GTI kirjutas:t6nis3 kirjutas:Gaas küttena mootoris EI ole see , mis on ju BENSIIN ,või DIISEl;
Gaasiautod on eriti popid näit. taksojuhtide hulgas mujal maailmas kes sõidavad meeletult palju
Seal on veel agasid. Keegi kunagi väitis, et Rootsis on seadusega lennujaama lubatud ainult CNG masinad, seega juba tahes tahtmata võetakse neid. Rootsis CNG polnud teab mis odav, kui paar aastat tagasi sealt kaudu sai Saksa mindud. 1.6 euro kanti oli vist. Saksamaal oli ta küll odavam kui diisel ja palju odavam kui bens.
t6nis3, vahe on selles et üks auto on tehases ehitatud CNG peale, teine on kohaliku spetsialisti kättetöö kohta, kuhu ta tegelt päris mõeldud pole. Kui kohalik spets hakkama ei saa, siis võib miljon viga olla. Mul kunagi läbi käidud teema, kui 5.4L mootoriga autole sai peale pandud. Neljandat ei raatsinud panna, lasin teise põlvkonna panna (V12 puhul siis 2 x V6 seade siis). Seda nad tööle ei saanud ja läksid siis 1-se põlvkonna peale üle. Tükk aega vaevlesin suure kütusekulu käes, lõpuks leidsin et keeratavad regulleerimiskraanidest ühe mootoripoole oma oli 180 kraadi rohkem lahti. Paigaldusfirma oli selleks hetkeks mitu korda uurinud, et mis jama on. Rääkimata sellest, et maanteel kippus asi ära jäätuma. Selle lahendis ka ise sellega, et sellel autol oli salongipool jaoks eraldi pump jahutusvedelikule (millega neid reduktoreid või mis iganes asju soojendati) ja ma panin selle pumba süütest töötama. Siis aga läks jälle suvel salong liiga palavaks

. Lõpuks veel see, et need LPG kalkulaatorid ei arvesta, et auto tuleb soojaks sõita bensuga, kus niigi kulu kõige suurem, seega väikeste otsade tegijale eriti mõttetu.
Peale kõike seda ei taha mina LPG jamast midagi kuulda. Vahelduseks olen ise pea 2 aastat Opeli CNG-ga sõitnud (vahepeal oli Touran küll ka), kuigi nüüd viimase aastakese eemal olnud

. Perekonnas on Golf 4 CNG, sellel saab varsti 2a täis siin. Siiani pole midagi kurtma pidanud. Korra on paakide peal olevad klapid jamanud, et ei lase tankida, aga käis korra Gaznetis ja nad kurtsid, et ei leia kuskilt uusi ja kiskusid vanad lahti ja proovisid määrida. Korra veel jupsisid ka paar nädalat peale remonti, aga siis koputasin natuke peale ja nüüd on aastake toiminud. Golf 4 käivitub bensult ja gaasile minekuga oli algul natuke arusaamatu, aga siis sai avastatud kuidas ta tahab käitumist ja peale seda saan mina vähemalt selle auto gaasile mõne meetriga. Touran lülitus mul maksimum kilomeetriga gaasile. Zafira käivitus kohe CNG-ga, kuigi juhend soovitas suure külmaga bensiini kasutada käivitamiseks (zafira A-l pidid ise nupust valima kummaga sõidad).
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335