Golf 5 (2005) ukses elektrijuhtmed katki
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Golf 5 (2005) ukses elektrijuhtmed katki
Tere,
Mul selline küsimus, et kas Golf 5 (2005a), 5 ukseline mudelil ukses elektrijuhtmestik on nn praak/nõrk?
Nimelt käis auto hiljuti värvimises. Auto juhipoolset esiust värviti ja peale seda tekkisid akendega probleemid. Esiaknad avanesid ise millal soovisid ja vahest üldse enam kinni ei saanud. Auto remondikoht, kes autot värvis võttis täna ukse lahti ja "leidis" (jutumärkides), et ukse ühenduskohas on juhtmed osaliselt kakti. Pidavat olema Golf 5 tüüpprobleemiks.
Minu seisukoht on ja jääb, et ennem ju töötas ja mina arvan, et nad ise tegid katki ja nüüd vassivad. Peale selle küsivad paranduse eest ca. 100€.
Oskab keegi sel teemal kaasa rääkida?
Mul selline küsimus, et kas Golf 5 (2005a), 5 ukseline mudelil ukses elektrijuhtmestik on nn praak/nõrk?
Nimelt käis auto hiljuti värvimises. Auto juhipoolset esiust värviti ja peale seda tekkisid akendega probleemid. Esiaknad avanesid ise millal soovisid ja vahest üldse enam kinni ei saanud. Auto remondikoht, kes autot värvis võttis täna ukse lahti ja "leidis" (jutumärkides), et ukse ühenduskohas on juhtmed osaliselt kakti. Pidavat olema Golf 5 tüüpprobleemiks.
Minu seisukoht on ja jääb, et ennem ju töötas ja mina arvan, et nad ise tegid katki ja nüüd vassivad. Peale selle küsivad paranduse eest ca. 100€.
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 55 korda
- Tänatud: 579 korda
Re: Golf 5 (2005) ukses elektrijuhtmed katki
Tüüpprobleem otseselt ei ole, kuid mõned juhtumid on ette tulnud.Eedu1 kirjutas:Tere,
Süüdistad värvijaid?
Nonsens, ole parem õnnelik, et need juhtmed nende tegevusest katkesid, sest nende isolatsioon oli juba ammu katkenud ja juhtmed rippusid paari karva otsas ja pealegi oleks nad sul enivei paari kuu pärast katkenud ja kehvemal juhul oleks põlema läinud su kallis golfike.
ps. selliste "enne ju töötas" juttudega võite ainult savisaare poole pöörduda.
Kui nt 96 aastane onu Sam Ameerikast külla tuleb ja sinu pool ära kooleb, kas sina oled siis automaatselt süüdi või, Ameerikas elas ta ju tervelt 96 aastat ja surnud kordagi ära
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
- masuurik
- Huviline
- Auto: QUATTRO 5.
- Tänatud: 2 korda
See siin tegelikult kaheti võetav. Asjakauge inmene viib värvimisse. Tagasi tahab saada samas komplektsuses ja töökorras autot, ainult värvituna. Kui nüüd ei tööta ja ennem töötas, siis ta eeldab, et värvijad või komplekteerijad midagi tegid vòi tegemata jätsid. Siinkohal peaks tööde teostaja auto jubinate töökorda kontrollima. Et aknad liiguks, uksed lukustuks, no elementaarsed asjad. Kui nende viga pole, et ei tööta, teavitab klienti ja lisatasu eest teeb korda vajadusel.
Samas nüüd värvijad. Kui need juhtmenärud juba ennem olid purunenud, siis mispärast tema neid lappima peaks. Mootori remonti tehes ei pane ju ka tööde teostaja oma raha eest aja jooksul sitapuruks mõranenud karterituulutus plastiktorusi uusi, kui vanad puutumise peale tuulekäes haihtuvad . Teavitab klienti ja koos otsustatakse.
Kui juhtmed ennem puruks olid, tee ise korda vòi maksa ja lase teha. Kui oled kindel et midagi lahti jäi või ära lõhuti, siis kaeba. "Kõik mis puutud sitaks muutub" juppide ja tükkide kulud võiks omanik kanda.
100 euri päris nii ja naa hind värvimise lisakuludeks. Vaja läbiviigu kohad välja lõigata ja asendada. Termokahanev, juhe, jootevahendid ja fliisteip, natuke tööriistu ja aega. Olen G5 seda punti vahetanud, ka audidel. Aega kulub, arvutiga vead kustutada, kontrollida töökorda jne.
Samas nüüd värvijad. Kui need juhtmenärud juba ennem olid purunenud, siis mispärast tema neid lappima peaks. Mootori remonti tehes ei pane ju ka tööde teostaja oma raha eest aja jooksul sitapuruks mõranenud karterituulutus plastiktorusi uusi, kui vanad puutumise peale tuulekäes haihtuvad . Teavitab klienti ja koos otsustatakse.
Kui juhtmed ennem puruks olid, tee ise korda vòi maksa ja lase teha. Kui oled kindel et midagi lahti jäi või ära lõhuti, siis kaeba. "Kõik mis puutud sitaks muutub" juppide ja tükkide kulud võiks omanik kanda.
100 euri päris nii ja naa hind värvimise lisakuludeks. Vaja läbiviigu kohad välja lõigata ja asendada. Termokahanev, juhe, jootevahendid ja fliisteip, natuke tööriistu ja aega. Olen G5 seda punti vahetanud, ka audidel. Aega kulub, arvutiga vead kustutada, kontrollida töökorda jne.
Viimati muutis masuurik, 30 Mai 2014, 21:15, muudetud 1 kord kokku.
Antud olukorras ma tõesti kedagi hetkel veel ei süüdistanud, vaid pigem uurisin värvijate poolt öeldud infot, et juhtmed on antud autol nõrk koht vms.
Samas kui uks maha võeti siis minu loogika järgi ei saanud need katkised juhtmed märkamatuks jääda. See avastati alles kui ma tulin autoga tagasi ja kurtsin probleemi üle.
Aga tänud vastamast teistel, sain mingi vastuse oma küsimusele
Samas kui uks maha võeti siis minu loogika järgi ei saanud need katkised juhtmed märkamatuks jääda. See avastati alles kui ma tulin autoga tagasi ja kurtsin probleemi üle.

- jussike
- Tunnustatud
Kuna juhtme kimp asub lõdviku sees ja välja paistab sealt lõdvikust ainult pm. pistik, siis ei näe neid juhtmete nõrki kohti sealt mitte ükski komplekteerija, kui ta just sihilikult ei kanguta seda.Eedu1 kirjutas:Antud olukorras ma tõesti kedagi hetkel veel ei süüdistanud, vaid pigem uurisin värvijate poolt öeldud infot, et juhtmed on antud autol nõrk koht vms.
Samas jääb kehtima ka juhtum, kus kokkupannes ja üle andes kõik veel töötas ja alles peale üle andmist lagunes kõik koost.
Olen isegi mõned korrad pidanud autod tagasi tooma enne parklasse viimist, kui juhuslikult peale kontolli on nii mõnigi veateade armatuuri kelladele tekkinud.
Viimati muutis jussike, 30 Mai 2014, 22:50, muudetud 1 kord kokku.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
- jussike
- Tunnustatud
Kuna juhtme kimp asub lõdviku sees ja välja paistab sealt lõdvikust ainult pm. ainult pistik, siis ei näe neid juhtmete nõrki kohti sealt mitte ükski komplekteerija, kui ta just sihilikult ei kanguta seda.Eedu1 kirjutas:Antud olukorras ma tõesti kedagi hetkel veel ei süüdistanud, vaid pigem uurisin värvijate poolt öeldud infot, et juhtmed on antud autol nõrk koht vms.
Samas jääb kehtima ka juhtum, kus kokkupannes ja üle andes kõik veel töötas ja alles peale üle andmist lagunes kõik koost.
Olen isegi mõned korrad pidanud autod tagasi tooma enne parklasse viimist, kui juhuslikult peale kontolli on nii mõnigi veateade armatuuri kelladele tekkinud.
-
- Moderaator
- Telefon: 5515335
- Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 61 korda
Kusjuures isegi võib pigem tüüpveaks ka nimetada. Mul ühel tuttaval oli sama jama, sai googeldatud ja päris palju seda asja kurdeti.
Peale seda oli ka ühel enda G5-l see ajama ja korra oli juba enne mind ka keegi lappindu.
Sama asja olen lappinud ka ühel 2010a Skodal, mis ainult 60 000 sõitnud oli.
Üldiselt siiski soovitatakse see kaablikimp seal ukse sees ära vahetada, mitte lappida. Seda enam, et Airbagi andur on sellel ukse sees ja mingi tõenäosus ju seega jääb, et valesse ahelasse võib jama tekkida.
Peale seda oli ka ühel enda G5-l see ajama ja korra oli juba enne mind ka keegi lappindu.
Sama asja olen lappinud ka ühel 2010a Skodal, mis ainult 60 000 sõitnud oli.
Üldiselt siiski soovitatakse see kaablikimp seal ukse sees ära vahetada, mitte lappida. Seda enam, et Airbagi andur on sellel ukse sees ja mingi tõenäosus ju seega jääb, et valesse ahelasse võib jama tekkida.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
- R36
- Tunnustatud
- Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 197 korda
- Kontakt:
Ei kujuta muidugi ette kuidas see lappimine maksab 100 eurot kui hetkel mul näitab terve juhtmestiku hinnaks 105 kopikatega.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
-
- Moderaator
- Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Ilmselt ta ikkagi väga hea lõppkokkuvõttes ei jää, kuna tinutad osa enam nii painduv pole, nagu oli ka minu auto näide, kus korra juba oli lapitud.
Mõistlik oleks ikkagi jah tõesti see juhtmestik ära vahetada, nagu ka Golfi_venna hind näitas, kuigi vahetus maksaks ilmselt seal kohas ikkagi. Googeldades jäi mulje, et ukse välispaneel tuleb maha võtta, et seestpoolt seda ära ei vaheta (pole piisavalt ligipääsetav).
Mõistlik oleks ikkagi jah tõesti see juhtmestik ära vahetada, nagu ka Golfi_venna hind näitas, kuigi vahetus maksaks ilmselt seal kohas ikkagi. Googeldades jäi mulje, et ukse välispaneel tuleb maha võtta, et seestpoolt seda ära ei vaheta (pole piisavalt ligipääsetav).
- siLc
- Tunnustatud
- Auto: Passat B7 EcoFuel
- Tänatud: 149 korda
See, et välisplekk maha peab tulema on tõsilugu. Õnneks see ei ole kõige raskem. Sisemise polstri peab ka maha võtma.
-
- Huviline
- Auto: [
- Tänatud: 1 kord
Mina küll nüüd ei välistaks värvijaid. Igast sossepi tegutseb ja kui otseselt endale ei tee, siis võib ju mõni detail seal juhtmete otsas rippuda. Lahtiühendamine tähendaks ju lisaliigutust. See 96a onu näide ei ole just parim kirjeldamaks antud keissi. 96a inime ongi juba surmaeelik ,aga 9a vana golf vast seda ikka ei ole veel? Loomulikult pole meil enam 80ndad, kus olid korralikud juhtmed installitud, mis kestsid 30a vabalt. Kokkuhoidu harrastab ka VW. Ka ise olen tagaluugil vahetanud juhtmekimbu, kui auto oli 3a vana. Hea, et sai ainult kaheukseline
.

-
- Moderaator
Pigem pakuks et mõni teine detail kaeti äkki kinni ja mõni paber/asi topiti vahele ja pinge kaablitele tappis lõplikult. Normaalolekus nad seda taluks, aga murdunud/mädanenud ei talu, aga nüüd selles värvitöökoda süüdistada on pointless. Kui ikka kummilutil ala lõikejälgi pole, siis on põhjus ainult ühene, vanadus. Ilmselt sõltub ka sellest, palju see uks kinni lahti käib. Nii et uuri/mõtle, milline selle auto elulugu olnud on. Minu oma oli näiteks mõned aastad olnud õppesõidu masin, ilmselge, et see sai vatti. Sõbra oma oli ka eriala spetsi auto, kes ka objektilt objektile käis. Ilmselt samuti uks sai kasutust üksjagu. Hetkel oli asi lihtsalt olude kokkulangevus, süüdistada küll pole mõtet.