ALH mootor ASV asemele?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
donald
Huviline
ALH mootor ASV asemele?

Lugemata postitus Postitas donald »

Tere,

Mure selline, et minu ASV mootor (1.9td 81kw 2001a) koos turboga andis otsad ja tahab vahetamist. Vastu on pakutut ALH mootorit (minu teada 66kw) koos turboga. Küsimus selles, et kas kas nende isendite puhul võib teha vahetuse 1:1 ilma probleemideta? Nii palju kui foorumites sorkinud olen räägitakse, et erinevad on ainult turbo ja aju. Turbo saab kaasa nagu mainisin aga aju jääb vana. Kas sellest võib probleeme tulla?

Aitäh!

vwgolf
Huviline
Auto: Focus 3 / Golf 4
Tänanud: 1 kord

Re: ALH mootor ASV asemele?

Lugemata postitus Postitas vwgolf »

pakuks, et peale turbo erinevuse (81 kw on geomeetriaga, 66 kw on ilma geomeetriata) on ka pihustite erinevused (81kw suurema läbilaskvusega kui 66-sel). Seega väga ei usu, et saab 81-se aju kasutada. Samas on võibolla võimalik seda ümber sedistada. Võiksid uurida kasutaja jyrisoo käest:
http://foorum.vwklubi.eu/viewtopic.php? ... oo#p570389" onclick="window.open(this.href);return false;

Aga mis täpsemalt juhtus vana mootoriga? Rihm purunes või oli jahutus puudulik?
Viimati muutis vwgolf, 21 Apr 2014, 17:54, muudetud 1 kord kokku.

wedru
Huviline
Auto: G4 Tdi Touran CNG

Lugemata postitus Postitas wedru »

ALH-l on geomeetriaga turbo.

vwgolf
Huviline

on jah, minu viga :mrgreen:

donald
Huviline

Aga veel selline küsimus, et kas mootori bloki peal peab ka kuskil märge olema? Üks müüja väidab, et on ASV mootor aga ma grammike kahtlen, kas saan kuidagi kontrollida?

vwgolf
Huviline

üks võimalus 81 kw ja 66 kw mootori eristamiseks on vaadata mootori plastkatet. 81-sel on TDI kirjal I-täht punane, 66 on kõik tähed hõbedased.
► Näita Spoilerit
Mootori koodi (asv, alh jne) võib leida hammasrihma kattel olevalt kleepsult:
► Näita Spoilerit
Mootoriblokkidel ei tohiks mittemingisugust vahet olla. Erinevused on ainult turbos ja pihustites.

Aga huvitaks ikkagi, miks mootor kokku jooksis?
Viimati muutis vwgolf, 21 Apr 2014, 21:15, muudetud 5 korda kokku.

donald
Huviline

Aitäh vastuse eest.

Probleem selles, et mootor läks lõhkuma ja keps otsustas alt poolt lahkuda. Õli sattus mootorisse tõenäoliselt läbi turbo.

Njah, kui lammarist mootorit ostma lähen, siis mootorikatet seal peal pole, samuti on kleepsudega selline lugu, et ehk on maha kulunud või ehk on lihtsalt vale kleeps peal (endal on näiteks maha kulunud). Kas on mõni muu moodus kuidas visuaalselt kindlaks teha, et mulle ikka antakse ASV mootor mitte mingi muu tähekombinatsioon? Kui lammariinimestega rääkisin, siis kuidagi väga kokutav jutt tuli sealt vastu ja pani kohe kahtlema. Antakse küll garantii kuuks ajaks, aga kui ma selle mootori tegijatele viin ning selgub, et tegu siiski vale asjaga, siis on see edasi-tagasi transportimine ja vaidlemine juba paras tüli.

Ja veel selline küsimus, et kui nüüd ikkagi saan sealt lammarist endale ASV mootori (sama kood mis mul peal), siis kas see sobib minu golfile olenemata mis autolt ta pärit on? Lihtsalt lammarist öeldi, et see nende ASV on 2005 aasta oma. Ma olen küll tuhninud ja leidnud, et seda mootorit kasutati kuni 2006 aastani, aga seda teistel mudelitel (jetta, polo).
Viimati muutis donald, 22 Apr 2014, 10:28, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
Siim
Huviline
Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Siim »

Auto millelt ostad(jetta polo golf passat jne) peab pagassi põhjas, varuratta kohas olema kleeps, kus mootori kood ja lisavarustus jne peal on. Su enda autol peab ka olema.

erx86
Huviline
Telefon: 54542288
Auto: Golf IV, 1.6, 1998

Lugemata postitus Postitas erx86 »

kas mitte mootorikood ei asu hammasrihma plastikust katte peal?

donald
Huviline

Kood on nii pagassis, rihma kaane peal kui ka plokki peal. Küsimus oligi selles, et kui kood on sama, siis kas sobib ka näiteks jetta ASV mootor panna golfi mootori asemele, mis oli samuti ASV? Ja küsimuse esitasin selle pärast, et too jetta ASV on aastast 2005, golfil aga lõpetati ASV mootorite paigaldus 2002 kui ma ei eksi.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

Jetta all mõtled Borat v see on USA st toodud,sest seal jah teine Jetta nime all.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Kasutaja avatar
tito
Huviline
Tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas tito »

copilot kirjutas:Jetta all mõtled Borat v see on USA st toodud,sest seal jah teine Jetta nime all.
Jetta mk3 pole sellist mootorit ja boral ei saa sama mootor 2005 ka peal olla , mingi sokk :roll:

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

tito kirjutas:
copilot kirjutas:Jetta all mõtled Borat v see on USA st toodud,sest seal jah teine Jetta nime all.
Jetta mk3 pole sellist mootorit ja boral ei saa sama mootor 2005 ka peal olla , mingi sokk :roll:
Netist leitava info kohaselt pandi ASV motot G4/Jettamk4/Bora peale kuni 05/05,küll ilmselt mitte euroopas vaid kuskil Ameerika mandril vms. Sp küsingi,et kas too isend on Ameerikast vms mis pauku pannud ja nüüd maha kantud. Nii uued G4 jad ja Borad said euroopas peale juba PD mootoreid.
edit! Muidugi,kindel et see müüja ei aja segamini seda ASZ mootoriga näiteks?
Viimati muutis copilot, 23 Apr 2014, 09:25, muudetud 2 korda kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Leonil ka asv kuni 2005.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

hustler
Huviline
Telefon: 54629336
Auto: Vw Golf 4

Lugemata postitus Postitas hustler »

G4'l vähemalt minu omal on karteri peal ka kirjas mootori kood.

Vasta

Mine “Mootor”