Jama siduriga passat 2.0, 81 kW, 2009a? KORRAS

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
MargotSemi
Huviline
Auto: VW Passat 2.0 Bluemotion ja VW Golf IV
Jama siduriga passat 2.0, 81 kW, 2009a? KORRAS

Lugemata postitus Postitas MargotSemi »

VW passat 2009 bluemotion 2.0 mootor 81 kW

Täna sai sidur otsa. Pedaal vajus ära ja oligi kogu moos. Eelmisel nädalal sai kuuke autot minu süidetud. :( Seisva auto korral tuli pedaal üles tagasi, sisse sain seival autol 1,2, 5 ja tagumise käigu. Töötaval autol ei läinud miski peale tagumise käigu sisse.

Eelnevalt oli auto kapoti all väike kõrin ja see jäi ka nüüd sisse kui sidur otsad andis. Mis võiks selle põhjuseks olla?

Hooratas? Survelaager? Tross? või tähendab see nüüd uut sidurit?
Viimati muutis MargotSemi, 08 Nov 2013, 18:49, muudetud 2 korda kokku.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 83 korda
Tänatud: 177 korda

Re: Jama siduriga passat 2.0, 81 kW, 2009a? mis siis nüüd?

Lugemata postitus Postitas GTI »

Eks kast tuleb maha võtta ja siis vast on näha mis vahetust vajab - ennustamine on tänamatu tegu.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

MargotSemi
Huviline

Tean, et tänamatu, aga kuna olen nii mõneski kohas nööritud saanud, naisterahvana, siis tahaks mingit ülevaadet saada, mis võib olla veaks. Üldjuhul kasutan ma nö teise arvamuse võimalust ka, aga selle veaga ei kannata ühest kohast teise sõita ju

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

No sisse nägemata võib sulle ju iga koht erineva diagnoosi panna, milline neist õige on ikkagi ennustamine. Kui kardad petta saada viia auto esimesse kohta ja palu siis mahakeeratud vigane jupp kaasa anda ja võta kasvõi 5 hinnangut. Lõppkokkuvõttes on siduri vahetus anyway nii suur töö (käigukasti mahavõtmiseks lammutamist küllaga), et mõistlik oleks anyway kogu komplekt ära vahetata kui kogu kupatus maas on. Tööraha ei ole kindlasti väiksem kui komplekti hind, seega vaevalt tahad näiteks aasta pärast järgmist kuludetaili seal vahetama hakata. Mina ühte mootorivahetust hiljuti tegin (niiöelda endale tehes) vahetasin ka hooratta ära (lisaks sidurikomplektile ja survelaagrile muidugi), kuigi sõites mina aru ei saanud, et mingeid häireid oleks, aga samas kui juba maas oli siis oli mõistlik kõik ära vahetada. Samas üks spetsialist hiljem hooratas vaadates arvas et on läbi küll.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

grahv
Huviline
Auto: T3

Lugemata postitus Postitas grahv »

Tere
Paraku võivad siin põhjused/lahendused olla liiga erinevas hinnaklassis. Esialgu muidugi võiksid autot näidata kasvõi sellisele "naabrimehele," kes suudab siduri lülitusüsteemi korrasolekut kontrollida.

Kui sa ütled, et pedaal vajus ära, siis kaks tavalist varianti:
a) Lülitusmehhanism, mille parandus peaks olema suht lihtne. (Hüdrauliline - ega pole õli välja lekkinud)
b) Sidurikorv/survelaager... Sel juhul vaja siis töökojas käigukast maha võtta ja mõistlik vahetada kogu sidurikomplekt - siduriketas, korv ja survelaager. Komplektide hinnad peaks algama u250eur... https://www.eparts.ee/catalog/#brand:12 ... 0051/tab:1" onclick="window.open(this.href);return false; Õppind meeste käes pool päeva kuni päev tööd sõltuvalt paju eelnevalt vaja muud kola eest ära võtta ja kas kõik poldid tulevad normaalselt lahti... Selleks tööks kuluvat normaega võid küsida ka esindusest. Asja juures on hea külg see, et sellel autol sa edaspidi ilmselt ei pea enam muretsema siduri pärast :) (kui hooratas...)

MargotSemi
Huviline

Pagan!
Olles kõik säästud pannud auto alla, siis ilmselt jääb see auto mõneks ajaks seisma. Hooratas on ikka väga röögatu hinnaga :(

Beluuga
Huviline
Telefon: 58383262
Auto: Golf 4 2001 2,0 85 kw manuaal

Lugemata postitus Postitas Beluuga »

MargotSemi kirjutas:Pagan!
Olles kõik säästud pannud auto alla, siis ilmselt jääb see auto mõneks ajaks seisma. Hooratas on ikka väga röögatu hinnaga :(
Lase ikka keegi naabrionu vaatab asja üle, vb olla tõesti kõige lihtsam asi ja hüdraulikas asi.

MargotSemi
Huviline

MM, lasen kindasti vendadel vaadata.
tean autodest muidu üsnagi, seega ei tasu mind blondiks lolliks piffiks pidada, a´la naabrionu teemadega siin.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

Aga vb ei pea hooratast veel vahetama ja ostad uue siduri koos survelaagriga. Koos hoorattaga tuleks sul uus komplekt ilmselt min 500-600EUR pluss töö.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Beluuga
Huviline
Telefon: 58383262
Auto: Golf 4 2001 2,0 85 kw manuaal

Lugemata postitus Postitas Beluuga »

MargotSemi kirjutas:MM, lasen kindasti vendadel vaadata.
tean autodest muidu üsnagi, seega ei tasu mind blondiks lolliks piffiks pidada, a´la naabrionu teemadega siin.

Ei mõelnud midagi halba, kui kuidagi solvatuna ennast tundsid siis sorry. Mõte oli ikka selles ,et enne kui tormad suuri summasid raiskama , lase üle vaadata kõige lihtsam ja odavam variant.

MargotSemi
Huviline

Loomulikult ei kavatse ma suure hurraaga laenu võtma minna, et osta jupp, mis tegelikult on korras. Esmaspäeval remondimees keerab jublaka maha ja eks siis kuuleb mis ta arvab viga olevat. Ilmselgelt tahan seda ise ka näha. Koos ühe oma vennaga, kes loodetavasti on Eestis.

paraku olen saanud maksnud rumalusest asjade eest, mida pole tehtudki ja juppide eest, mida pole vahetatud. Tänu neile ei usalda ma ausat töömeest ka.

Auto ostmise ajal ei kuulanud sisetunnet, sest kõrv ju kuulis, et siduri vautamisel on mootori juurest kuulda kerge kõrin.
Võite mind harida siduri osas. Tean, et mu autol on kahemassiline sidur.

PS! Läks vähe hinge jh, aga vabandus vastu võetud ja kõik OK :)

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Mitte kahemassiline sidur, vaid kahemassiline hooratas :wink: . Ning rääkides kõrinast siduri lahutamisel, kui auto ostsid, siis ilmselt võid hakata juba koguma raha uue hooratta jooks(see üks DMF kulumise sümptomitest)....küllap sõidaks veel paar aastat vabalt, sest ei tee niisama kolinat veel, aga kuna juba siduri pärast kasti maha võtad, siis ühe vahetusega säästad 1x tööraha.

MargotSemi
Huviline
Re: Jama siduriga passat 2.0, 81 kW, 2009a? LAHENDATUD

jAH, MUIDUGI KAHEMASSILINE HOORATAS.

Igal juhul sai sidur autole nüüd uus. Siduriketas oli nii kulunud, et võiks öelda, et seda lausa polnudki. Hooratas õnneks tõeisti korras, kergelt küll jh kulunud, aga pikka iga on tal veel.

Tänan kaasamõtlejatele :)

Nii palju veel, et kui pika aja järgi jõuab sidur sellisesse faasi? Sõltub see millestki?

copilot
Huviline

Sellest palju libistatakse...tav naisterahvastele meeldib palju v tihti libistada :D

mdisain
Huviline
Re: Jama siduriga passat 2.0, 81 kW, 2009a? LAHENDATUD

Lugemata postitus Postitas mdisain »

MargotSemi kirjutas:Igal juhul sai sidur autole nüüd uus. Siduriketas oli nii kulunud, et võiks öelda, et seda lausa polnudki. Hooratas õnneks tõeisti korras, kergelt küll jh kulunud, aga pikka iga on tal veel.
Palju auto läbisõit ka on? Kas vahetasid kõik siduriga seonduva st. survelaagri ja korvi ka?
MargotSemi kirjutas:Nii palju veel, et kui pika aja järgi jõuab sidur sellisesse faasi? Sõltub see millestki?
Sõltub auto kasutajast/kasutajatest. Mõni sõidab 300 000 ilma sidurivahetusega, teine vahetab aga juba 100 000 peal esimest korda. Siduri tapab ära ummikutes istumine ja kõrgete pööretega kohalt võtmine.

MargotSemi
Huviline

Kogu Sidur sai uus! kui juba, siis juba.

läbisõit ca 190 000, minu käes ca 1500 km.

Naisterahvad libistavad jh tavaliselt, nõus. Golfiga olen sõitnud ca 130 000 km, enne mind ca 170 000 (ja pagan teab palju hodomeetrit keritud) ning kõik toimib suurepäraselt. Seega ebatüüpiline naisterahvas olen :)

copilot
Huviline

No offence, aga ma olen päris palju naisterahvaid näinud, kes ennem kohalt minekut lasevad pöörded a la 1500vms ja siis hakkavad vaikselt siduripedaali lahti laskma. Aga kindlasti naisi, kel asi rohkem käpas, nagu sul siis :wink:

grahv
Huviline
Auto: T3

Lugemata postitus Postitas grahv »

Sidurit libistavad mõnda tüüpi naised siis kui neile on mingi olematu pöördemomendiga pisike 1.1l bensuvurr ostet. Siin on tegu diisliga - sidur kolks üles ja minek... Usun, et enne tüdined sellest autost kui et sidur jälle läbi läheb.

Kui ma vahest mõne bensuka selga satun, siis ikka ka algul siin-seal mõned korrad välja suretan, ja siis ilge gaasiga libistades... :D

Aga nii statistika mõttes - palju remondi peale tööaega ja raha kulus?

copilot
Huviline

Grahv,usu mind,ma olen nii mõndagi naist ise kõrval istudes näinud,kuidas ka diisliga käitutakse nagu 1.1l punnvõrriga,mis sest et muidu sõidavad alates 2.0 bensukatega. Õnneks ketas ise ei maksa palju,ja kui võimalus ja oskused ise vahetada,siis pole hullu teist 150tkm vms tagant vaheta :D Eks ole ka mehi,kel see libistamine veres.
Viimati muutis copilot, 08 Nov 2013, 00:54, muudetud 1 kord kokku.

mdisain
Huviline

Lugemata postitus Postitas mdisain »

grahv kirjutas:Aga nii statistika mõttes - palju remondi peale tööaega ja raha kulus?
Hiljuti tehti minu masinal sama töö (kasti ja mootori simmerid + sidurikomplekt).

Kokku ~625€ millest tööraha oli ~200€

Hooratta vahetust vaja polnud. See oleks maksnud ~350€

MargotSemi
Huviline

No ütleme nii, et ma olen ikka suht ebatüüpiline naisterahvas. Parem jalg on üllatavalt raske sulgkaalase kohta ehk 40 linnas ja 70 maanteel ma ilma mõjuva põhjuseta kindlasti ei sõida. Vannun neid biffe, kes sõidavad kui eided. :oops: :)

Kogu teema läks ca 500 €. Hommikul kakuti lahti, tööpäeva lõpuks sai tehtud.

Aga seda libistamist on tõesti palju, ma isegi ei saa aru miks. Eks endal ka juhtub, kuna laveerin mitmete autodega. Ehk kui olen pikemalt 2.0 dislaga sõitnud, siis 1,4 bensukas tahab mõne km jalgaharjumist. Ma ütlekski, et see ibistamine näitab ebakindlust auto suhtes. Kui sa ikka oma autot tunned, siis ega ikka ei libista küll. Või noh, kui libistad, siis oledki tüübilt selline. Ent kui rahakott lubab, siis... go for it! :)

ent sidurit libistavaid mehi on samuti küllalt. Mu proffesionaalsetest autojuhtidest koosnev lähikondlaste hulk (isa, onu, jne) on mulle ilmselt hää koolituse teinu :D
Viimati muutis MargotSemi, 08 Nov 2013, 22:12, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
tito
Huviline
Tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas tito »

Üldiselt libistades antakse liigselt kuuma hoorattale ka, huvitav et ketta läbi jahvatamisest hooratas veel tükis püsib :twisted:

Vasta

Mine “Diislid”