Passat B3 katalüsaatori probleem
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Telefon: 53840257
- Auto: VW Passat 16V B3
- Tänanud: 2 korda
Passat B3 katalüsaatori probleem
Selline mure: nimelt on VW Passat B3 tulnud lahti katalüsaatori sõel sees,kolisemine on selline,et ärritab kõrvasid. Läksin siis poodi,et vaadata,kas leidub universaal katalüsaatorit aga selgus,et sellel autole,mis mul on sellist universaal katalüsaatorit polegi. Tegu siis 16V DOHC mootoriga,millel on vähe erilisem katalüsaator,kui teistel Passatitel.
Oskab keegi öelda,kas seda originaali millegi analoogsega annaks asendada,mis vahele sobib? Või kust leida see sobiv tükk.
Hea oleks uus,kuid arvestades enda kogemusi siis teinekord on tehase katalüsaator kasutatud kujul isegi parem kui need järelturu käkid.
Ma hetkel vähe nõutu,mis edasi teha.
Oskab keegi öelda,kas seda originaali millegi analoogsega annaks asendada,mis vahele sobib? Või kust leida see sobiv tükk.
Hea oleks uus,kuid arvestades enda kogemusi siis teinekord on tehase katalüsaator kasutatud kujul isegi parem kui need järelturu käkid.
Ma hetkel vähe nõutu,mis edasi teha.
-
- Huviline
- Auto: GS 300
Re: Passat B3 katalüsaatori probleem
Kas tead ka milles erinevus seisneb? Mina isiklikult läbisin sama mootoriga ÜV mõõtmised miskise bmw katalüsaatoriga.
-
- Huviline
Näeb ta visuaalselt midagi seesugust välja. Toru läbimõõt 55mm

Peamine on,et oleks Lambda anduri kinnitus, 3 kinnitusega esiflantse ja sirge ots taga. Juurde tuleks osta 2 tihendit
aga see poleks enam küsimus.

Peamine on,et oleks Lambda anduri kinnitus, 3 kinnitusega esiflantse ja sirge ots taga. Juurde tuleks osta 2 tihendit

-
- Huviline
No aga miks mitte universaalsele katile see kolmnurkne flants otsa keevitada? Samuti ka see toru jupp.
-
- Huviline
Mul endal pole keevitus aparaati, see teenus tuleks sisse osta. Teine teema selles,et kui hea selle universaal katalüsaatori vastupidavus on? Paljud räägivad,et 5.a on kutu juba? Samas ei ole ma aru saanud,mis seal kutuks läks,kas katalüsaator ise riknes või mädanes maha klüljest?
-
- Huviline
No kui nii siis nii. Universaalsed ei kipu jah väga kaua kestma. Hetkel oleks sul vist kõige targem kuskilt lammutusest või mõne varuosadeks müüdava auto küljest katt leida ja lihtsalt külge kruvida 

-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Universaalkattidel puudub sees katalüüsprotsessiks vajalik aktiivaine (tavaliselt plaatina) ning nende aktiivne eluiga on võrreldes orig. kattidega kordades lühem. Eelistatud oleks kasutatud originaal katalüsaator kuid vanale autole sellist asja leida on väga keeruline. Tavaliselt aitab ka mõne muu automargi analoogilise töömahuga mootori orig. katalüsaatori kasutamine.TDN kirjutas:Mul endal pole keevitus aparaati, see teenus tuleks sisse osta. Teine teema selles,et kui hea selle universaal katalüsaatori vastupidavus on? Paljud räägivad,et 5.a on kutu juba? Samas ei ole ma aru saanud,mis seal kutuks läks,kas katalüsaator ise riknes või mädanes maha klüljest?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
-
- Huviline
See on üks variant,samas viimane variant ongi osta universaal ja mõnes töökojas lasta see külge pookida.
Lammarites näeb neid B3 kerega Passateid igasuguseid aga ma pole aru saanud,kas 16V mootori katalüsaator on sama,mis kõigil teistel Passatitel sama kere piirides?
Osadel pole üldse katalüsaatoreid ja samas on oht,et saad samasuguse käki nagu enda auto all on.
Rääkides töömahust,pakkus tuttav välja,et Chrysleri katalüsaator pidi olema parem Passati alla asendusena kui need 80EUR poe omad. Samas ei täpsustanud ta,millise mudeli oma siis???
Teema on põnev ja tasub uurimist
kuna siit võib midagi olulist ka teiste jaoks välja kooruda.
Lammarites näeb neid B3 kerega Passateid igasuguseid aga ma pole aru saanud,kas 16V mootori katalüsaator on sama,mis kõigil teistel Passatitel sama kere piirides?
Osadel pole üldse katalüsaatoreid ja samas on oht,et saad samasuguse käki nagu enda auto all on.
Rääkides töömahust,pakkus tuttav välja,et Chrysleri katalüsaator pidi olema parem Passati alla asendusena kui need 80EUR poe omad. Samas ei täpsustanud ta,millise mudeli oma siis???
Teema on põnev ja tasub uurimist

- vredestein
- Veteran
- Telefon: 5045339
- Auto: Derby Mk1 1980
- Tänanud: 119 korda
- Tänatud: 53 korda
enda corradole tegin kunagi sellise asja vahele (cat bybass)

muidugi kui teh passis kirjas kat jääb see variant [VW Bot: "Keel korda!"] ära

muidugi kui teh passis kirjas kat jääb see variant [VW Bot: "Keel korda!"] ära
Viimati muutis vredestein, 31 Dets 2015, 13:36, muudetud 1 kord kokku.
miks ma siis närvi ei pea minema kui niisugune jant siin käib
Vanakooli volkarid looduskaitse alla!!! Kui midagi vaja siis helista 5045339
-
- Huviline
Kus kohas passis ,märge katalüsaatori kohta peab olema? Ma vaatan enda auto passi ja ei leia sellist kohta üles.
Mingi variandi ma leidsin internetti kolades aga seal tuleks väheke tagumist toru ringi teha aga muus osas sobiks.
Samas ilma katalüsaatorita peaks kütuse kulu kõvasti suurem tulema kui 10l/100km?
Mingi variandi ma leidsin internetti kolades aga seal tuleks väheke tagumist toru ringi teha aga muus osas sobiks.
Samas ilma katalüsaatorita peaks kütuse kulu kõvasti suurem tulema kui 10l/100km?
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
- Tänanud: 51 korda
- Tänatud: 61 korda
Kui õigesti mäletan siis passis peaks olema märge katalüsaatori kohta kütuse all ehk kirjutatakse "bensiin kat". Katalüsaator kütusekulule ei tohiks mõjuda kui peale teda lambdat pole aga seda võiks veel keegi kinnitada.
- vredestein
- Veteran
- Telefon: 5045339
- Auto: Derby Mk1 1980
- Tänanud: 119 korda
- Tänatud: 53 korda
Kasutaja UNO,lväga korralik 2,0 16V kat olemas ise võtsime veel auto alt ära.
Ja teh passis selle koha peal kus kirjas mootori liik
Kat bybassiga ei muutu kütusekulu vaid muutuvad ära tagant otsast väljatulevad gaasid, nii,et ärge muretsege
Ja teh passis selle koha peal kus kirjas mootori liik
Kat bybassiga ei muutu kütusekulu vaid muutuvad ära tagant otsast väljatulevad gaasid, nii,et ärge muretsege
Viimati muutis vredestein, 01 Jaan 2016, 15:01, muudetud 2 korda kokku.
miks ma siis närvi ei pea minema kui niisugune jant siin käib
-
- Huviline
Vaatasin passi,seal pole märget Bensiin.kat ja MNT lehel on ka vaid bensiin märgitud kütise liigiks. Seega saab katalüsaatori bypassi kasutada küll.
Üritan kodanik UNOga siis ühendust saada ehk on tal see originaal katalüsaator veel alles?
Ma ei tea kas ma hakkan autost veel teemat tegema aga eks seda näitab aeg.
Üritan kodanik UNOga siis ühendust saada ehk on tal see originaal katalüsaator veel alles?
Ma ei tea kas ma hakkan autost veel teemat tegema aga eks seda näitab aeg.
-
- Moderaator
- Telefon: 5515335
- Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
- Tänatud: 61 korda
Ilmselt sellise asja leidmine lammarist on suht lootusetu, kokkuostjad on kõik lammarid ilmselt läbi käinud. Saab selle eest ilmselt enamasti rohkem kui universaalne poes maksab ja seega jälle tavaline ostja väga ei soovi maksta ka. Seega pole väga mõtet neid hoida ka.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
-
- Huviline
Õnneks leidsin siit foorumist selle katalüsaatori seega pole probleemi. Aga tõsi, tihti haaravad kokkuostjad kõik paremad asjad ära. Tavaline kasutaja,kes kasutab igapäeva autona 25+ aastat vana asja. Ei hakka ostma kalleid osasid autole,mis ise on heal juhul 200eur väärt. Olen päris hulga B3 passateid näinud lammutuses,seega eks see räägin ise enda eest. Tavakasutuseks liiga romud ja keegi neid väga miskiks väärt tehnikaks ka ei pea. Vabandust off topicu pärast.
kindel, et kati enda sisu teeb häält? mul olnud juhus kus eestpoolt oli prahti sukast alla kukkunud ja see kolises ka nii, et ma kati kahtlustasin.
-
- Huviline
Ma arvan,et sõel on sees lahti siiski,kuna see katalüsaator,mis praegu all ei ole originaal. Vaid juba järjekorras mitmes,mis sai lammutuse auto alt sinna külge keeratud. Kolisemine on madalatel pööretel ja külmalt. Soojaks minnes jääb kolin väiksemaks.