Tere,
Oman siis 2007 aasta 103kw TDI Passatit ja üldiselt olin masinaga väga rahul, kuni jõululaupäeval suri pill lihtsalt keset teed välja ja lõi ette kirjad "ENGINE FAULT GARAGE". Loomulikult raudratsu enam jalgu alla ei võtnud ja edasi jätkus sõit paela otsas. Esimestel tööpäevadel peale pühi hakkasin googeldama ja erinevaid foorumeid ja kirjatükke lugema ja üsna pea oli selge, et tuleb pihustite asju ajama hakata

Olles lugenud ka muuhulgas siit foorumist, et on olemas mingi pikendatud 7 aastane garantii nedele vigaselt toodetud pihustitele, sai esialgu plaani võetud Eesti margiesindusest aru pärida. Esimesed kõned väga tulemusi ei andnud, kuna keegi ei tahtnud mulle seda garantii juttu kinnitada ega ümber lükata, vaid soovitati ikka auto esindusse tuua ja kül siis hinnad ja värgid selguvad jne. Kuuldes, seda ei jätnud ma jonni ja helistasin teise margiesindusse teises linnas, kus juba oldi natukene kuuldud sellest teemast ja õeldi, et jah, kui ajalugu on autol 100% kontrollitav ja hooldusraamat korrektselt täidetud, siis pole probleemi tehakse ära.Aga kui ei siis üks pihusti koos juhtmete ja vahetusega 590 euri tk. Minul muidugi on auto Hollandi päritolu, viimane kontrollitav hooldus esinduse andmel 2012 veb. ja ka hooldusraamatu täitmine katkeb peale seda.... Selle peale õeldi esinduset, et sorry, neil kord selline, et kui hooldusraamatust kasvõi üks tempel puudu, siis garantii enam pihustitele ei laine ja midagi pole teha.... Aga ma ei saanud ka selle peale veel jonni jätta ja helistasin uuesti sinna esimesse esindusse ja uurisin, et kuidas ikka nende templitega ja hooldusajalooga on? Sel korral oli toru otsas juba asjalikum tüüp, kes arvas, et see ajaloo ja templite värk ei ole vist kivisse raiutud, et garantii 1oo% ei kehti,et olla juhuseid kus on ka osaliselt kompenseeritud vms. See järel andis mulle VW-i tehase Eesti garantiimehe numbri. Uute lootustega, kas või osalist kompenastsiooni saada helistasin siis sinna ja rääkisin oma loo ja siiani saadud info ära. Garantiimees jagas hästi teemat ja ütles, et tegelt pole see pihusti teema auto ajaloo ja hooldusraamatuga kuidagi seotud. Kui autol on peal kõnealused tehase vigased pihustid siis need vahetatkse välja ja pole probleemi. Ja mitte ei vahetata üks pihusti vaid tehakse autol kogu komplekt, koos juhtplokiga uuesti. Mees ütles, et vii aga esindusse ja kui pihusti viga ja originaal vigane pihusti siis vahetatkse VW kulul ära. Kuulnud kõike, seda helistasin juba märksa rõõmsamana esindusse ja teatasin, et pange aeg, toon pilli remonti ja rääkisin loo ära. Esindusest õeldi mulle siiski, et juu ikka see inimene, kust ma selle info sai ei valda uut infot, et viimane korralus VW tehasest on korras ajalugu, templid ja muud jutud ja kui ei ole siis garantii ei laine. Sellele kinnitusek olla neil alles oktoobris sama teema olnud ja kliendile garantii ei laienenud. Mina muidugi olin jällegi nõutu selle info peale ja palusin asi siis välja uurida ja tagasi helistada. Tunnikese möödudes helises telefon ja jutt oli lühike "tooge auto esindusse, kui pihustite viga ja pihustid sellest vigasest seeriast vahetatakse tehase kulul ära". Selgitati, et 2012 aasta novembris või midagi oli tehas korda muutnud, et nüüd ei ole enam 7 aastat ja korrektne ajalugu olulne, vaid uus kord on siis selline, et kõik tehase vigased pihustid , mis on vastava seerianumbriga vahetatakse välja ja mitte ainult katkine vaid kogu komplekt ja peale seda on konkreetse autoga kõik, kuna ajapiirangut (7aastat enam ei ole) siis tehakse üks auto korda ühe korra ja nii ongi.
Täna sain auto kätte, maksma ei pidanud sentigi ja töötab nagu kellavärk
Vot, sellest tuli nüüd pikk pikk ja si** si** lugu

aga ärge pikka viha pidage
loodan, et see on abiks praegustele ja tulevastele B6 Passati omanikele.
Tänan tähelepanu eest.
Ozk