Makk katkendlikult vait
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Makk katkendlikult vait
Sõbrad, mul on juba närv must. Sai oma golfi ostetud sisse uued midbassid ette, uus makk ja taha külgedesse pika pusimisega vanad alpine koaksiaalid paigaldatud.
Esiteks peale teist päeva paigaldamist jõudis kohale, et koaksiaalid on omadega läbi ja ei tööta nagunii. - hea küll, selle löögi elasime veel kuidagi üle.
Nüüd aga otsustas mu uus ja läikiv makk lihtsalt üks hommik, et ta ei tööta enam stabiilselt. Natuke aega töötab kenasti ja siis lülitab justkui võimu välja ning teeb lihtsalt tiksuvat häält. Pilt on samal ajal ikka kenasti ees. Veider on see, et kui midagi on lühises siis peaks makk lõplikult vait jääma, kuid see hakkab natukese aja pärast jälle mõneks ajaks tööle. Lihtne oleks mõõta takistused kaabelduses ära, kuid testrit kahjuks ei ole ja ega käsitleda ka ei mõistaks.
Lühidalt öeldes arvaks, et mure ei ole makis vaid mure on kaablites, kuid kes teab, ehk on teil kellelgi sarnast juhtumit olnud.
Oskab keegi ehk puusalt pakkuda milles võiks probleem tõenäoliselt olla?
Esiteks peale teist päeva paigaldamist jõudis kohale, et koaksiaalid on omadega läbi ja ei tööta nagunii. - hea küll, selle löögi elasime veel kuidagi üle.
Nüüd aga otsustas mu uus ja läikiv makk lihtsalt üks hommik, et ta ei tööta enam stabiilselt. Natuke aega töötab kenasti ja siis lülitab justkui võimu välja ning teeb lihtsalt tiksuvat häält. Pilt on samal ajal ikka kenasti ees. Veider on see, et kui midagi on lühises siis peaks makk lõplikult vait jääma, kuid see hakkab natukese aja pärast jälle mõneks ajaks tööle. Lihtne oleks mõõta takistused kaabelduses ära, kuid testrit kahjuks ei ole ja ega käsitleda ka ei mõistaks.
Lühidalt öeldes arvaks, et mure ei ole makis vaid mure on kaablites, kuid kes teab, ehk on teil kellelgi sarnast juhtumit olnud.
Oskab keegi ehk puusalt pakkuda milles võiks probleem tõenäoliselt olla?
-
- Huviline
- Auto: Golf III GT , Passat B5 '00
Re: Makk katkendlikult vait
pane nendele midbassidele võim taha ja mure ehk laheneb.
Kristo Juurikas
Kristo@popp.ee
Tallinn
Kristo@popp.ee
Tallinn
- Ristotu
- EVWK juhatus
- Telefon: 58151062
- Auto: VW Jetta G2, Audi Coupe typ85, Peugeot 406, VW G4, audi 100 avant, Lupo, Škoda Superb 2 FL
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 59 korda
Asi on sul ilmselt selles, et mingi kaabel jookseb sul massi vahepeal, makil on autommatne kaitse, mis ei lase teda läbi põletada, ehk siis jah, pilt jääb ette, aga hääl jääb vait. Maki enda automaatkaitse teeb restardi endale ja hakkab jälle tööle, saab uuesti lühise, jääb jälle vait.
Soovitan sul vaadata korralikult oma kaabeldus üle. Mul endal on jooksnud samamoodi massi see kaabeldus, otsisin seda viga nagu segane taga ja siis avastasin, et tagumistel ovaalidel pistikud olid kerele nii lähedal, et kui käisin aukudest läbi, siis jäi makk vait ja hakkas jälle mingi aeg tööle ja siis jäi jälle vait. Isoleerisin korralikult pistikud ära ja rohkem seda probleemi ei esinenud
Nii et kõigepealt võta kaabeldus ette.
Soovitan sul vaadata korralikult oma kaabeldus üle. Mul endal on jooksnud samamoodi massi see kaabeldus, otsisin seda viga nagu segane taga ja siis avastasin, et tagumistel ovaalidel pistikud olid kerele nii lähedal, et kui käisin aukudest läbi, siis jäi makk vait ja hakkas jälle mingi aeg tööle ja siis jäi jälle vait. Isoleerisin korralikult pistikud ära ja rohkem seda probleemi ei esinenud

Lugupidamisega
Risto
Risto
See mure sai naljaka lahenduse. Mõõtsin siis täna multimeetriga takistused üle kahel esimesel ja kõik kenasti korras. Seejärel tekkis tunne, et no pagan, ei saa olla nii. Panin testimiseks korraks makile voolu taha ja üks tagumine kõlar hakkas sahisema koheselt, kuigi tagumised olid toodud eraldi juhtmetega, mis ei läbinud sama ühendust millega esimesed paigaldatud. Veider selle juures oli aga see, et sellel sahiseval kõlaril oli ainult üks juhe küljes ning teine ots lahti võetud ja ära teibitud, et ta ei töötaks. Laiskusest sai see üks juhe jäetud ühendatuna sinna sisse.
Siis oli asi selge, kuidas teisiti üks ühe juhtmega kõlar saab töötada
Seejärel siis ühendasin selle teise juhtme ka ikka lahti ja kõik on tiptop.
Elektrist ja muust vingest ei tea ma küll midagi, kuid tekkis lihtsalt huvist küsimus, et kas kõlarid saavad nii ka töötada, et mass otse kerest vedada? Ehk siis makist tuleks ainult üks pluss-juhe ja teine läheks kõlarist otse keresse.
Siis oli asi selge, kuidas teisiti üks ühe juhtmega kõlar saab töötada

Seejärel siis ühendasin selle teise juhtme ka ikka lahti ja kõik on tiptop.
Elektrist ja muust vingest ei tea ma küll midagi, kuid tekkis lihtsalt huvist küsimus, et kas kõlarid saavad nii ka töötada, et mass otse kerest vedada? Ehk siis makist tuleks ainult üks pluss-juhe ja teine läheks kõlarist otse keresse.

-
- Klubiline
- Telefon: 53707175
- Auto: Tiguan ´10, LT ´98
- Tänanud: 1 kord
Noh, pm saab ju kui kogu heli miinus keresse lasta ....... aga see vaid teooria, nii et ära proovi paremkazzukaz kirjutas:Ei saa.
-
- Huviline
- Telefon: 57819932
- Auto: VW Golf 2 ´91
- Tänatud: 1 kord
Ma usun, et see ei toimi, sest kogu elekter käib ju ka sealtkauduReijoK kirjutas:Noh, pm saab ju kui kogu heli miinus keresse lasta ....... aga see vaid teooria, nii et ära proovi paremkazzukaz kirjutas:Ei saa.

Kaku
My VW must be broken - the "chechk engine" light is off.
My VW must be broken - the "chechk engine" light is off.
- Ristotu
- EVWK juhatus
- Telefon: 58151062
- Auto: VW Jetta G2, Audi Coupe typ85, Peugeot 406, VW G4, audi 100 avant, Lupo, Škoda Superb 2 FL
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 59 korda
Mul on juhtunud ja kõlarid mängivad, aga see ei ole kasulik makile, nii et pole mõtet sellega väga pead vaevata, parem on see asi korda teha.
Lugupidamisega
Risto
Risto