Sõna sõnalt vastata - siis kõige parem joonis on sinu enda auto. Sealt näed detailide asetust,poltide,mutrite mõõtmeid,ligipääsu detailidele. Joonis ei näita mis RAKIST on vaja kasutada,missuguseid töö võtteid, jne.
Huvitav, et ei tulnudki vastuväiteid lehtede kaupa, et taastatud sarniir pask jne.
Kuna passatil tuleb terve õõts ära vahetada, et sarniir saaks vahetatud, siis tuleb taasatamine mitmeid kordi odavam.
Ühel pool ees vist 4 õõtsa ja hind ladu24 järgi 27-62 euri, siis näen, et 12 euri tasub enne ära. Ise lasknud kõik sarniirid ja rooliotsad taastada ja ütleks, et kestab küll.
Viimati muutis audivana, 01 Aug 2011, 19:38, muudetud 2 korda kokku.
Olen juba ca. 2 aastat tagasi küsinud,kuidas tehniliselt käib liigentite taastamine. Just nimelt passatil(97-) .AUDI b4,b6. Neil ju alumiinium õõtshoob. Sisu munakal on küll kapron,kuid kuidas taastatakse pingu. ,,Taastajad,, vaikivad. Ostjad kiidavad. Kas pressitakse lihtsalt korpus kokku?. Äitähh lugemise eest.
T6nis2 kirjutas:Olen juba ca. 2 aastat tagasi küsinud,kuidas tehniliselt käib liigentite taastamine. Just nimelt passatil(97-) .AUDI b4,b6. Neil ju alumiinium õõtshoob. Sisu munakal on küll kapron,kuid kuidas taastatakse pingu. ,,Taastajad,, vaikivad. Ostjad kiidavad. Kas pressitakse lihtsalt korpus kokku?. Äitähh lugemise eest.
Šarniiliigendi taastamine käib nii, et surve ja kuumuse all "süstitakse" liigendisse polümeeri (ehk siis plastikusegu), millest see munak koosneb. See tahkub ning ongi nagu uus. Vajadusel uus kaitsekumm peale ja korras. Paljude meeste kogemused juba räägivad, et taastatud osa peab kauem vastu kui A- või B-varuosa. Selge on see, et nurgataguste firmadega pole mõtet vast tegemist teha, kuna keegi pole selle taastamisega kaua tegelenud. Kel selleks õiged seadmed ja vahendid olemas siis palun väga.
T6nis2 kirjutas:Olen juba ca. 2 aastat tagasi küsinud,kuidas tehniliselt käib liigentite taastamine. Just nimelt passatil(97-) .AUDI b4,b6. Neil ju alumiinium õõtshoob. Sisu munakal on küll kapron,kuid kuidas taastatakse pingu. ,,Taastajad,, vaikivad. Ostjad kiidavad. Kas pressitakse lihtsalt korpus kokku?. Äitähh lugemise eest.
Käisin eelmine kuu ühte sarniiri taastamas ja munak vms oli nii kulunud, et sellest enam asja ei saanud. Anti sealt kasutatud uus vastu ja asi korras.
See alumiiniumi pask kulub päris kiirelt.
Viimati muutis audivana, 02 Aug 2011, 06:23, muudetud 1 kord kokku.
Oh jummel küll. Tartust see asi eestis üldse peale hakkaski ja alustati kuskil krooni alguses. Oli 2 meest kes koos tegid, mingi aeg hakkas raha palju tekkima ja mehed läksid oma teed. Mõlemad võtsid omale uued õpipoisid ja need mõlemad mehed tegutsevad Tartus siiani, lisaks on tekkinud veel paar uut üritajat. Elvas on ka jah mingid pottsepad, kes kunagi ilget saasta tootsid, nüüd aga on keegi neist natuke ka korralikumat asja tootma hakanud.
Tartus üks vahi tn. ja teine lubja tn. olen neilt üle 10a jooksul asju võtnud ja siiani ei saa kurta.
See jutt siin mingist polumerist kuumas ja soojas sisse ajamisest on ka suht linnalegend, tegijad nii ei tee seda siiski ja kogemust on meestel taastamisega rohkem kui siin mõnel mehel eluaastaid, seega ei ole nendes meestes mõtet kahelda
Viimati muutis alts20, 12 Dets 2011, 23:41, muudetud 2 korda kokku.
Audi klubi foorumis oli selline väärt teema: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=109456" onclick="window.open(this.href);return false;
Seal erinevatest meetodidest ja tegijatest juttu koos pildimaterjaliga. Endalgi tuleb sillaremont ette võtta ja kuna kallima otsa oma ei jaksa osta, siis tuleb valida kas taastamise või odavama komplekti vahel. Head ei ole nad kumbagid. Oskab keegi kommenteerida neid 200€kanti maksvaid komplekte, tasub üldse raha kulutada?
Mina seda ei teeks. Kui üles leian ja kellegil huvi on ,võin foto lisada murdunud õõtshoova. Hoob on see kus amort kinnitub. Hea ,et kiirus oli 50 km.h. Lihtsalt meie mustkattega teedel läheb alumiinim vedelaks.