veljepoldid

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses alusvankriga, amortide, velgede ja rehvidega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
aadress
Huviline
veljepoldid

Lugemata postitus Postitas aadress »

lugu lihtne - praegused kasutusel olevad poldid on alla 30mm, vist olid 23 v 25mm, midagi sinnakanti. pika ja keerulise põhjustejada tulemusena on mul vaja 2 velje alla saamiseks vähemalt 44mm flantsi, mis tähendab, et poldi pikkus tuleks sinna 70mm külje alla juba. inimesed räägivad 40mm poltide puhul, et need on ''pikad poldid'', aga kust saada ca 70mm polte? M12x1,5, nagu enamikel standard on.
vabandan, kui rumal küsimus ja pooltel foorumlastel topelt pikemad poldid, lihtsalt ma pole näinud, ma pole kuulnud :D

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Re: veljepoldid

Lugemata postitus Postitas raiku »

autopood ei aita?
viljandi mölamies

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

Nagu aru saan siis on plaanis sul panna mingid 44mm flantsid ja ühe jooksu poltidega ?
Mina kohe kindlasti ei julgeks sellist asja ette võtta ega tahaks et keegi liikluses nii osaleks :)
Nii nn jämedate flantsidega kasutatakse kindlasti juba topelt poltidega flantse.
Ehk siis flants ise kinnitub eraldi nn rummu külge ja velg ise omakorde flantsi külge.

Ja ma ei tea nii pikkasi polte nagu 70mm keermega.
Küll aga on olemas 60mm keermega :
http://aftermarket.ee/product_info.php? ... s_id=39288" onclick="window.open(this.href);return false;

Sellist asja, et pole nii pikkasi polte lahendaksid veel nn tikkpoldid ja mutrid. Sest tikkpolte peaks olema pikemaid kindlasti.

Ehk siis rummu sisse keerad tikkpoldid ja hea lihtne velg otsa lükata ning mutrid külge keerata.

aadress
Huviline

tikkpoltide peale olen isegi mõelnud, aga teostusega mõned küsimused.
1) vajalikud tükid - kust saab ja mis maksab?
2) mis saab, kui tikkpoldid panen sellised, et kannatab ka need 44mm (või paksemad) flantsid ära, ja siis mõni teine kord lükkan üldse flantsita veljed alla ja tahaks ka nagu mutrid lõpuni keerata? spets võti, millel pesas auk sees? tavalise rattavõtme pesa pole ju nii sügav, et oleks 4-5cm varu. v on mutter hästi pikk?
tikkude paigaldust ei kujuta ka veel 100% ette, aga küll sellest ka ilmselt jagu saab, kui muud mured murtud
Viimati muutis aadress, 11 Juul 2013, 19:27, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

aadress kirjutas:tikkpoltide peale olen isegi mõelnud, aga teostusega mõned küsimused.
1) vajalikud tükid - kust saab ja mis maksab?
2) mis saab, kui tikkpoldid panen sellised, et kannatab ka need 44mm (või paksemad) flantsid ära, ja siis mõni teine kord lükkan üldse flantsita veljed alla ja tahaks ka nagu mutrid lõpuni keerata? spets võti, millel pesas auk sees? tavalise rattavõtme pesa pole ju nii sügav, et oleks 4-5cm varu. v on mutter hästi pikk?
tikkude paigaldust ei kujuta ka veel 100% ette, aga küll sellest ka ilmselt jagu saab, kui muud mured murtud
1)Vajalikud tikud ja mutrid leiad vast ka netist otsides.
Nt 80mm keermega tikud(pead üle küsima kas 80mm on keerme pikkus kuhu saab mutri keerata):
http://www.db-hp.ee/v4/?1005,tikkpolt-12x1-5x80mm" onclick="window.open(this.href);return false;
Siin olemas ka nii mutrid kui ka poldid:
http://www.db-hp.ee/v4/?poldid-ja-mutrid,173" onclick="window.open(this.href);return false;

2)Selleks olemas ka vastavad nn padrunid.
Nt 78mm pikk padrun 17mm mutrile/poldile(17 võti)
http://www.autokataloog.ee/et/artikkel/ ... m-pikk-jou" onclick="window.open(this.href);return false;
See on suvaline näide, leiab ka pisemaid ning odavamaid jne.
Samuti olemas ka pikemaid nn mutreid.

Tikkude paigaldus on väga lihtne. Tuleb sisse keerata pm nagu polti keerad. Ainult et keerad 2 mutrid vastakuti tiku otsa ja siis keerad tiku rummu külge.
Kindlasti tasub kasutada tiku ja rummu kontakt pinnal keermeliimi.

aadress
Huviline

pagan, edaspidi tulebki vist universaalsete küsimustega just volkariklubisse pöörduda - kiired ja täpsed vastused ilma jama ajamiseta ja lollide küsimusteta (a la ''miks vaja'' jne :D) tänan!
kui kellelgi veel peaks mõlkuma mõte just konkreetseid asju kasutada, siis:
helistasin ja uurisin, et konkreetsetel tikkudel jääb flantside ja velje jaoks 53mm keeret, koos selle keermestamata vahejupiga (mis peaks rummu sisse jääma) oli vist kas 68 v 69mm
kui on 4 polti rummu kohta, siis tikkudele ''ümber tegemine'' koos mutritega läheb maksma 52.8€ + keermeliim ja oma töö, ja seda koos km-ga. just my 2 cents :)
P.S: tänan veelkord mõistva suhtumise ja kiirete+korralike vastuste eest :thumbup:

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Polt poldi pikkuseks,kuid ,mis ratast FÜÜSILISELT kandma jääks? Ega mitte ainult rattapoldid?

aadress
Huviline

Tsentreerimisrõngas võiks ikka kõikidel nii paksudel flantsidel olla minu meelest.

aadress
Huviline

Meenus, et sai siit kunagi abi küsitud, mõtlesin et ütleks ka, kuidas lahenes. Õnneks eksisin oma arvutustega ja asi lahenes poole õhemate (tsentreerimisrõngastega! :D) flantsidega ja lihtsalt pikkade poltidega, nii et pole vaja karta, et keegi poolemeetriste flnatsidega ringi vurab ;) kuid tikkpoltide idee ahvatleb ikkagi :P

t6nis3
Huviline

aadress, velje poldi (tikk poldi) ,ümber ehitust foorumis ei lahata. Jääb probleemi alla---tehasest pole ju sellist varjanti välja lastud.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

t6nis3 kirjutas:aadress, velje poldi (tikk poldi) ,ümber ehitust foorumis ei lahata. Jääb probleemi alla---tehasest pole ju sellist varjanti välja lastud.
Ja sinu pidevat targutamist ka mitte, koli streetrace ümber ja jahu seal.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

t6nis3
Huviline

Mina vastasin kasutajale aadress.,tehniliselt. Sina , golfi- vend ,vasta tehniliselt, kui oskad. Eeldan ,et foorumis on tehnilise taibuga vastajad.

aadress
Huviline

Palun lingi mulle see koht reeglites, mis keelaks jõuülekande alarubriigis küsida nõu velgede (mis kindlasti ON jõuülekande osad) kinnituse kohta, kui ümbertegemine osutub vajalikuks.

Vasta

Mine “Veermik”