Otsustasin ka enda autost teema teha. Autoks on siis 2000.a. 2.8 4motion Passat. Auto on toodud 2006. a saksast, minu käes on ta olnud alates 2008. aasta kevadest. Enne seda 2 aastat oli mu sõber ta omanik. Kuna sõber tahtis ökonoomsemat autot osta ja ma parasjagu otsisin ka endale autot, siis sai see talt ära ostetud.
Lisadest mis mainimist väärt oleks on 4x el aknad, 2x el istmed, 2x istme soojendused, 8x airbag, kliima, vihmasensor, autopiloot, ja originaal mfd navi (millele muidugi eesti kaarti pole)
Suuremaid probleeme õnneks ("sülitan 3x üle õla") ei ole olnud. Kõige häirivam probleem mis tal oli, oli see, et vahepeal climatronic hakkas näitama, et välistemperatuur on -50 ja siis hakkas salongi puhuma kuuma õhku. Ja kuna keegi ei teadnud mis viga on siis sai niimoodi sõidetud ligemale aasta aega. Lõpuks tuli välja, et selle põhjustas üks andur mis asus salongi ventilatsiooni torus. Hetke suurim probleem on see, et kütusetaseme andur on arvatavasti läbi, kuna seier ei lähe kütusekogusega paagis kokku. Aga kuna forsis maksab uus 300 eur ning mul neid paagis kaks ja ma ei tea kumb läbi siis hetkel mõõdan kütust läbisõidu järgi.
Mis autoga tehnilise poole pealt tehtud on:
Peale korraliste õli ja filtrite vahetuste on veel vahetatud igasugu tihendeid ja semmereid nii mootoril, käigukastil ja reduktoril. Siis 2010 septembris tuli spidokale 198000 ja sai lastud mootori rihmad koos rullikute ja veepumbaga ära vahetatud, ja kuna redukoril lasi mingi semmer ka läbi siis sai see semmer koos reduktori õliga ka ära vahetatud.
Välimuse poole pealt on tehtud:
- Ostes oli auto standard konditsioonis 16" originaal valuvelgedega ja isepaigaldatud xenon lähituledega.
- Eesimese asjana sai pandud toonklaas
- Siis ei muutunud auto välimuse juures aasta aega midagi, kuni 2009 a kevadel sai pandud ette märgita võre.
- Suvel sai ostetud uued 18" Audi R8 style replica veljed koos uute 225/ 35 rehvidega
- Siis 2010 a kevadel tellisin ebay'st -40 mm madaldusvedrud. Kuna olin inglismaal koos autoga tol ajal ja vedrude allapaneku eest taheti seal saada vähemalt 200 inglise naela (~3600 eek), siis jäid vedrud eesissetulekut ootama.
- Siis 2010 suvel sai esituled ja suunatuled depo selge klaasiga variantide vastu vahetatud. Ning vahetasin esilogarid ja mootori põhjakatte välja, ning lisasin käigukasti põhjakatte.
- 2010 oktoobris hakkasid xenonite plokid streikima ja siis vahetasin nad välja ning panin kaugtuledesse ka xenonid.
- Ja nüüd nädal aega tagasi lasin sõbral pidurisadulad maha kiskuda, ning viisin nad liivapritsi ja pulbervärvimisse (pildid allpool).
- Ja täna sai pandud madaldusvedrud ka alla.
- 2 nädalat tagasi sai tellitud USA Passati esistange liist. Loodetavasti saan sellel nädalal kätte.
Lisad:
► Näita Spoilerit
Mõned pildid siis autost kronoloogilises järjekorras:
► Näita Spoilerit