Tühikäigul vibratsioon 1.9D 47kw

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
jyrgenk
Huviline
Auto: 1.9D 47kw

Tühikäigul vibratsioon 1.9D 47kw

Lugemata postitus Postitas jyrgenk »

Tere,

Otsisin pikalt internetiavarustest, kui ka siit foorumist, kuid sobivat teemat ma siiski leidnud ei ole.
Pean otsima lahendust siit volkswageni foorumist abi, küll aga on minu autoks Seat ibiza 1.9 diisel vabalthingav 47kw mootoriga, aastaks 1996, kuid tehnika kattub täpselt golf 3-e omaga.
Mureks on mul tühikäigul suur vibratioon. Hakkasin siis vaikselt otsima ja uurima, ning sain teada kolm asja, mis peaksid seda mõjutama, sukk, mootoripadjad(3tk) ning käigukastipadi. Esimene asi oli sukk, kuna see oli juba peaaegu pooleks, kasu midagi. Siis sai vahetatud sillatala küljes olev mootoripadi samuti kasu mitte midagi. Viimaseks jäi kasti padi, ikkagi lahendust ei leia ning värin ikka sama. Kaks tagumist mootoripatja vahetamata, kuid sai logistatud ning raputatud mootorit ning ei anna sugugi tunda, et nood läbi oleksid.
Samuti sai ära tehtud ka väntvõlli ots vms.

Samuti lugesin kuskilt sellist infi et peaks kasutama kõige kallimaid tooteid, st. mootori ning kasti patju. Jutu järgi on teised jamad ning ei aita. Ise kasutasin keskmise hinnaklassi juures olevaid tooteid Topran jt.

Mis ma peaksin edasi tegema, mida veel üle vaadata ja uurida? :cry:

Lugupidamisega, Jürgen

Kasutaja avatar
silverpik
Veteran
Telefon: +372 5335 9600
Auto: VW Passat B5 1.9 TDI 81kW "Traktor" VW Passat B5.5 2001 96kW 4motion
Tänanud: 64 korda
Tänatud: 72 korda
Kontakt:

Re: Tühikäigul vibratsioon 1.9D 47kw

Lugemata postitus Postitas silverpik »

Toprani juures sul probleem ongi. Lemförder / OEM on ainukesed mille patja julgen soovitada, mis ei värista hambaplomme lahti. Vanemate G3'l täpselt sama asi - odavad padjad all ning võisid sedasi katusel muna vahustada suure vibratsiooniga.
“I have approximate knowledge of many things” - Demon Cat
Veebilehed ja SEO, digiturundus, disainid ja palju muud - aitame leida kuluefektiivsed lahendused paljudele muredele Hundikuu Agentuur

jyrgenk
Huviline

Tänud, tuleb siis Topran välja vahetada.

jyrgenk
Huviline

Kui patjade vahetamiseks läheb, vahetan välja mootoripadjad, aga küsimus kas käigukasti padi on ka suur mõjutaja või pigem mitte? Vahetasin ka käigukastipadja välja ning see on Toprani toodang.

grahv
Huviline
Auto: T3

Lugemata postitus Postitas grahv »

jyrgenk kirjutas:kas käigukasti padi on ka suur mõjutaja või pigem mitte?
Kõige suurem mõjutaja on tegelikult tühikäigupöörete arv ;) Mis seisus siis olid need senised padjad - kas olid jäigad või läbi (mootor kolksub kohaltvõtul/käiguvahetusel kuhugi vastu, käigukang hüppab edasi-tagasi mootoriga pidurdamisel jne)? Kui ei, siis tõsta natuke tühikäigupöördeid.

G

jyrgenk
Huviline

Tühikäigu pöördeid sai juba tõstetud ning rohkem saaks juba ilmselt palju. Padjad olid pigem jäigad mitte otseselt läbi. Mootor ei kolksu ega logise kuhugile poole, samuti kang seisab pidurdamisel kohapeal.

raidotal
Huviline
Telefon: 56204368
Auto: Golf 2 1.6,Golf 2 1.6d x2,Golf 2 1.3,Golf 3 1.8,Audi 80b3 x6,Audi 80b4 x 12assat b3 1.9td,Passat b4 1.9tdi x4,Vento 1.9td, passat b5 1.9tdi x3,audi a4 1.9tdi,bmw 725tds,audi 100 2.4d,peugeot 306xm 1.4,mazda mx3 1.8,

Lugemata postitus Postitas raidotal »

Ma käisin sama probleemiga pika tee läbi (1.9tdi 66kw passat b4).Uus hooratas koos siduriga,teine pump,mootoripadjad,pihustid,väntvõlli otsaratas jne.Ei saanudki veale jälile,ilmselt oli mootoris sees miski valesti.
Juhtumisi müüsin just ühe pumba,sama veaga autole.Tollel oli ka käivitus kehv.Lõpuks tuli välja,et vändakäbi liikus kaks hammast.
Süüdet oled kontrollinud?Vändakäbi korras?
Ära usalda naisi ega pidureid!

dekken
Huviline
Auto: VW Golf 3 1.9SDI

Lugemata postitus Postitas dekken »

Aga ega 1.9sdi ongi üsna rämeda vibraga, enne patjade vahetust mul ka kolksus ja logises, kuid nüüd korralikud padjad ja vibra on ikka võimas, uuema diisliga pole mõtet võrreldagi, ikka rool ja kõik väriseb. Eks sellega tuleb harjuda või siis tühikäigu kruvi kruttida, sest u 1000rpm peal on ju vibra praktiliselt olematu. Mind niiväga ei häiri, sest ma ei hängi kuskil parklas käiva mootoriga :D Ma usun, et sul kõik tip top, ainuke võimalus parandada on 4 silindrit juurde keevitada mootorile.
e36 325i coupe 95'- Audi A4 1.8t quattro 00, Golf 3 1.9sdi, A4 2.8Q, A4 1.8, Bmw 320i, Audi a6 171kw, Bmw 320i.

Vasta

Mine “Diislid”