Passat B5.5 uks ei avane seest poolt [viga leitud]
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Passat B5.5 uks ei avane seest poolt [viga leitud]
Tere!
Selline mure ja seiklus mu autoga.
Osatäitjad
- Passat B5.5, 2000 (2001) juhiuks
- Kesklukk puldist, nuppudega, võtmega töötab
- Ukse avamine väljast töötab
Proloog
Passatil selline funktsionaalsus, et kui paned uksed käepideme peal olevast nupust kinni, siis ukse avamiseks seest poolt saad linki tõmmates ukse lahti:
1. tõmme, avaneb lukk
2. tõmme, avaneb uks
Ekspositsioon
Viimased paar nädalat oli probleem, et alati lukk ei avanenud iga kord, aga kui siiski avanes, sei avanenud enam uks ise. Tuli korra uksed käepideme nupust lukustada ja nupust uuesti avada, siis sai ukse lahti tavapärasel viisil
Epiloog
Nüüd ühel hommikul, kui uks oli lukus, tahtsin autost väljuda ja linki tõmmates käis kilin kolin, mingi asi kukkus ukse sees ja link hakkas tühjalt käima. Vedru töötab, lingi tõmbab tagasi, aga uks ei avane. Ka ei ava see link lukku. Ukse saab lahti välise lingiga.
Enne, kui ukse lahti kangutan, kas peaks midagi eeldama ja teadma, et ala mingid vedrud vastu nägu ei lendaks ja näppe mingite asjade poolt ära ei söödaks?
Mis on üldjuhul selle probleemi lahendus?
Urmas
Selline mure ja seiklus mu autoga.
Osatäitjad
- Passat B5.5, 2000 (2001) juhiuks
- Kesklukk puldist, nuppudega, võtmega töötab
- Ukse avamine väljast töötab
Proloog
Passatil selline funktsionaalsus, et kui paned uksed käepideme peal olevast nupust kinni, siis ukse avamiseks seest poolt saad linki tõmmates ukse lahti:
1. tõmme, avaneb lukk
2. tõmme, avaneb uks
Ekspositsioon
Viimased paar nädalat oli probleem, et alati lukk ei avanenud iga kord, aga kui siiski avanes, sei avanenud enam uks ise. Tuli korra uksed käepideme nupust lukustada ja nupust uuesti avada, siis sai ukse lahti tavapärasel viisil
Epiloog
Nüüd ühel hommikul, kui uks oli lukus, tahtsin autost väljuda ja linki tõmmates käis kilin kolin, mingi asi kukkus ukse sees ja link hakkas tühjalt käima. Vedru töötab, lingi tõmbab tagasi, aga uks ei avane. Ka ei ava see link lukku. Ukse saab lahti välise lingiga.
Enne, kui ukse lahti kangutan, kas peaks midagi eeldama ja teadma, et ala mingid vedrud vastu nägu ei lendaks ja näppe mingite asjade poolt ära ei söödaks?
Mis on üldjuhul selle probleemi lahendus?
Urmas
Viimati muutis urmask, 04 Sept 2015, 16:34, muudetud 2 korda kokku.
IT pole eriala, see on haigus
-
- Huviline
- Telefon: 5248471
- Auto: Passat B5 2.7 bi-turbo 4motion
- Tänatud: 3 korda
- Kontakt:
Re: VW b5.5 uks ei avane seest poolt
Esimene uks või tagumine uks? Tõenäoliselt andis tross saba muud ei midagi. Polster maha võtta mis pole eriti keeruline tegevus ning vaadata mis täpsemalt järgi andis. Ei lenda vastu nägu midagi kuid selle eest ei oska keegi vastutada kus keegi näppe võib ära lõhkuda 

Klaasipuru-, klaaskuul-, soodaprits. Kirjuta info@pritsikeskus.com ning teeme detailid puhtaks.
Juhiuks, esimene vasak.ardiilves kirjutas:Esimene uks või tagumine uks? Tõenäoliselt andis tross saba muud ei midagi. Polster maha võtta mis pole eriti keeruline tegevus ning vaadata mis täpsemalt järgi andis. Ei lenda vastu nägu midagi kuid selle eest ei oska keegi vastutada kus keegi näppe võib ära lõhkuda
-
- Huviline
- Kontakt:
Ilmselt purunes või tuli küljest vms lingi tross.urmask kirjutas:Juhiuks, esimene vasak.ardiilves kirjutas:Esimene uks või tagumine uks? Tõenäoliselt andis tross saba muud ei midagi. Polster maha võtta mis pole eriti keeruline tegevus ning vaadata mis täpsemalt järgi andis. Ei lenda vastu nägu midagi kuid selle eest ei oska keegi vastutada kus keegi näppe võib ära lõhkuda
Klaasipuru-, klaaskuul-, soodaprits. Kirjuta info@pritsikeskus.com ning teeme detailid puhtaks.
Kus on konks? On hetkel õige küsimus. See julla ongi puudu.
Kas peaks aretama custom konksu või on lihtsam tross välja vahetada?

Pilt minu autost:

Kas peaks aretama custom konksu või on lihtsam tross välja vahetada?

Pilt minu autost:

Viimati muutis urmask, 04 Sept 2015, 16:30, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Kontakt:
Kindlasti lihtsam terve tross ära vahetada. Ei tohiks nad maksta liiga palju ning ilmselt saab neid ka lammutusest kommi raha eest. Letihind kuskilgi 15-20€ kandis tutikana.
Viimati muutis ardiilves, 04 Sept 2015, 14:19, muudetud 1 kord kokku.
Pakkisin auto kokku ja trossi tellisin ka ära. Ca 12-13€ on see.
Koos trossi vahetusega vaatan üle ka, miks juhipoolne klaas kägiseb, kui see üles-alla liigub. Mul on kahtlus, et kusagil on liialt kõvasti kinni pigistatud.
Seniks aga avame uksi väljaspoolt
Koos trossi vahetusega vaatan üle ka, miks juhipoolne klaas kägiseb, kui see üles-alla liigub. Mul on kahtlus, et kusagil on liialt kõvasti kinni pigistatud.
Seniks aga avame uksi väljaspoolt

Viimati muutis urmask, 04 Sept 2015, 14:39, muudetud 1 kord kokku.
Kusjuures kurb oli tõdeda, et selle auto uksega on vanad omanikud veidi lohakalt ümber käinud. Autot ostes aknatõstuk ei töötanud ja müüja vahetas selle ise ära.
Täna tõdesin, et poole kinnitused on kas lõhki väntsutatud või puruks löödud. Algselt, kui polster alt veidi logises, mõtlesin, et lihtsalt vana auto ja kulunud..
Kas neid kinnitusi eraldi saab ka osta kusagilt?
Samas mõne kinnituse "hoob" või see koht, kuhu see kinnitust polstri küljes peaks kinnituma, on ka veidi katki. Veidi jälle mässamist ja meisterdamist, et polster paika saada.
Täna tõdesin, et poole kinnitused on kas lõhki väntsutatud või puruks löödud. Algselt, kui polster alt veidi logises, mõtlesin, et lihtsalt vana auto ja kulunud..
Kas neid kinnitusi eraldi saab ka osta kusagilt?
Samas mõne kinnituse "hoob" või see koht, kuhu see kinnitust polstri küljes peaks kinnituma, on ka veidi katki. Veidi jälle mässamist ja meisterdamist, et polster paika saada.
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
- Tänanud: 51 korda
- Tänatud: 61 korda
Re: Passat B5.5 uks ei avane seest poolt [viga leitud]
Tüübleid (vist nimetati ka neid nii) saab küll uusi osta. Isiklikult ostsin alvadist kui ei eksi.
No juudas... Ma võin arvutite ja tarkvaraga osav olla, aga no selle autoga.. ei.
Nimelt uks on seest sootuks teine, kui kõik juhendid, mida ma uurisin. Uks on ühes tükis ja ma lõpuks ei saanudki seda vana trossi kätte, rääkimata uue paigaldamisest. Lukumehanism on ukse sees ja selle kättesaamiseks puudus mul ka piisavalt suur tähtvõti. Hetkel siis tõmban näpuga trossi läbi lukunupu augu, kuniks teeninduses aja saan ja selle korda lasen teha. Tross tundus ka veidi teistusuguse pikkusega selle kinnitusi vaadates. Eks eksperdid siis otsustavad, kas see kõlbab.
Vähe sellest vol1- enne remonti paar päeva kadus autol võimekus tagaukse lukku avad puldist või juhiukse nuppudest, ka ei tööta aknatõstuk.
Vähe sellest vol2- kõrvalistuja aken üles-alla liikudes hakkas ragisema.
Vähe sellest vol3- enne remonti selgus, et peeglisoojendused vist ei tööta
Tulukesed nuppudel põlevad
Vähe sellest vol4- 2a vana aku vist hakkab ka ära surema.. üllatunud, et nii äkki tunda annab.
Spidomeetril on 355555 ja kerib üles poole. Tundub, et see auto hakkab muutuma sõiduvahendiks inimesele, kellel oma garaaž ja suur huvi autot ise nokitseda. Ei ole mul garaaži ja aega selle jaoks. Üldplaanis vinks-vonks masin, sirge ja läigib, sõidab kenasti ja pidurdab, aga need lollakad vead ikka kütavad korralikult keema.
Ahjaa, uksepolstri poldid-kinnitused tellisin Amazonist, peaks see ndl kohale jõudma. Lisaks veel käigukangi uue nupu ja nupukoti ka
Nimelt uks on seest sootuks teine, kui kõik juhendid, mida ma uurisin. Uks on ühes tükis ja ma lõpuks ei saanudki seda vana trossi kätte, rääkimata uue paigaldamisest. Lukumehanism on ukse sees ja selle kättesaamiseks puudus mul ka piisavalt suur tähtvõti. Hetkel siis tõmban näpuga trossi läbi lukunupu augu, kuniks teeninduses aja saan ja selle korda lasen teha. Tross tundus ka veidi teistusuguse pikkusega selle kinnitusi vaadates. Eks eksperdid siis otsustavad, kas see kõlbab.
Vähe sellest vol1- enne remonti paar päeva kadus autol võimekus tagaukse lukku avad puldist või juhiukse nuppudest, ka ei tööta aknatõstuk.
Vähe sellest vol2- kõrvalistuja aken üles-alla liikudes hakkas ragisema.
Vähe sellest vol3- enne remonti selgus, et peeglisoojendused vist ei tööta

Vähe sellest vol4- 2a vana aku vist hakkab ka ära surema.. üllatunud, et nii äkki tunda annab.
Spidomeetril on 355555 ja kerib üles poole. Tundub, et see auto hakkab muutuma sõiduvahendiks inimesele, kellel oma garaaž ja suur huvi autot ise nokitseda. Ei ole mul garaaži ja aega selle jaoks. Üldplaanis vinks-vonks masin, sirge ja läigib, sõidab kenasti ja pidurdab, aga need lollakad vead ikka kütavad korralikult keema.

Ahjaa, uksepolstri poldid-kinnitused tellisin Amazonist, peaks see ndl kohale jõudma. Lisaks veel käigukangi uue nupu ja nupukoti ka

Viimati muutis urmask, 22 Sept 2015, 06:17, muudetud 1 kord kokku.
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 80 korda
- Tänatud: 170 korda
Kui nüüd IT maailmast paralleele tuua siis antud vea puhul vahetatakse uks komplektina lihtsalt välja
ei hakka keegi vigast kõvaketast või emaplaati remontima.

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Vol5....
Kliimapaneel läks pimedaks. Ei näita enam välistemp. ja kliimat ei võta taha.
Ma tean küll, mille ma pean välja vahetama. Aga enne seda olen sunnitud vist auto ikkagi korda tegema :p
Kliimapaneel läks pimedaks. Ei näita enam välistemp. ja kliimat ei võta taha.
Ma tean küll, mille ma pean välja vahetama. Aga enne seda olen sunnitud vist auto ikkagi korda tegema :p
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
- Tänanud: 51 korda
- Tänatud: 61 korda
Sellest ühes tükis olevast uksest tahaks kohe pilti.
Ülevalpool pandud pildil (katkisest trossist) tundub küll ilusti plekk seest välja käima nagu teistelgi B5-tel.

plekk käib välja, jah.J.Aru kirjutas:Sellest ühes tükis olevast uksest tahaks kohe pilti.Ülevalpool pandud pildil (katkisest trossist) tundub küll ilusti plekk seest välja käima nagu teistelgi B5-tel.
Aga mul ei tulnud see lukk koos plekiga kaasa, nagu seal videos: https://www.youtube.com/watch?v=ortb6EjdFyo" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja ma ei saanudki seda lõpuks lahti

Ilmselgelt ma tegin midagi valesti ja olen ise süüdi, mis seal muud.
See ühe tüki jutt on ka nüüd rumal jutt, kui veel kord vaatan teise pilguga. Loll pea on rahakotile nuhtluseks, mis seal's muud...
Igal juhul tehti trossivahetus ära. Vahetuse käigus lõhuti klaas. See pandi uus ja nüüd suri aknatõstuk ära. Pidi teine roostes olema... silm mäletab muud ja tõestus pole. Kurb.
Kõrvalistuja tõstuk ka katki.. oeh.. auto läks müüki ja ehk uus omanik viitsib ise tegeleda: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1379266" onclick="window.open(this.href);return false;
Kõrvalistuja tõstuk ka katki.. oeh.. auto läks müüki ja ehk uus omanik viitsib ise tegeleda: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1379266" onclick="window.open(this.href);return false;