passat 96kw tdi EGR-" pimedad" plaadid

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
JETTAMEES
Huviline
Telefon: 56503745
Auto: Audi q7. Multivan
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

passat 96kw tdi EGR-" pimedad" plaadid

Lugemata postitus Postitas JETTAMEES »

Tere,on plaanis egr-ile pimedad plaadid (või kuidas neid nimetatakse)ette panna ja ebay pakub neid hulgi,kuid kas saab panna täiesti pimedaks?
Plaate müüakse erinevaid:
http://www.ebay.co.uk/itm/02-EGR-valve- ... 1270609859" onclick="window.open(this.href);return false;
Ühel väike ava keskel!
http://www.ebay.co.uk/itm/02-A-EGR-valv ... 27e0861bc3" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja kas vaja pärast midagi ajus kah muuta või välja lülitada?

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänatud: 40 korda

Re: passat 96kw tdi EGR-" pimedad" plaadid

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Jällegi igipõline probleem. Mehaanik paneb torudele ,,pimedad,, ette ,kuid arvuti mees,kellel on vastav programm arvutis,peab ju auto mootori aju ära ,,petma ,, et näidata kõik on korras.

JETTAMEES
Huviline

st et ikkagi on vaja juhe takka panna?

teet82
Huviline
Auto: VAG
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas teet82 »

Võib ju ka lihtsalt vaakumvooliku küljest võtta, milleks neid plaate sinna vaja on?
Minu meelest sellel mootoril aju ei kontrolli EGR-i toimimist selles osas, et veakoodid tulevad EGR-i pimedaks tegemisel jne..

JETTAMEES
Huviline

selge,teen tuimalt pimedaks!

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

teet82 kirjutas:Võib ju ka lihtsalt vaakumvooliku küljest võtta, milleks neid plaate sinna vaja on?
Minu meelest sellel mootoril aju ei kontrolli EGR-i toimimist selles osas, et veakoodid tulevad EGR-i pimedaks tegemisel jne..
Jama jutt....mis asi sul EGR i siis kontrollib? Võid proovida lihtsalt vaakumvoolik tagant võttes kas saad mootorituld v mitte. Osad ajud on tundlikumad/targemad selles osas ja annavad sulle kas kohe v üsna varsti CEL tule....sellisel juhul tahab ka aju vastavat remapi EGR osas. Kui joppab, siis ei hakka tuli põlema....vanakool enamuses suht tuim aju selles osas....aga alates PD on teine lugu!
Diesel Power KEEPS ME GOING

teet82
Huviline

EGR-i kontrollib õhulugeja, juhul kui keegi veel kuulnud pole sellest. Iseasi on see, et kas veakood ka tuleb pimedaks tegemisel, teadlik on mootoriaju sellest igal juhul. Kui mul arvuti juba taga on mõnel autol, siis tavaliselt vaatan ikka tähtsamad grupid läbi. Pooltel ei toimu midagi kui EGR aktiveerida, aga mingeid veakoode küll nagu pole. Ma ei usu, et kõigil on nüüd tarkvara muudetud. Mul käib palju autosid läbi ja ega ma peast ei mäleta, et mis mootorid täpselt jne..

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

teet82 kirjutas:EGR-i kontrollib õhulugeja, juhul kui keegi veel kuulnud pole sellest. Iseasi on see, et kas veakood ka tuleb pimedaks tegemisel, teadlik on mootoriaju sellest igal juhul. Kui mul arvuti juba taga on mõnel autol, siis tavaliselt vaatan ikka tähtsamad grupid läbi. Pooltel ei toimu midagi kui EGR aktiveerida, aga mingeid veakoode küll nagu pole. Ma ei usu, et kõigil on nüüd tarkvara muudetud. Mul käib palju autosid läbi ja ega ma peast ei mäleta, et mis mootorid täpselt jne..
Õhulugeja otseselt ei reguleeri seal midagi....õhulugejalt saadud info põhjal reguleerib aju EGR avatust ning hetkel kui aju hoiab EGR i töös siis aju ka eeldab vastavat näitu MAF andurilt(vähenenud mootorisse minevat õhukogust). MAF i abil näeb aju kas EGR i töö on häiritud v mitte vastavalt kuidas ja kas aju on EGR i avanud/sulgenud st MAF on puhtalt kontrollmehhanism.....ja sealt võib tulla veakood olenevalt kui "tundlik" aju mingi häire põhjal(antud juhul EGR i pimedaks tegemine/sulgemine) on sest aju ei näe enam vähenenud õhukoguseid ajal mil egr on aju poolt aktiveeritud. Osadel joppab ja veakoodi ei tule....mida uuem seda tundlikum aju selles suhtes on. Vanakoolikate puhul on üldiselt asi lihtne ja veakoodi kergelt ei tule.

veakood on muuseas selline:

16785/P0401/001025 - Exhaust Gas Recirculation (EGR) System: Insufficient Flow Detected

teet82
Huviline

Ma polegi väitnud, et õhulugeja midagi seal reguleerib ja sõna kontroll ei võrdu juhtimise/reguleerimisega. Pole vaja ärrituda kohe :D

copilot
Huviline

teet82 kirjutas:Ma polegi väitnud, et õhulugeja midagi seal reguleerib ja sõna kontroll ei võrdu juhtimise/reguleerimisega. Pole vaja ärrituda kohe :D
Ei ärritunud :lol: Lihtsalt kaheti mõistetevalt väljendasid ennast, ilma täpsustamata!

Vasta

Mine “Diislid”