1.9TDI 81kw sinine suits ja klõbin külmkäivitusel

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

ülari:)
Huviline
Telefon: +358445588047
Auto: VW Passat 32B; Mazda Xedos V6; VW Golf V 2.0 TDI Sportline ; Nissan Primera 97; GSF Bandit 1200s 04
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Re: 1.9TDI 81kw sinine suits ja klõbin külmkäivitusel

Lugemata postitus Postitas ülari:) »

Mul küsimus turbo vilina kohta. Milline on ok ja milline mitte. 2.0 TDi kuulen turbo vilinat 2. käiguga ja gaasi maha lastes madalatel pööretel 1500-1000. Kiirendades ja käiguvahetusel ei ole miskit kuulda väga. Just väikestel pööretel ja kiirusega teeb häält...ei tea kas see normaalne või mitte... ?
Diislis peitub jõud :) bensiiniga võib pintsleid pesta :D

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Sander. kirjutas:Ma ei saa ikka, ma pean veel üle küsima :D golfi_vend kas sa oled kindel, et 028 145 702 H või HX koodiga CHRA sobib? Lihtsalt sellepärast küsin, et pärast kui see asi ei sobi siis on seda jama poole rohkem. Kõik need tagasi saatmised ja asjad. Mul on lihtsalt elus väga palju halba õnne selliste kallite asjadega ja juba ma kardan, et kui ma selle sisu ära tellin siis midagi läheb ikka p*****. :D Kunagi tellisin enda vanale 1.8t passatile turbo, mis oli ka leedus taastatud ja oli üleni mõrasid täis.
Vaata ise
► Näita Spoilerit
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Sander.
Huviline
Auto: Passat B8
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Sander. »

Suured tänud! Nüüd on rohkem julgust ära tellida.

Sander.
Huviline

Sain siis sisu tellitud ja tänaseks ka ära vahetatud. Mul on selline loll iseloom, et ma kardan kalliste asja puhul igasuguste häälte ja kolinate kuulmist, seega kas see on normaalne, et uus turbo viliseb jõhkralt. Kui mul aken lahti oli ja proovisin siis oli pmtl igas pöördevahemikus vilinat korralikult kuulda. Peale selle avastasin kodus, et kui kohapeal natuke gaasi anda siis mahalastes käib turbo juurest õrn kolks. Ise oma loogiga järgi mõtlesin, et ehk geomeetria teeb seda kui nüüd ära puhastatud sai, samas aga varras ei liikunud kui see kolk käis. Paanitsedes kakkusin juba lõdviku maha, et lõtke kontrollida. :crazy: Näpuga tundsin nagu ime ime pisikest küljelt küljele liikumist. Kas see on normaalne uue sisu puhul? Kui midagi on valesti siis võiks kiiremas korras keegi vastata, siis ma ei sõida hetkel autoga. Parem oleks veel kui keegi teadja Põlvakandis korra üle vaataks asja.
Viimati muutis Sander., 05 Apr 2014, 21:30, muudetud 2 korda kokku.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

niiviisi raske öelda, mis kolks ja milline see sul on. Lisaks, oled sa kindel, et sai kõik korralikult kokku ja kas vilin ei ole vb hoopis rõhuleke? Mäletamist mööda oskas audivana vist kunagi oma geomeetriat puhastades seal miskit valesti kokku panna. Samuti, kuidas toimus õlituse täitmine turbol ennem käivitamist? Lisaks kas vilin kohe algusest peale?
Diesel Power KEEPS ME GOING

Sander.
Huviline

Enne käivitamist lasin sinna sisse kaks väikest süstlatäit õli ja ajasin turbot näpuga ringi umbes 2 minutit, ehk nagu õpetuses kirjas oli mis kaasa sai. Vilin oli ikka algusest peale jh. Vana sisuga vilises ka aga, mitte nii hullult. Kui aken kinni siis pole eriti kuulda. Aga kui lahti siis selgelt kuulda tugevat vilinat spoolimisel. Seal ei saa midagi valesti väga olla, vaatasin netist pilte ja asju ka enne kokkupanekut. Kui vajutada siis liigub normaalselt, pole häda midagi. Aga just see vilin... Pidin siiski nüüd veel väikse sõidu tegema, kõik toimis normaaselt. Homme kontrollin kõik veel terava pilgu ja selge peaga üle.

Sander.
Huviline

Okei, olen enda hirmudest igasuguste vilinate suhtes üle saanud ja siiamaani töötab vägahästi, ainult üks väike aga on... Nimelt suutsin mina ka selle geomeetria konna valetpidi sisse panna ja nüüd hakkab see välja näitama. Täna sai korra sirgepeal väheke peenestatud ja 140 pealt läheb limpi. Kiirendus on ka uimane enne 2000 RPM ei toimu mitte midagi ja siis järsku tuleb hull jõud taha ja läheb. Tegin ka ühe pildi, kui see sisu vahetus sai tehtud ja siin pildil näha, et see rõngas on valetpidi. Ma tean, et ma peale seda pilti ta veel korra lahti võtsin aga vaevalt, et ma selle rõnga kogemata teistpidi keerasin. Ei tahaks üldse seda tööd uuesti ette võtta aga pole vist midagi parata.
Pilt

Sellisena arvatavasti ta mul kokku läks. :(

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

No su vilina asja on raske kommenteerida,kui ise ei kuule. Igal TDI l on see veidi erinev. Ja võimalik,et valesti kokku pandud geomeetria seda põhjustab.

daniil32
Huviline
Telefon: 5114062
Auto: VW Golf IV 1,9 TDI

Lugemata postitus Postitas daniil32 »

Tere
ehk saad mingit infi ka sellelt aadressilt:
http://www.turboparts1796.com/advanced_ ... =&x=18&y=8" onclick="window.open(this.href);return false;

daniil32
Huviline
Telefon: 5114062
Auto: VW Golf IV 1,9 TDI

Lugemata postitus Postitas daniil32 »

Väga vabandan enne lingi saatmist ei avastanud et arutelu jätkub teisel lehel

copilot
Huviline

Sander,kas nüüd on külmkäivitusel see suitsemine ka lõppenud?

Sander.
Huviline

Enam niihull pole, vanal sisul oli külmpoolel ikka õlikiht peal. Samas see suitsemine lõppenud ka pole, arvatavasti on kläpisääre tihendid ka väsinud. Mis on vist väga si** uudis kuna selle vahetamine pidi päris hull töö olema. Aga elame näeme, enne tuleb see geomeetria uuesti lahti võtta. :?

Kas muidu keegi oskab öelda, et kuidas inglise keeles on kläpisääre tihendid?:P Äkki mõni DIY õpetus välismaa foorumis kuidas seda teha. Ma ise veel väheke võhik mootorialas, kuid üritan areneda nii koolis kui ise õppides. :P
Viimati muutis Sander., 10 Apr 2014, 22:34, muudetud 1 kord kokku.

copilot
Huviline

Ei tohiks olla hull töö,lasin teha selle esmalt kui rihma vahetus oli...kaant ei pea maha kiskuma. Mul olid vanad sääred isegi täitsa OK olnud.

Eks suvel tuleb siis ka sisu uus panna turbole. Teadjate käest küsiks kohe,et kui suur on oht summuti lahti võtmine turbo küljest ja samuti väljalaske kolde lahti saamine...just nende poltide/mutrite poolest. Auto all käies vaatas vastu ikka päris jubedalt roostes junnid et ega pole ohtu mõnda polti ära murda ja kuidas kõige parem viis lahti saada? Leotada millegagi üle öö ja siis kuuma-külma šokki tegema? Pole neid ilmselt terve "sajand" lahti võetud. Passatil pole vast nii hull sest ei saa sellist sodi ja vett nagu Bora puhul.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Kasuada mõne töökoja abi, millel olemas induktiivkuumuti. Või siis lihtsalt tuld ja vett.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

copilot
Huviline

Ma ise mõtlen kah et peaks ostma mingi gaasitõrviku/põleti ja siis süstlaga poltidele/mutritele peale kuumutamist süstlaga külma vett. Ja ennem tööd ööseks mingit rooste surma v pid vedeliku peale panema(viimane pidi kah päris hästi igale poole vahele ronima ja omadustelt samuti hea selliseks asjaks. Äi on just pisikesi umme roostes kruve niiviisi lahti saanud. :?

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

Tasub ka sellise asjaga proovida nagu külmašhok. Ostsin nüüd endale ja onudel on enne ka sellega kogemusi, old väga roostes poldid ja enamus tulid lanti selle aine abil. Selle põhimõte siis selles, et külmutab polti/mutrit järsult ning tänu soojuspaisumisele võtab rooste lahti. Kui ainult selle abil ei tule siis ise laseksin veel enne kuumaks ka ja siis ehmataks selle külmašhokiga. :)

copilot
Huviline

Sain kah siis sellise asja kätte, lähipäevil peaks uus õlitustoru kah saabuma. Nüüd jääb ootada vaid eesti tulekut et asi laiali lammutada(uued väljalaske kollektori tihendid, summuti ja turbo vahelise tihendi ning uue õlifiltri kah tellima).

Pilt

copilot
Huviline

Ma muidugi ei näe küll siin pildil midagi valesti...

Sander. kirjutas:Okei, olen enda hirmudest igasuguste vilinate suhtes üle saanud ja siiamaani töötab vägahästi, ainult üks väike aga on... Nimelt suutsin mina ka selle geomeetria konna valetpidi sisse panna ja nüüd hakkab see välja näitama. Täna sai korra sirgepeal väheke peenestatud ja 140 pealt läheb limpi. Kiirendus on ka uimane enne 2000 RPM ei toimu mitte midagi ja siis järsku tuleb hull jõud taha ja läheb. Tegin ka ühe pildi, kui see sisu vahetus sai tehtud ja siin pildil näha, et see rõngas on valetpidi. Ma tean, et ma peale seda pilti ta veel korra lahti võtsin aga vaevalt, et ma selle rõnga kogemata teistpidi keerasin. Ei tahaks üldse seda tööd uuesti ette võtta aga pole vist midagi parata.
Pilt

Sellisena arvatavasti ta mul kokku läks. :(

Sander.
Huviline

http://pics.tdiclub.com/data/500/Drivbi ... _small.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Kõige parem õpetus turbo puhatuseks/vahetamiseks. Siin on väga täpselt kõik kirjas mida tegema peab.
Pilt
Viimati muutis Sander., 10 Mai 2014, 09:35, muudetud 1 kord kokku.

copilot
Huviline

Sul on õigus,ma ei pööranud suurele ja väiksele augule tähelepanu,nüüd tean. Aga liigub auto siis nagu loom nüüd?paremini kui ennem sisu vahetust ja geomeetri puhastust?

Sander.
Huviline

Paremini liigub tunduvalt, aga arvatavasti läheb selle konna pärast peale 3500rpm limpi. Madalatel käikudel ei lähe aga näiteks neljas käik ja 3500rpm siis jookseb limpi.

copilot
Huviline

Et sa pole veel asja tagasi paika pannud,nii nagu olema peaks?

Sander.
Huviline

Ei. Pole hetkel kohta ega aega kus teha. Ootan kuni ehk koolis praktika tuleb ja seal saab lahti võtta.

copilot
Huviline

Sain siis paraja jahmatuse osaliseks, kui saatsin BR Turbosse huvi pärast küsimuse mailiga, et palju maksaks minu VNT15 turbo CHRA remont, kui olen selle juba ise maha kiskunud ja toon teile(täpsustuseks et läbi puksid, kuid turbiin korpuses pole käinud). Sain siis sellise vastuse:
Tere!

Remont al 290 EUR

Ja see hind on alates :idea: Et nagu WTF....eestimail elavad ikka rahabossid, kellelt on hea kasseerida. :sick: Vennad saavad nn remondi komplekti kätte sisuliselt saia hinnaga, ning ilma nende maha võtmise tööta tahavad sellist hinda saada??? ma kujutan ette, et töö hind max tund CHRA taastamisel(kas sealne juku teenib palka 100 jeur per tund v???). Selliseid firmasid nimetaks ma tõpra karjaks. Nerings, lõunanaabrite tuntuim tegija, saatis mulle täiesti uue taastatud ning balanseeritud CHRA koos vajalike tihenditega ning käsiraamatu(millised on peamised põhjused, miks turbo enneaegselt kulub ja mida kontrollida) poole hinnaga pakutud remondi hinnast kodu ukse ette ja vana tagasi pole vaja saata. Way to do business, ainult võimalik in Estbanaania :thumbup:

Lisaks, puudub potensiaalse kliendiga igasugune elementaarne viisakus maili teel suhtlemisel....jätab rohkem "Made in Kuuri taga" mulje. Seevastu Neringsiga suheldes jättis teiselpool ekraani olnud töötaja hoopis teise mulje, nagu ka mitmed eesti näiteks online müügiga tegelevad firmad kellele küsimusi olnud. Et siis Welcome to Estonia
Viimati muutis copilot, 14 Mai 2014, 02:07, muudetud 6 korda kokku.

Sander.
Huviline

See BR turbo ongi masendav koht. Umbes aasta tagasi helistasin ma sinna ja küsisin vanale passatile turbot.(1,8t) Kõigepealt võttis mingi venelane telefoni vastu. Tollele pidin ma kolm korda rääkima, et mis autole ma turbot tahan. Okei, sai siis lõpuks aru minu soovidest ja teatas hinnaks 450€ neringsi poolt taastatud. Peale seda lõpetasin ma kõne. Lõpuks oleks saanud ise tegutsedes asja lahendatud umbes 300 euroga. Ehk siis kui oleks ise vana neringsile saatnud.

Vasta

Mine “Diislid”