Ülevaatusele ilma roolivõimendita

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses alusvankriga, amortide, velgede ja rehvidega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
6PK923
Uustulnuk
Ülevaatusele ilma roolivõimendita

Lugemata postitus Postitas 6PK923 »

Tere! Auto on VW Passat 1.9D 55kw 1992a.

Roolilatist hakkas õli välja lekkima ülevaatus sai ka just läbi. Õli tuleb välja kiirelt ning sellise lekkega pole mõtet ülevaatusele minna kuna ka roolivõim ei tõõta õli puudumisel.
Nüüd on käimas ka rehvivahetushooaeg ja läheb ei tea kui kaua ennem, kui auto korda saab. Lisaks läheb uue lati ja kaitsekummide hankimisele aega. Autot on praegu aga vaja edasi kasutada. Ise roolilatti vahetama selliste ilmadega ja oma võimalustega ei tahaks hakata.

Sel autol on roolivõimu pump üsna lihtsalt eemaldatav, see on vaid mõne poldiga kinni. Kui ma eemaldaksin pumba ja hüdrotorud mis pumbast roolilatini lähevad ja ka hüdroõli paagi(kas roolivõimuta autodel on õli lisamiseks paak või on roolilatt kinnine, ilma õli lisamise võimaluseta)?, kas siis saaks autoga ülevaatuselt läbi, kui ilma roolivõimendita autoga? Või kontrollitakse ülevaatusel roolivõimendus süsteemi olemasolu VIN koodi järgi vms? Eriti juhul, kui ülevaataja arvab, et sellel autol peaks ikkagi roolivõimendi olema?

Torude ja pumba eemaldamine käiks kiirelt ning uut roolilatti paigaldades tuleks need torud roolilati küljest nagunii lahti keerata. Seega mingit oluliselt suuremat kahju pumba ja torude eemaldamisega ei tekitaks. Roolilatt töötab niikaua ka ilma õlita, kuna seal mingit kiiret liikumist pole ning roolivõimendi pumba rihma juba võtsin maha, et vältida pumba rikki minemist.
Viimati muutis 6PK923, 02 Nov 2016, 23:44, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Ülevaatusele ilma roolivõimendita

Lugemata postitus Postitas rako »

Ilma roolivõimuta on teine latt. Üldiselt võimuga latti on väga raske keearata kui võimu järel pole aga võimuta latiga saad vabalat hakkama.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kas sellele autole üldse ilma võimuta latti pakutakse (või sain ideest valesti aru)? Võimuga latiga millelt muud komponendid eemaldatud ei saa kindlasti ülevaatuselt läbi kuna roolisüsteemi ümberehitamine on keelatud. Samuti kujuneb sul probleemseks sõit ilma pumbata kuna võimenduseta rooli on ikka väga raske keerata pakun. Lihtsam on ikkagi teha auto korda algsesse tehasekonditsiooni.
Viimati muutis GTI, 03 Nov 2016, 19:14, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: .
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Kontakt:

Ta mõtles seda, et võimuga latil võim ära kaotada. Siis on mega raske jah :) Ma oma T4 olen selle läbi elanud.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

6PK923
Uustulnuk

Lugemata postitus Postitas 6PK923 »

Ilma võimendita on rool tõesti raske. Kui auto on liikumises, siis pole hullu, kuid kohapeal kusagil kitsas kohas on küll väga halb manõõverdada.

Mõtlesin jah seda varianti, et kaotaks võimuga lati võimu ära. Ilmselt on siiski lihtsam veidi aega ilma ülevaatuseta liikuda ja asi kiirelt korda teha.
Kui ülevaatusele sellise aastaarvuga autoga minna ning roolivõimendit pole, siis ülevaataja uurib kindlasti põhjalikumalt kapotialust ja latti ning ilmselt kujundab oma seisukohaks, et süsteemi on ümber ehitatud ja saadab korduvale ülevaatusele.

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Kas siiski on probleem ,kuidas petta ülevaatus punkti , või teha auto korda ENDA jaoks.Ülevaatus ei testi roolivõimu.
Viimati muutis t6nis3, 04 Nov 2016, 00:24, muudetud 1 kord kokku.

GTI
Moderaator

t6nis3 kirjutas:Kas siiski on probleem ,kuidas petta ülevaatus punkti , või teha auto korda ENDA jaoks.Ülevaatus ei testi roolivõimu.
Kui teed auto korda enda jaoks lähtudes oma arusaamistest ja tõekspidamistest auto ehitusse siis selle autoga kindlasti kohe ülevaatuselt läbi ei saa :) kuna pole veel kohanud inimest, kes oleks kõigega nõus mis tehas autole külge on pookinud ning ei peaks mingeid plaane asju ümber (loe: enda arust paremaks) teha. Ülevaatus kindlasti ei testi roolivõimu (või mida sa sellega silmas pidasid?)- vaatab vaid kas kõik on korras ja töötab nii, nagu tehasest tuli. Selleks tegelikult sõidavad ülevaatuse töötajad autoga ise ülevaatuspunkti sisse ja seejuures keeravad ka rooli, lisaks võimenduse töötamisele on kohustus kontrollida ka rooli vabakäiku.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/

apensiil
Huviline
Auto: VW Passat B7 2.0TDI
Tänanud: 27 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas apensiil »

kus kohas sõidavad ülevaatuse töötajad ise autoga sisse? ma ei ole veel sellist asja kohanud, aga ju mul on siis vedanud. mul ei ole roolivõimu ka kunagi kontrollitud.

Hapnik
Huviline
Auto: VW Passat B7
Tänanud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Hapnik »

apensiil kirjutas:kus kohas sõidavad ülevaatuse töötajad ise autoga sisse? ma ei ole veel sellist asja kohanud, aga ju mul on siis vedanud. mul ei ole roolivõimu ka kunagi kontrollitud.
Tartus A-ülevaatusel ntks.

Kasutaja avatar
TiitRE
Huviline
Auto: VW Passat B7 2.0 TDI DSG 2011; BMW E70 xDrive 30d M-pakett 2009; VAZ 21063 1985; Suzuki KingQuad LTA-700 2007; Škoda Octavia 2.0tdi DSG 2005
Tänanud: 59 korda
Tänatud: 93 korda

Lugemata postitus Postitas TiitRE »

Hapnik kirjutas:
apensiil kirjutas:kus kohas sõidavad ülevaatuse töötajad ise autoga sisse? ma ei ole veel sellist asja kohanud, aga ju mul on siis vedanud. mul ei ole roolivõimu ka kunagi kontrollitud.
Tartus A-ülevaatusel ntks.
+ Tarbus (nüüdne Amservi TÜV), Autoveod Tehnika TÜV...need siis lisaks A-ülevaatusele, kus mina käinud olen.

GTI
Moderaator

Kuna ülevaatusel on mitmeid keerulisi seadmeid ja aparaate (piduristend, tõstuk, gaasianalüsaator jne) kuhu peale ja vahele on vaja täpselt sõita siis teevad seda ikka punkti töötajad ise. Lisaks kontrollivad nad sellega paljusid asju auto töötamise ajal olles ise rooli taga.

Hapnik
Huviline
Auto: VW Passat B7
Tänanud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Hapnik »

GTI kirjutas:
Kuna ülevaatusel on mitmeid keerulisi seadmeid ja aparaate (piduristend, tõstuk, gaasianalüsaator jne) kuhu peale ja vahele on vaja täpselt sõita siis teevad seda ikka punkti töötajad ise. Lisaks kontrollivad nad sellega paljusid asju auto töötamise ajal olles ise rooli taga.
Offtopic aga silmaringi laiendamiseks jagan, et kui tavaliselt sõidavad töötajad ise, siis käies Passatiga, mis oli madalam kui originaalis, pidin igale poole ise sõitma, kuna ülevaataja ei tahtnud ise sõita, kuna stange kraapis vastu. Seega pidin ise sõitma, mis on väga mõistlik, et kui midagi katki läheb, siis vastutan ise.
Viimati muutis Hapnik, 06 Nov 2016, 12:49, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
TiitRE
Huviline
Auto: VW Passat B7 2.0 TDI DSG 2011; BMW E70 xDrive 30d M-pakett 2009; VAZ 21063 1985; Suzuki KingQuad LTA-700 2007; Škoda Octavia 2.0tdi DSG 2005
Tänanud: 59 korda
Tänatud: 93 korda

Lugemata postitus Postitas TiitRE »

Haagisega rekkadega TÜV-i tehes on olnud mitmeid kordi, kus ülevaataja vabandab ja palub lahkuda, kuna pole selles vahtuses ühtegi E-kat lubadega ülevaatajat ja ilma vastava kat-ita pole lubatud autot/haagist peale ajada.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Kontakt:

Pluss igalpool mujal kus ma käinud olen.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Kontakt:

TiitRE kirjutas:Haagisega rekkadega TÜV-i tehes on olnud mitmeid kordi, kus ülevaataja vabandab ja palub lahkuda, kuna pole selles vahtuses ühtegi E-kat lubadega ülevaatajat ja ilma vastava kat-ita pole lubatud autot/haagist peale ajada.
Sa ei tohi ülevaatustki teha kui pole vastavat kati.

GTI
Moderaator

rako kirjutas:Sa ei tohi ülevaatustki teha kui pole vastavat kati.
See vast nii kategooriline pole - korduvalt käidud näit. tsikliga ülevaatust tegemas vendade juures, kellel pole A-kat. lube.

Holm
Huviline
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Holm »

GTI kirjutas:
rako kirjutas:Sa ei tohi ülevaatustki teha kui pole vastavat kati.
See vast nii kategooriline pole - korduvalt käidud näit. tsikliga ülevaatust tegemas vendade juures, kellel pole A-kat. lube.
Liiklusseadus: https://www.riigiteataja.ee/akt/130122015027?leiaKehtiv
§ 74. Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuetele vastavuse kontrollijale esitatavad nõuded
(1) Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuetele vastavuse kontrollija peab:
1) omama auto või traktori erialal kõrg-, keskeri- või kutsekeskharidust või sellele vastavat kvalifikatsiooni;
2) omama asjakohaseid praktilisi teadmisi, väljaõpet ja kogemusi vähemalt kolm aastat;
3) omama asjaomase mootorsõiduki juhtimisõigust, mille suhtes ta kontrolli teostab.

Lisaks kui on C-kat load, siis tohib D-kat ülevaatust teha.

tlauri
Huviline
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas tlauri »

Lugege kehtivaid seadusakte. Selgelt kirjas:
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... _lisa1.pdf#" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.riigiteataja.ee/akt/119102016005?leiaKehtiv" onclick="window.open(this.href);return false;

"Kood 310. Roolivõimendi
Nõuded: 1) hüdrovõimendi peab olema nõutava tasemeni õliga täidetud ja ei tohi
lekkida;
2) pneumaatilised võimendid ei tohi pihkuda, nende voolikud peavad olema pragudeta
ja murenemise tunnusteta. Torud ei tohi olla ohtlikult korrodeerunud;
3) elektrivõimendite ühendusjuhtmed peavad olema korralikult kinnitatud, juhtmed
vigastamata ja klemmid või pistikud korralikult ühendatud ning kinnitatud;
4) võimendi juhtklapi rikke korral peab olema võimalik mootorsõidukit käsitsi
juhtida;
5) rooli keeramise jõud peab vastama valmistaja poolt ettenähtule;
6) jõusilinder ei tohi lekkida ega pihkuda;
7) voolikud peavad olema töökorras ja ei tohi lekkida ega pihkuda;
8 ) võimendi õlipumba rõhk peab vastama valmistaja poolt ettenähtule ja pump ei tohi
lekkida;
9) roolivõimendi õliradiaator ei tohi lekkida.
Kontrollimine: vaatluse ja mõõtevahenditega. "
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012

apensiil
Huviline

ju siis on asjad erinevates kohtades erinevad. reedel käisin järjekordselt ülevaatusel ja sõitsin ise sisse kanali peale. tõsi, sealt edasi piduristendi sõitis ülevaataja, aga see oli otse pärast kanalit/mootoritesti ca 5 m kaugusel. seega roolivõimu sel viisil kontrollida kindlasti ei saanud.

tlauri
Huviline

Roolivõimendi tööd tundis testija/kontrollija piduristendis, sillakontrollist rääkimata.
PS: Mõttetu pläkutamine teil siin teemas.
51905398 - diagnostikaseadmed ja töövahendid- VAS/VAG, AUTEL, AUTOCOM, LAUNCH jne- viewtopic.php?f=159&t=77012

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Kontakt:

tlauri kirjutas:Roolivõimendi tööd tundis testija/kontrollija piduristendis, sillakontrollist rääkimata.
Ja niikaua saidki siis normaalset teemakohast teksti ajada.

apensiil
Huviline

tlauri kirjutas:Roolivõimendi tööd tundis testija/kontrollija piduristendis, sillakontrollist rääkimata.

sillakontrolli ei tehtud üldse :)

OT on küll, nõus. samas igaüks mõõdab maailma enda järgi ja tutvustab "mõõdikute" kaudu iseennast.
Viimati muutis apensiil, 08 Nov 2016, 12:00, muudetud 1 kord kokku.

tlauri
Huviline

Need "mõõdikud" on vaja inimesel kalibreerida, et mitte jura produtseerida, sh TÜV läbimise kohta. Seda, et TÜV on võimalik ebaausalt läbida on kõigile teada. Vähem teada on see, mis ulatuses käib tasumine natuuras. Teema algatajat sellised teema arendused ei aita ning tore, et OT aru saadud.

Abivalmis 4 tähega foorumisäutsuja aitab vajadusel kindlasti tuvastada pildil oleva sillakontrolli sektsiooni.:)
Pilt

apensiil
Huviline

ebaausalt?
natuuras?

:lol:

minu poolt teema lõpp, sellisel tasemel ma tõesti ei vestle. :wave:

---

kui aga keegi teistest foormlastest oskab soovitada head sillakontrolliga TÜV punkti, siis võib teada anda. ma läheks ja laseks silla iseenda huvides ikkagi ka üle kontrollida.
Viimati muutis apensiil, 08 Nov 2016, 12:38, muudetud 2 korda kokku.

Vasta

Mine “Veermik”