Golf3 metsik kütusekulu

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
outlaw
Huviline
Telefon: -
Golf3 metsik kütusekulu

Lugemata postitus Postitas outlaw »

Autoks siis 1993. aasta Golf3 1,6 55kw, probleem siis selline, et autol sai tehtud mootori kapitaalremont, sest ta sõi õli liiga palju ja suvel võttis ta mul 5,5-6 liitrit sajale enne mootori remonti. Siis lasin mootori korda teha see oli sügise alguses, sõitsin ringi ja kytusekulu oli kohe topelt , kuigi uurisin et miks ja sain sellele küsimusele vaste, et golvid on tihedamad jne, et sellepärast on kütusekulu suurem jne. Saabus talv ja auto hakkas võtma 10-12 sajale ja kylma oli siis kusagil miinus 10. Ilm läks aina külmemaks ja tuli miinus 25 kraadi ja siis ta võttis 15 sajale ja mootori peal oli tekk ning eest radikas papiga kinni kaetud. ja 30 km peale võttis 5 liitrit. Siis avastasin et termostaat oli tuksis, sest töötemp üle 70 ei läinud ainult kohapeal, see oli kohe peale mootoriremonti ja termostaadipeal oli märgitud france, kuigi minuarust ei tohiks saksa masinal olla ühtegi prantsuse juppi. Termostaadi vahetasin ära, sain mootoritöötemperatuuri 80 peale ja üle 80 ta ei lähegi -25 kraadijuures. Lisaks veel on uued kyynlad peal sai käidud diagnostis, vingugaas oli normis ja nyyd on kytusekulu kusagil 12 sajale, aga minuarust ei ole see normaalne ta peaks kusagil 8-9 kanti jääma ikkagi, mida ma veel peaksin tegema või kust otsast uurima
Viimati muutis outlaw, 16 Veebr 2011, 21:28, muudetud 1 kord kokku.

Heinsu
Huviline
Telefon: 55606711
Auto: VW Passat B5.5 1.9tdi 2005a.

Re: Golf3 metsik kütusekulu

Lugemata postitus Postitas Heinsu »

mis mõtted golvid on tihedamad?
Kuidas sa kontrollisid et töötemp üle 70 ei lähe?

outlaw
Huviline

Heinsu kirjutas:mis mõtted golvid on tihedamad?
Kuidas sa kontrollisid et töötemp üle 70 ei lähe?

golvid tihedamad jah, ja ma kontrollisid elektroonilise termomeetriga ja sai ka laboratooriumi kraadiklaas paisupaaki pandud ja kell ei valetanud kellaplokis, kui sundvent käima läks näitas kell nii nagu ta näitama peab

Heinsu
Huviline

loe teemat http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=52&t=65041" onclick="window.open(this.href);return false; :D
nimelt seal minu mure!

outlaw
Huviline

Heinsu kirjutas:loe teemat http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=52&t=65041" onclick="window.open(this.href);return false; :D
nimelt seal minu mure!
ei saa pihta sellele saksakeelsele leheküljele ehk räägiksid lähemalt milles viga on?

Heinsu
Huviline

saksakeeles ?

outlaw
Huviline

Heinsu kirjutas:saksakeeles ?
no ei tea mis leht see igatahes oli ühe vastuse ma sain sealt mida sa selleall mõtlesid et rattad ei liigu palju su kytusekulu vähenes siis kas selleall on mõeldud et pidurid liiga palju peale keeratud või rattalaagrid?

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

Silinder, kolb, väntvõll on mootori osad...

outlaw
Huviline

HawkHill kirjutas:Silinder, kolb, väntvõll on mootori osad...
ma tean et nad on mootoriosad
MIS SU JUTU POINT ON HAWKHILL

Kahvel
Huviline
Auto: G3 VR6 2.8->3.2->3.6

Lugemata postitus Postitas Kahvel »

outlaw kirjutas:
HawkHill kirjutas:Silinder, kolb, väntvõll on mootori osad...
ma tean et nad on mootoriosad
MIS SU JUTU POINT ON HAWKHILL
Tahtis seda öelda,et sa kirjutaksid golvi asemel kolb/kolv .Olen ise täheldanud seda,et pärast kapitaal remonti on ka küttekulu tavaliselt langenud.Aga äkki mängib siin talv kuidagi suurt rolli?
Kolmapäevane sõitja R2N-il.

outlaw
Huviline

ei tea olen siin teiste autoomanikega suhelnud jne poole suurema mootoriga ja igetepidi kytusekulu väiksem ja enne mootori remonti oli ka kõik normis, aga praegu ikka kytusekulu metsik võrreldes teistega eluilmas ei võta 1,6 mootor 12 keskmiselt 100 km kohta talvel
Viimati muutis outlaw, 17 Veebr 2011, 19:10, muudetud 1 kord kokku.

varikasutaja
Huviline
Telefon: 56306326
Auto: talvel kannan hoolt et kevadel üks e36 teedel vähem on :)

Lugemata postitus Postitas varikasutaja »

talv ei tohiks väga jamada jah, endal sama mootor ja ikka kuskil 7-8l/100km

outlaw
Huviline

varikasutaja kirjutas:talv ei tohiks väga jamada jah, endal sama mootor ja ikka kuskil 7-8l/100km
no vot nii ta peaksgi võtma kusagil

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kui heitgaasid on normis siis ainuke teine võimalus on et kütus jookseb kuskilt välja - mis need heitgaasid paberite järgi olid?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Heinsu
Huviline

kust see kütus välja jookseb? kuidas kontrollida saab?

varikasutaja
Huviline
Telefon: 56306326
Auto: talvel kannan hoolt et kevadel üks e36 teedel vähem on :)

Lugemata postitus Postitas varikasutaja »

outlaw kirjutas:
varikasutaja kirjutas:talv ei tohiks väga jamada jah, endal sama mootor ja ikka kuskil 7-8l/100km
no vot nii ta peaksgi võtma kusagil
seda linnavahel muidugi, kooli ja tagasi peamiselt, maanteele pole viimasel ajal väga sattund,

intz18
Huviline
Auto: VW G3
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas intz18 »

http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=52&t=70053 :lol: ma oleks õnnelik sellise kütusekulu üle

outlaw
Huviline

GTI kirjutas:Kui heitgaasid on normis siis ainuke teine võimalus on et kütus jookseb kuskilt välja - mis need heitgaasid paberite järgi olid?
Kle ma ei teagi ei oskagi üelda aga sellekohapealt et kui kytus välja jookseks siis oleks koguaeg benalõhn üleval või mis, ja teine asi on ka see et hommikuti panen auto käima miinus 20 siis natukene on tunda toorest, aga kui mootor soe juba siis ei ole benast haisugi tunda

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Küsin seepärast et igasugune diagnostika annab mingi paberi kontrolli kohta - kui heitgaase kontrolliti siis kaasaja aparaadid annavad ka väljatrüki heitgaaside kohta. Võis olla et sel hetkel kui diagnostikas olid oli kõik ok aga muidu midagi jamab. See et külmalt veidi bensulõhna on tunda mis hiljem ära kaob on normaalne nähtus.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

outlaw
Huviline

outlaw kirjutas:Autoks siis 1993. aasta Golf3 1,6 55kw, probleem siis selline, et autol sai tehtud mootori kapitaalremont, sest ta sõi õli liiga palju ja suvel võttis ta mul 5,5-6 liitrit sajale enne mootori remonti. Siis lasin mootori korda teha see oli sügise alguses, sõitsin ringi ja kytusekulu oli kohe topelt , kuigi uurisin et miks ja sain sellele küsimusele vaste, et golvid on tihedamad jne, et sellepärast on kütusekulu suurem jne. Saabus talv ja auto hakkas võtma 10-12 sajale ja kylma oli siis kusagil miinus 10. Ilm läks aina külmemaks ja tuli miinus 25 kraadi ja siis ta võttis 15 sajale ja mootori peal oli tekk ning eest radikas papiga kinni kaetud. ja 30 km peale võttis 5 liitrit. Siis avastasin et termostaat oli tuksis, sest töötemp üle 70 ei läinud ainult kohapeal, see oli kohe peale mootoriremonti ja termostaadipeal oli märgitud france, kuigi minuarust ei tohiks saksa masinal olla ühtegi prantsuse juppi. Termostaadi vahetasin ära, sain mootoritöötemperatuuri 80 peale ja üle 80 ta ei lähegi -25 kraadijuures. Lisaks veel on uued kyynlad peal sai käidud diagnostis, vingugaas oli normis ja nyyd on kytusekulu kusagil 12 sajale, aga minuarust ei ole see normaalne ta peaks kusagil 8-9 kanti jääma ikkagi, mida ma veel peaksin tegema või kust otsast uurima
Teema ära kustutada

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

Said siis asja korda?

Kasutaja avatar
Igor
Veteran
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Igor »

Huvitab kõige ennem kas oli keegi meist siin teemas, kes probleemiga täppi pani? Kui jah, mis probleem siis oli.
Daodejing §70-71
http://vw-life.lv/

Kasutaja avatar
svenson
Huviline
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas svenson »

outlaw kirjutas:Teema ära kustutada
Naljakas jah, et tullakse foorumisse, soovitakse tasuta nõu saada, paljud annavad asjalike näpunäiteid jne. ning siis kustuta ära :) See ei ole nagu foorumi mõte, mõte on selles, et teistel oleks ka võimalik leida abi sinu läbi elatu näol.

Et OT poleks siis teen ka ühte G3 1,8 55kw korda ja arvan, et ta võtab natukene liiga palju kütust. Maanteesõit 300km oli kulu ~8 kanti. Ise mõtlen ära vahetada lambda-anduri ja panna tehase speci järgi küünlad. Avastasin, et keegi on sinna mingid vene päritolu küünlad pannud.

Loomulikult mõjutab kütusekulu ka rehvivalik, hetkel allolevad 13" odavad vallai talvepastlad ei ole ilmselt ka kõige parem valik suvel rahulikult kulgemiseks.
Viimati muutis svenson, 10 Juul 2013, 13:27, muudetud 1 kord kokku.

SprayPaint
Uustulnuk
Auto: Golf III GT

Lugemata postitus Postitas SprayPaint »

Endal Golf III GT mis talvel võtab nii mingi ~12 ja suvel ~9, palju on, aga ega midagi teha sellega ei oska :D
Omades autot, siis nüüd ma tean, et autodest ma mitte midagi ei tea. Aga vähemalt sõidab läliseva naise juurest ära.

Vasta

Mine “Mootor”