Šarniiride eemaldamine
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Šarniiride eemaldamine
Tekkis küsimus, et kuidas keegi õõtsade vahetusel või muu töö raames sarniire käändmiku küljest lahti laseb? (Rooliots ja alumised õõtsad näiteks)On selleks muretsetud kahvlid ja tõmmitsad või annate lihtsalt haamriga "pähe"? Kas need odavama otsa tõmmitsad ajavad ka asja ära või pole mõtet raha kulutada neile? Kas selline lihtlabane lahti koputamine võib šarniire mingil moel vigastada ka?
Viimati muutis lepik, 13 Mär 2014, 01:27, muudetud 1 kord kokku.
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
- Tänanud: 51 korda
- Tänatud: 61 korda
Re: Šarniiride eemaldamine
Sillajuppide vahetamiseks sai rooliotsad lahti võetud spets pressiga aga alumised õõtsad oled nii suure koonusega, et press peale ei mahtunud. Haamriga poleks seal suurt midagi teha olnud, suure kangiga sai neid lahti väänatud. Lihtsam ja mõtekam oleks õige press nende jaoks osta/teha.
Otsisin netist infot müüdavate tõmmitsate kohta ja nad olid kõik sellised väiksemat sorti jah, rooliotsale parajad. Alumised ma viimati lihtsalt suure torni ja haamriga lõin välja, aga see ei ole vast kõige õigem lähenemine asjale. On kellelgi pildimaterjalina jagada omavalmistatud rakistest või tõmmitsatest pilti, laseks töökojas mehhanikul selle põhjal valmis teha ja kodukasutajana jaguks sellest arvatavasti pikalt.
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
- Tänanud: 51 korda
- Tänatud: 61 korda
Ma ise mõtlesin, et tuleb samasugune teha nagu rooliotsadele press hakkab ainult suurema kahvli vahega. Peaks mingist tugevast materjalist valmis ehitama...
-
- Huviline
- Telefon: 56871880
- Auto: Volkswagen Passat 1.9tdi 1999a, Audi A4 B6 1.9tdi
- Tänatud: 2 korda
Alumistele on suuremad tõmmitsad mõeldud. Ma sõbra töökojas ikka seda kasutanud ja jube mugav asi. Parem ikka kui kangiga survet avaldada ja haamriga koonuse pihta peksta. Üksi eriti jama seda veel teha. Tööriistamarketis oli päris magus hind tõmmitsal.
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 80 korda
- Tänatud: 170 korda
Esinduste suhtes pead ei anna aga tavaliselt käib töökodades see töö just kangi ja haamriga.audivana kirjutas:Alumistele on suuremad tõmmitsad mõeldud. Ma sõbra töökojas ikka seda kasutanud ja jube mugav asi. Parem ikka kui kangiga survet avaldada ja haamriga koonuse pihta peksta.

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
-
- Tunnustatud
- Telefon: 53644681
- Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.
Olen esinduses lukksepp olnud ja seal käib kõik ikka samamoodi nagu vene ajal...pinge peale ja haamer takka. Ise kasutan erinevaid tõmmitsaid, aga kui sobivat pole siis ikka vana moodi. Sarniirile endale ei tee see löök küll midagi aga võib kahjustada käändmiku visuaalset seisukorda. Omaette teema on muidugi alumiiniumist käändmikud mille puhul on igasugused tõmmitsad kohustuslikud.GTI kirjutas:Esinduste suhtes pead ei anna aga tavaliselt käib töökodades see töö just kangi ja haamriga.audivana kirjutas:Alumistele on suuremad tõmmitsad mõeldud. Ma sõbra töökojas ikka seda kasutanud ja jube mugav asi. Parem ikka kui kangiga survet avaldada ja haamriga koonuse pihta peksta.Eks need tõmmitsad on rohkem kangi asendajaks - keerad koonusele surve peale ja liikuma hakkamiseks tuleb ikka haamrit anda.Töö haamriga on muidugi kogemuste taga kinni - ega igaüks seda valda ka.
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681