HMP kirjutas:Tõenäosus on suur. Täpselt samasugune on nt. Mannol - kräkitud õli. Puhastatud ja lisatud manused.
Kunagi kui tuli turule kasutasin Mannoli poolsünteetilist õli. Peaks nagu 10 000km toimima, aga sõitsid 5000km ära ja kuuled, et mootor töötab metallselt. Nagu õli vahetatud, kõik korras, helid kadunud. Seega väikese raha eest saad ka vähe km. läbida.
Äkki tõesti varem nii tehti (2000 aastate alguses), aga tänapäeval ma seda küll ei usu.
Ei taha kedagi kaitsta, ei tegele edasimüügiga ega midagi. Lihtsalt taolised "kuskil kunagi" jutud jätavad teinekord vale mulje.
Konkreetne õli omab VW sertifikaati (504/507-le). Ja sakslased kiidavad, nagu tagasisidest näha on.
Tulles teema juurde tagasi, siis eks Castrol ja Shell jt tootjad saavad nime pärast ka rohkem küsida. Kui sul ikka tootja soovitus (ostetud) taga on, siis mõistagi küsid ka rohkem hinda. Kas ka väärt on? Raske öelda. Ise olen ostnud nii kallimat kui odavamat õli, ei näe/tunne suurt vahet kui regulaarselt vahetada.
Kui ma nüüd tahaks 30k välpa millegi pärast sõita, siis Mannol vs Castrol valiksin ikkagi Castroli. 10k puhul vastupidi. Lõpuks on see teema sama nagu Android vs Apple iOS - vaielda ma ei soovi. Las igaüks arvab, mis tahab.
@tlauri
http://mannol.de/imgbank/Image/public/c ... M_2017.pdf
Thanks to the use of only the finest raw materials (base oils with a high
viscosity index – groups II, III, IV) and high-tech additive packages, engine
oils from MANNOL deservedly belong to the highest category of oils.
Aga eks küsida on alati parem. See kisub pigem OTks.