ette. Vajalik töörõhk nagu mainiti on üle 6, madalam rõhuga töötab ka, kuid väidetavalt on kütuse kulu suurem. Praeguste bensiini hindade juures hoiaks ma süsteemi korras, mitte ei prooviks midagi leiutada.
M.O.T.T