Alustan jutustusega algusest

Paar nädalat tagasi linna sõites käis mootoriruumis hirmus kolin. Justkui miskit oleks alt ära kukkunud. Sättisin kiirest auto tee äärde, uurida mis juhtus. Aärde jõudes avastasin mootori töö oli seisma jäänud. Proovisin uuesti käivitada, kuid töö katkes igal üritusel. Läksin, siis uurima mis juhtus. Ōli tilgub. Ok. Tuleb köie otsas ära lohistada. Nii ma tegin. Koju jõudes sõbraga uurisime lähemalt kus viga on. Alumises mootoriplokis ees auk sees. Leppisin olukorraga. Võtsin mootori maha. Uurin plokki, taga on ka auk sees.

Nüüd ma siin omaette mõtlen. Kas otsida töökorras plokk või võtta vanast katkisest plokist kolvid välja ja asendada need toonor mootori omadega. Kahtlustan, et tuleb ka väntvõll ja muud osad välja vahetada. Eelistaksin esimest varjanti kuna ma tean sellest tööst väga vähe. Mis te asjast arvate ? On mõtet pusima hakata, mis uusi osasid vaja läheb ? Muidugi oleksin väga õnnelik kui mõni foorumi kasutaja mulle töökorras ploki müüks. Või viitaks kus saab. Kumbagi plokki pole veel lahti võtnud.
Mootori kood - ASV. 1.9 81 kW Diisel