Bensu hais kapoti all
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Bensu hais kapoti all
Tere
Mure selline et kapoti alt ajab bensu haisu salongi sisse. Sõidu ajal haisu pole aga kui kuskil kohapeale töötava mootoriga seisma jääda siis ajab päris korralikult sisse. See ei ole toore bensu hais, pigem ikka heitgaasi oma. Oskab keegi nõu anda, mis võiks sellist asja põhjustada?
Autoks Passat b5, 1.8 bens
Tervitades
Raido
Mure selline et kapoti alt ajab bensu haisu salongi sisse. Sõidu ajal haisu pole aga kui kuskil kohapeale töötava mootoriga seisma jääda siis ajab päris korralikult sisse. See ei ole toore bensu hais, pigem ikka heitgaasi oma. Oskab keegi nõu anda, mis võiks sellist asja põhjustada?
Autoks Passat b5, 1.8 bens
Tervitades
Raido
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 579 korda
Re: Bensu hais kapoti all
Summuti sukal mõrad sees.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
kui ma kliima välja lülitan, siis enam seda haisu sisse ei tule, seega ei tahaks suka asja eriti uskuda, kuna katkise suka korral ajaks muidu ka sisse
Viimati muutis raido90, 01 Jaan 2014, 19:26, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Auto: Bora AUQ(rip), Golf3 GTI(ex) , Audi A4 ASN
- Tänatud: 1 kord
sukk ei ole veel nii katki , et ajaks sisse , kliima ju loogiline imeb seda koheselt salongi.raido90 kirjutas:kui ma kliima välja lülitan, siis enam seda haisu sisse ei tule, seega ei tahaks suka asja eriti uskuda, kuna katkise suka korral ajaks muidu ka sisse
Aga kui vinguhais siis seal muud ei saagi olla kas väljalaskekollektori tihend või suka koht , kuna salongiventika asukoht on täpselt teisepool mootoriruumi seal.
Tundub et karterituulutuse toru tahaks vahetamist, kuna toru ise õline. Oskab keegi öelda, kui jäme toru seal olema peaks kui ise sinna mingi kuumakindel voolikujupp ise vahele aretada?
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 579 korda
Saa nüüd endaga kokkuleppele, mis hais sul sealt tuleb. Kas bensu, vingu, kärssand õli või mingi muu s**a hais. Meie ju seda ei tunne läbi neti.
Vastavalt sellele oskaks siis keegi midagi ka tarka kosta.
Mis mõte on üldse küsida, kui kõik vastused kohe kahtluse alla sead?
Vastavalt sellele oskaks siis keegi midagi ka tarka kosta.
Mis mõte on üldse küsida, kui kõik vastused kohe kahtluse alla sead?
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
Oled miskise lahenduse leidnud? Mu 1.8T 2001 teeb sama pulli. Kliima tööle panen, haisu vähem, aga vingukas on nii auto sees kui ka auto ümber.
Viimati muutis urmask, 28 Veebr 2014, 08:40, muudetud 1 kord kokku.
IT pole eriala, see on haigus
-
- Huviline
Vinguhais siis sumbutisukk.urmask kirjutas:Oled miskise lahenduse leidnud? Mu 1.8T 2001 teeb sama pulli. Kliima tööle panen, haisu vähem, aga vingukas on nii auto sees kui ka auto ümber.
- Noizmakas
- Huviline
- Telefon: iPhone 11pro
- Auto: VW Passat B5 1.8T variant '99
- Tänanud: 3 korda
Vaheta karterituul ära ja asi vask, minul oli ka sukk tuksis, aga vingu ajas peale vahetust ikka edasi. Kokku läks mul 90 euri lõdvikute ja põlvede peale. Originaal jupid Forssist ilma aleta.
Viimati muutis Noizmakas, 24 Mai 2014, 00:11, muudetud 1 kord kokku.
Mul on vahetatud igasugu torusid, karterituulutus "misiganes" asjad pidid korras olema ja puhtad, sukk pidi olema vana, aga mitte "nii" vana ja see hais läheb ikka tugevamaks.
Tean küll seda, et eelsoojendusradikat, mis talvel välja võeti, sest oli katki, oli ilmselt üritatud parandada mingi solgi sissevalamisega, mis ilmselt mul on nüüd salongiradikasse settinud. Soe õhk saadi liikuma nö torusiiliga, mis selle vee jälle jooksma pani, aga nüüd auto seisi vahe peal pikemalt ja jälle soe läinud. Teine kord jälle puhub, siis mitte. Ehk et radikas ilmselt umbes.
Kas see võib kuidagi mõjutada seda vingukat, kui näit salongiradikal ka kusagil mingi auguke vms sees on? Tosool enam ära ei kao, püsib kenasti. Aga hais on pigem järelpõlemise hais, natuke sarnane sellele, mis tuleb, kui õlikork ära võtta ja nuuskida, natuke magus ka teine kord.
Tean küll seda, et eelsoojendusradikat, mis talvel välja võeti, sest oli katki, oli ilmselt üritatud parandada mingi solgi sissevalamisega, mis ilmselt mul on nüüd salongiradikasse settinud. Soe õhk saadi liikuma nö torusiiliga, mis selle vee jälle jooksma pani, aga nüüd auto seisi vahe peal pikemalt ja jälle soe läinud. Teine kord jälle puhub, siis mitte. Ehk et radikas ilmselt umbes.
Kas see võib kuidagi mõjutada seda vingukat, kui näit salongiradikal ka kusagil mingi auguke vms sees on? Tosool enam ära ei kao, püsib kenasti. Aga hais on pigem järelpõlemise hais, natuke sarnane sellele, mis tuleb, kui õlikork ära võtta ja nuuskida, natuke magus ka teine kord.
Mul põhjustas seda bena haisu immitsemist salongi see väike solenoid mis asub õhufiltri korpuse peal. Nimelt see hakkab mingi hetk tiksuma ja nö pumpab kütteaure sisselaskesse et soodustada mootori paremat töötamist jahedamate ilmadega. Praegu soojaga mul seda jama pole kuna auto saab aru et pole vaja neid kütteaure. Proovi see solenoid lahti ühendada ja vaata kas haisu viskab veel
Mis kohta täpsemalt mõtled kui näit seda pilti vaadata?raido90 kirjutas:Mul põhjustas seda bena haisu immitsemist salongi see väike solenoid mis asub õhufiltri korpuse peal. Nimelt see hakkab mingi hetk tiksuma ja nö pumpab kütteaure sisselaskesse et soodustada mootori paremat töötamist jahedamate ilmadega. Praegu soojaga mul seda jama pole kuna auto saab aru et pole vaja neid kütteaure. Proovi see solenoid lahti ühendada ja vaata kas haisu viskab veel
► Näita Spoilerit
Sa mõtled seda pisikest nibu moodi jullat?raido90 kirjutas:selle plastiku all mille peal on pildil kirjas .com
► Näita Spoilerit
Oskab keegi aidata? Ma ei mõista selle kaane all midagi ette võtta.
Niih!
Raido09 oli nii hea ja andis PS'i teel lisainfot selle solenoidi kohta. Nimelt see sama karp, mille sees on ka õhufilter, selles karbis on see solenoid. Ma juhet kergelt lahti ei saanud ja lõpuks loobusin, aga mida ma tegin, oli
1. Puhastasin õhutorusid
2. Avastasin, et õhufilter on umbes, puhastasin ja ostan uue ning vahetan.
3. Puhastasin salongfiltrit, ostan uue. Seal oli mingi korts sees ja õhk käis ilma filtrita läbi
4. Hooldasin tihendeid, sh mootoriruumi ja kopotivahelisi tihendeid ja selle solenoidi korgi omi, et vähendada üleliigse õhu liikumist
5. Parandasin õhuvõtu torud-karbid, mis olid paigast ära ja "kortsus". Nüüd peaks kenasti otse õuest otse filtrile lendama kogu värske õhk.
Minu järeldus, kinnitan, kui õhu- ja salongifilter vahetatud, et alustada võib lihtsalt erinevate õhutuskanalite puhastamisest ja filtrite vahetusest, kuna kui õhku piisavalt peale ei tule, hakkab see solenoid rohkem kütet peale laskma ja see tekitab selle liblikalöögiefekti.
Vaatasin üle ka auto mootori ülevalt-alt, vasakult paremalt ning seda kanalis ja summuti sukk täiesti kuiv ja puhas, summuti ise ka, mootor kuiv ja puhas.
Kui lõpuks kaane kinni lõin ja sõitu läksin, siis oli ving kadunud. Nädalakese sõidan, siis annan tagasisidet (kui meeles on
).
Raido09 oli nii hea ja andis PS'i teel lisainfot selle solenoidi kohta. Nimelt see sama karp, mille sees on ka õhufilter, selles karbis on see solenoid. Ma juhet kergelt lahti ei saanud ja lõpuks loobusin, aga mida ma tegin, oli
1. Puhastasin õhutorusid
2. Avastasin, et õhufilter on umbes, puhastasin ja ostan uue ning vahetan.
3. Puhastasin salongfiltrit, ostan uue. Seal oli mingi korts sees ja õhk käis ilma filtrita läbi

4. Hooldasin tihendeid, sh mootoriruumi ja kopotivahelisi tihendeid ja selle solenoidi korgi omi, et vähendada üleliigse õhu liikumist
5. Parandasin õhuvõtu torud-karbid, mis olid paigast ära ja "kortsus". Nüüd peaks kenasti otse õuest otse filtrile lendama kogu värske õhk.
Minu järeldus, kinnitan, kui õhu- ja salongifilter vahetatud, et alustada võib lihtsalt erinevate õhutuskanalite puhastamisest ja filtrite vahetusest, kuna kui õhku piisavalt peale ei tule, hakkab see solenoid rohkem kütet peale laskma ja see tekitab selle liblikalöögiefekti.
Vaatasin üle ka auto mootori ülevalt-alt, vasakult paremalt ning seda kanalis ja summuti sukk täiesti kuiv ja puhas, summuti ise ka, mootor kuiv ja puhas.
Kui lõpuks kaane kinni lõin ja sõitu läksin, siis oli ving kadunud. Nädalakese sõidan, siis annan tagasisidet (kui meeles on

Lõppeks ma ikkagi kiskusin selle solenoidi lahti. Teinud hetkel vaid ühe 5km otsa ilma kliimata, kuid praegu tundub, et selles peitub võit.
Siiski on minu jaoks müstika, mis ingli [VW Bot: "Keel korda!"] asi see solenoid on ja kas tõesti selle eemaldamine on ainus lahendus?
Et miks seda vaja ja mida see juhib ning kas see solenoid katki ja vajab parandamist, või...
Siiski on minu jaoks müstika, mis ingli [VW Bot: "Keel korda!"] asi see solenoid on ja kas tõesti selle eemaldamine on ainus lahendus?
Et miks seda vaja ja mida see juhib ning kas see solenoid katki ja vajab parandamist, või...
Praeguste sõitude põhjal tundub, et töötab selle solenoidi äravõtmine. Vingu pole, lihtsalt torud tolmused ja vajavad puhastamist.
Aga mootorituluke läks põlema nüüd. Käisin internetiavarustes otsimas, aga ei leia üles, mis ingli [VW Bot: "Keel korda!"] julla see on, mida see teeb ning mis mõju selle olemasoluta sõitmine autole tegelikult avaldab.
On siin kedagi, kes teab selle kohta midagi?
Aga mootorituluke läks põlema nüüd. Käisin internetiavarustes otsimas, aga ei leia üles, mis ingli [VW Bot: "Keel korda!"] julla see on, mida see teeb ning mis mõju selle olemasoluta sõitmine autole tegelikult avaldab.
mulle seletati selle tööpõhimõtet nii: see julla hakkab mingi hetk mootorisse kütuseaure laskma, et mootor erksamalt töötaks. seda võib võrrelda eetri laskmisega sisselaskesse kuid on palju ohutum mootorile. annaks justkui särtsu natuke mootorile juurde.
Mul on vist hoopis mingi magusat moodi lõhn tulnud autosse 
Rihmavahetus ees ning klapisääretihendi tahaks vahetada + geneka, turbo ja starteri hooldust tahaks teha, aga kui seda vingu välja ei saa, siis vist rsk peab maha müüma kellelegi, kellel omal oskust ja garaaži on kasutada.. veidi tüütu juba...
Torud ka nagu värsked ja korras, tosool püsib.. oeh

Rihmavahetus ees ning klapisääretihendi tahaks vahetada + geneka, turbo ja starteri hooldust tahaks teha, aga kui seda vingu välja ei saa, siis vist rsk peab maha müüma kellelegi, kellel omal oskust ja garaaži on kasutada.. veidi tüütu juba...
Torud ka nagu värsked ja korras, tosool püsib.. oeh

-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
See on kütuseaurude mis tekivad paagis sisselaskesse juhtimise klapp e. suuresti roheliste teema. Selle taga on ka aktiivsöefilter kuskil stange all. Solenoidi eemaldamine annab veakoodi.urmask kirjutas:Praeguste sõitude põhjal tundub, et töötab selle solenoidi äravõtmine. Vingu pole, lihtsalt torud tolmused ja vajavad puhastamist.
Aga mootorituluke läks põlema nüüd. Käisin internetiavarustes otsimas, aga ei leia üles, mis ingli julla see on, mida see teeb ning mis mõju selle olemasoluta sõitmine autole tegelikult avaldab.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Kuidas seda viga lahendada?
Ok, roheliste teema või mitte. Mida see viga endast kujutab? Ja kuidas tegelikult seda viga lahendada?
Vingu on vähem tõesti, kuid mingitel hetkedel siiski tuleb seda endiselt.
Vingu on vähem tõesti, kuid mingitel hetkedel siiski tuleb seda endiselt.
Viimati muutis urmask, 15 Jaan 2015, 11:43, muudetud 1 kord kokku.
No ma ei tea.. see pole enam bensu hais kapoti all.. see on nagu hingaks summutitorust otse sisse seda. No ingel [VW Bot: "Keel korda!"] mu mõistus ei võta, kust kohast see asi tulla saab sedasi.
On veel ideid? Ala kas võib see ummistunud salongiradikas põhjustada seda? Mingid vanad torud? Mingid klapid veel kusagil, mis enda pilve tõmbamise eesmärgil otse kütusepaagist bensu sisse imevad?
Hais väheneb, kui ventikad seisma panna. Siis vaid suts immitseb läbi lahti jäänud klappide... (Kui passatil ventikad seisma panna automaatkliimal, siis jätab klapid viimasse asendisse, mis neil olid).
On veel ideid? Ala kas võib see ummistunud salongiradikas põhjustada seda? Mingid vanad torud? Mingid klapid veel kusagil, mis enda pilve tõmbamise eesmärgil otse kütusepaagist bensu sisse imevad?
Hais väheneb, kui ventikad seisma panna. Siis vaid suts immitseb läbi lahti jäänud klappide... (Kui passatil ventikad seisma panna automaatkliimal, siis jätab klapid viimasse asendisse, mis neil olid).
Viimati muutis urmask, 23 Jaan 2015, 07:09, muudetud 2 korda kokku.
-
- Huviline
üks idee on mul - nimelt olen lugenud , et katalüsaator hakkab minema siis tekib ka räige hais , parandage kui eksin.
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Magus lõhn ja fakt, et ventikate seistes hais väiksem viitaks nagu lekkivale salongiradikale. Kas jahutusvedeliku kadu on märgata?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/