G5 1.9tdi 77kw hooratas või survelaager? või midagi muud?

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

robii
Huviline

G5 1.9tdi 77kw hooratas või survelaager? või midagi muud?

Lugemata postitus Postitas robii »

Niisiis pöördun oma murega targemate poole ja mitte nii targemate poole, oman juba pikemat aega üht nelikveolist 6käigulise manuaalkastiga golf viite, mootoriks 1.9tdi 77kw..

mure: tühipöördel pikalt käies või külmast peast käima pannes esineb vahest kummaline kõrin või kolin,
olen igasuguseid tarkpäid kuulnud kes väidavad saja protsendiliselt et tegu on väsinud hoorattaga.
kogu see heli kaob kui sidurit vajutada või korraks rohkem pöördeid anda.

Niisiis enne kui ruttan seda kallist hooratta vahetust tegema tõttama, siis sooviks siit foorumist vähe informatsiooni.

foorumi põhjal autoasjatundjate arvamus oodatud privaatsõnumina ja inimesed kellel on reaalne kokkupuude olnud taolise sümptomiga siis võib siin teemas mulle abiks olla.

Aitäh. :)

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Re: G5 1.9tdi 77kw hooratas või survelaager? või midagi muud?

Lugemata postitus Postitas copilot »

Kõik need klassikalised kahemassilise hooratta väsimise sümptomid....pole siin midagi arutada ning tuumafüüsikat leiutama hakata. Soovitatav vahetada koos siduriga(ka survelaager), sest sidur maksab sinna juurde a la umbes sama palju kui töö ja 2. korda a ala 100tkm pärast sidurit vahetada ei ole just väga otstarbekas.

EDIT! Kogemus minul siis kahe autoga....üks siis 81kw vanakoolikas, kus siis olen juba hooratta koos siduriga vahetanud. Ning teine autot 96kw PD, millel pole veel jõudnud vahetada, sest heli teeb suht harva ja sõidan vähe, seega peab ilusasti vastu järgmise aasta suveni, mil plaanis siis see töö ära teha.

Ning veel, 81kw sel lasin ka siduri vahetada(korv, ketas, survelaager)....võttis teine juba päris ülevalt.
Viimati muutis copilot, 13 Dets 2013, 15:58, muudetud 3 korda kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Kas väljasuretamisel on sidur all ja sidur üleval heli erinevusi?
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Ilmselt sidur all hoides säärane kolin/kõrin puudub.

copilot
Huviline

Ning mis ise olen täheldanud, teeb sellist kõrina moodi häält tühipööretel käiku sisse panemata rohkem siis kui sidurit lahutama hakkad v lahti lased rahulikumalt ja pedaal on umbes poolel teel....st lööb välja ka pedaali liikumise teekonnal umbes keskel nii pedaali alla vajutades kui üles lastes.

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Teema algatajale vastus. SINUL ei ole auto T D i,vaid on PD.mootoriga auto. Juriidiliselt korrektne oleks vastus ,mootor TDi,PD.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 54 korda
Tänatud: 579 korda

Lugemata postitus Postitas jussike »

t6nis3 kirjutas:Teema algatajale vastus. SINUL ei ole auto T D i,vaid on PD.mootoriga auto. Juriidiliselt korrektne oleks vastus ,mootor TDi,PD.
Kas saime sellest targast lausest targemaks?
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Kontakt:

TDI -d on nad mõelmad, jah TDI mitte mingi tDi ega tDI.
TDI tähendab turbolaetud otsepritsega diisel ja see kas ta on PD või CR, ei muuda selle olemust vaid näitab kütuse ettevalmistus viisi.
Viimati muutis R36, 14 Dets 2013, 00:06, muudetud 1 kord kokku.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Oleme tehniliselt täpsed. On seda palju tahta minu poolt,kui foorumi lugejalt?

krebekas
Huviline
Telefon: 65639796
Auto: Golf4 1.9 tdi 74 kw 2002 AXR

Lugemata postitus Postitas krebekas »

t6nis3 kirjutas:Oleme tehniliselt täpsed. On seda palju tahta minu poolt,kui foorumi lugejalt?
Paluks veel ühele juhmakale seletada, milline on nende erinevate tähekombinatsioonide erinevus maakeeli lahtiseletatuna... minu g4 vist PD,-on mul õigus? :)

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Kontakt:

krebekas kirjutas:
t6nis3 kirjutas:Oleme tehniliselt täpsed. On seda palju tahta minu poolt,kui foorumi lugejalt?
Paluks veel ühele juhmakale seletada, milline on nende erinevate tähekombinatsioonide erinevus maakeeli lahtiseletatuna... minu g4 vist PD,-on mul õigus? :)
Lihtsalt TDI on vanakooli jaoturpump, st 66 ja 81kw.
Pilt
PD on pumpdüüs pihustid, st, et pihusti ise tekitab vajaliku töörõhu kuni 2000bar. Käituse saab nukkvõllilt.
Pilt
Ja CR ehk commonrail. Kasutab üht suurt pumpa mille rõhk akumuleeritakse pihustilatis ja millega on kõik pihustid omavahel ühendatud, avanemist korraldab juhtmoodul elektrisignaalidega.
Pilt'
Pilt
Viimati muutis R36, 14 Dets 2013, 12:29, muudetud 1 kord kokku.

drifter
Uustulnuk
Auto: tdi

Lugemata postitus Postitas drifter »

golfi_vend kirjutas:PD on pumpdüüs pihustid, st, et pihusti ise tekitab vajaliku töörõhu kuni 2000bar. Käituse saab nukkvõllilt.
PD peaks Eestikeeles ikka Pumppihusti olema mitte Saksakeelest tõlketa ületoodud ebard ''pumpdüüs pihusti''?

krebekas
Huviline
Telefon: 65639796
Auto: Golf4 1.9 tdi 74 kw 2002 AXR

Lugemata postitus Postitas krebekas »

drifter kirjutas:
golfi_vend kirjutas:PD on pumpdüüs pihustid, st, et pihusti ise tekitab vajaliku töörõhu kuni 2000bar. Käituse saab nukkvõllilt.
PD peaks Eestikeeles ikka Pumppihusti olema mitte Saksakeelest tõlketa ületoodud ebard ''pumpdüüs pihusti''?
Tnx, jälle targem, aga jäi selgusetuks minu g4 markeering, 1,9 TDI 2002 74kw?

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

krebekas kirjutas:
drifter kirjutas:
Tnx, jälle targem, aga jäi selgusetuks minu g4 markeering, 1,9 TDI 2002 74kw?
Sinu g4 on pumppihustitega ehk PD kui seda mõtlesid.

robii
Huviline

golfi_vend kirjutas:Kas väljasuretamisel on sidur all ja sidur üleval heli erinevusi?
ei, heli ei muutu väljasuretusel.
t6nis3 kirjutas:Teema algatajale vastus. SINUL ei ole auto T D i,vaid on PD.mootoriga auto. Juriidiliselt korrektne oleks vastus ,mootor TDi,PD.
seda oleksid võinud küll privaatsõnumina öelda.

copilot
Huviline

Kusjuures see kolina/kõrina tekkimine välja suretamisel(sidur üleval) oleneb mis seisus v kuidas hooratas väsinud on...näiteks vanakoolikal ei teinud mingit kolinat välja suretamisel,seevastu PD motoga isendil teinekord teeb(kui sidurit all hoida,siis ei tee mingit kolinat).

robii
Huviline

Minu isendi puhul ilmselt tegu siiski survelaagriga.. mis teeb vahel harva ikka sama heli.. kuid ei ole muutunud ei hullemaks ega sagedasemaks.

Seda kuulas ja arvas üks ergas kriit, vagi grupi spetsialist.

copilot
Huviline

robii kirjutas:Minu isendi puhul ilmselt tegu siiski survelaagriga.. mis teeb vahel harva ikka sama heli.. kuid ei ole muutunud ei hullemaks ega sagedasemaks.

Seda kuulas ja arvas üks ergas kriit, vagi grupi spetsialist.
Ära aja naerma :lolno: ....see kriit võib tahvli peale kirjutada mida tahes....sinu nimetatud sümptomid esimeses postis hooratta klassikalised sümptomid ning pole kuulnud et survelaager teeb kolinat. Ja neid esinduse "kriite" nähtud küll, kus näiteks ei suudeta esinduses isegi mitte tuvastada 2.0PD kusevat pihustit, rääkimata juppide katseeksituse meetodil välja vahetamisest. Ennem, kui sa ruttad kriidi jutu peale sidurit lahti võtma survelaagri pärast, ning hiljem avastad et ikka kolin sees, soovitan pöörduda ikka mitme kriidi poole.....kokku kritseldavad sulle ehk õige valemi asjast :crazy:

EDIT! Minu vanakoolil oli survelaager uuega võrreldes paras sült juba ja no arvestades mida ta seal teeb, ei mahu mulle pähe, kuidas teeb survelaager DMF sarnast kolinat-kõrinat. VB siinsed esinduse kriidid seletavad mulle :wtf:
Viimati muutis copilot, 10 Juul 2014, 19:12, muudetud 3 korda kokku.

robii
Huviline

Olin ise ka surmkindel et seda häält tekitab hooratas... algul kui talle seletasin läbi telefoni ütles et egas see muu olla saa kui väsinud hooratas.. kuid kinduse mõttes tuli kohale.. kuulas pisut ja ütles et hooratas teeb ikka kõvasti koledamat häält juba esimestete kordadel kui väsinenud hooratas endast märku annab.

Ja paraku pole tegu ka kõrinaga otseselt.. emotsioonide ajel pingutasin pisut üle oma jutuga.

Ära mine nüüd nii põlema..üritasin olla pisut kasulilim ka neile kellel sama värk võib olla.. et enne ikka veenduda enne nui siin foorumi isad kindlapeale välja lähevad ja läbi foorumi kindlaid diagnoose panevad..
Tükid pole just odavad mis garaazi vedelema osta..kui reaalselt neid vaja ei pruugigi minna.

too kriit kes mulle selle teema puhul vastu aitas tulla.. ütles ka lause et enne ei tasu midagi ostma joosta kui pole öahti võetud ja veas kindel oldud, tegu pole ka mingi esinduse klemmiga.. kes kuvaritaga omale autoremondi oskused on omandanud.

Segane ja kirjavigu täis jutt.. loodan et mõistad

[Sent from Samsung Galaxy Note1]

copilot
Huviline

Hea oleks kui sa paneks video siia sellest kõrinast-kolinast.

ThurmanMurman
Huviline
Telefon: 55952274
Auto: VW GOLF mk5

Lugemata postitus Postitas ThurmanMurman »

Kuulsin, kui pedaal üleval, siis käigukasti (laagrid, hammasrattad vigased :roll: ) viga, kui pedaal alla vajutades teeb häält, siis sidur.

alca
Huviline
Auto: Golf Plus 1,9 tdi 77kw
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas alca »

Teemaalgataja viimasest postitusest juba palju aega möödas.
Kas auto ikka vaevleb kolinatega või juba nähtud mis haigel kõhus :?:
Neid poolikuid teemasid mis peaksid nagu kaasfoorumlasi aitama
suht palju!

ThurmanMurman
Huviline

alca kirjutas:Teemaalgataja viimasest postitusest juba palju aega möödas.
Kas auto ikka vaevleb kolinatega või juba nähtud mis haigel kõhus :?:
Neid poolikuid teemasid mis peaksid nagu kaasfoorumlasi aitama
suht palju!
Ma ei oska öelda, kuid võiks auto olemusest kirjutada, kas saadi korda, mis viga, siis ei hakkas teemat rohkem segama.

copilot
Huviline

ThurmanMurman kirjutas:Kuulsin, kui pedaal üleval, siis käigukasti (laagrid, hammasrattad vigased :roll: ) viga, kui pedaal alla vajutades teeb häält, siis sidur.
Kuulsid? Mida,kus ja kellelt sa kuulsid? Oled sa vigase kahemassilisega TDI mootorit üldse omanud pikemalt? Minu PD moto DMF teeb vahest harva väga õrna kolinat mis kaob kui sidur alla vajutada. Minu vanakool aga tegi korraliku kolinat lõpuks külmalt ja süüdi oli dmf. Ja pedaali all hoides .....loe teemaalgataja esimene post läbi.....need on väga klassikalised väsinud DMF i sümptomid: koliseb jjst siis kui moto külm ja kolin kaob kui sidur alla vajutada v kui pöördeid anda...nüüd mõtle kuidas sidur töötab ja sa saad aru miks see kolin ära kaob. Oma hammasratastega võid kassi saba alla minna! Ja just kõrina laadset heli teeb vahest väsinud dmf just sel hetkel kui siduripedaal poolel teel(jällegi mõtle kuidas sidur ja DMF töötab ja kuidas hoorattale mõjuv vääne muutub)
Viimati muutis copilot, 24 Dets 2015, 18:20, muudetud 1 kord kokku.

ThurmanMurman
Huviline

copilot kirjutas:
ThurmanMurman kirjutas:Kuulsin, kui pedaal üleval, siis käigukasti (laagrid, hammasrattad vigased :roll: ) viga, kui pedaal alla vajutades teeb häält, siis sidur.
Kuulsid? Mida,kus ja kellelt sa kuulsid? Oled sa vigase kahemassilisega TDI mootorit üldse omanud pikemalt? Minu PD moto DMF teeb vahest harva väga õrna kolinat mis kaob kui sidur alla vajutada. Minu vanakool aga tegi korraliku kolinat lõpuks külmalt ja süüdi oli dmf. Ja pedaali all hoides .....loe teemaalgataja esimene post läbi.....need on väga klassikalised väsinud DMF i sümptomid: koliseb just siis kui mootor külm ja kolin kaob kui sidur alla vajutada v kui pöördeid anda...nüüd mõtle kuidas sidur töötab ja sa saad aru miks see kolin ära kaob. Oma hammasratastega võid kassi saba alla minna! Ja just kõrina laadset heli teeb vahest väsinud dmf just sel hetkel kui siduripedaal poolel teel(jällegi mõtle kuidas sidur ja DMF töötab ja kuidas hoorattale mõjuv vääne muutub)
Kellegil oli probleem. Ei kõrisenud töötava mootoriga, vajutas siduri alla, tekkis kõrin. Oli laagri, hammasrataste viga. Kuid nõrk koht on DMF, mis teeb häält, kui vedrud väljaveninud, kuid ei pruugi ja juhtisin tähelepanu kastile. Mul on alla vajutades kõrin poolel teel. 253000 tuhat sõitnud. Vist aeg vahetada sidurikomplekt? Või sõidaks veel 100 tuhat, kuni ribadeks kogu kapotialune? Vahest läheb õnneks ei juhtu midagi. :lolno: Ah, sõidan niikaua kuni ribad taga, siis vähemalt on midagi teha!
Viimati muutis ThurmanMurman, 25 Dets 2015, 01:30, muudetud 7 korda kokku.

Vasta

Mine “Diislid”