Passat B8 alltrack 140kw külma mootoriga kohalt startides sureb välja

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

raido90
Huviline
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas raido90 »

Jurmola kirjutas: 08 Okt 2024, 09:14
raido90 kirjutas: 03 Okt 2024, 06:28

VCDS on tegelikult juba auto ostust saadik mul ka paagi kütusepumba mooduli viga sisse visanud. Kustutades tagasi ei teki, aga jooksvalt ikka muudkui ilmub tagasi. Seal võib mingi iva sees olla.
Kütusepumba moodul on sarnaseid probleeme (mitte 1:1 samu) põhjustanud ning tehasepoolne info selle kohta ka olemas.
Kusjuures guuglit tuhnides olen sellekohaseid kommentaare mitmeid kordi märganud, aga uurides olen avastanud vaid, et kuni 2010 aasta masinatele või bensukatele. Andmebaasi järgi pole mul tagasikutsumist ka olnud.

raido90
Huviline

..
Viimati muutis raido90, 08 Okt 2024, 19:14, muudetud 1 kord kokku.

raido90
Huviline

Hakkasin uurima jälle seda mooduli teemat. Kunagi uurisin, aga ei jõudnud sellega kuhugi. Keegi ise on juhuslikult seda auto küljes näinud? :D Täi-es-ti null infot netis, kus see asuda võib. Hakka või arvama, et paagis sees.

Jah, ma tean, et kõlan nagu puujalaga mees, kes soovib, et kõik ette-taha ära öeldakse ja näidatakse, aga päris nii pole. Lihtsalt ilmad on juba jahedad ja ei soovi ilma ettevalmistuseta auto kallale ronida. Mul on tööriistad kõigeks olemas, aga katus ja neli seina on puudu, et saaks rahulikult asju menetleda :D

Kirjutasin VW esindusele ka seoses selle pumba teemaga. Loodetavasti vastavad ja midagi asjalikku.

Kasutaja avatar
Liblikas
Klubiline
Telefon: 1+7
Auto: G2 1.9TDI 4Motion 166kw, Touareg V10 TDI 230kw, Phaeton 6.0 W12 309kw
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas Liblikas »

raido90 kirjutas: 08 Okt 2024, 19:12 Hakkasin uurima jälle seda mooduli teemat. Kunagi uurisin, aga ei jõudnud sellega kuhugi. Keegi ise on juhuslikult seda auto küljes näinud? :D Täi-es-ti null infot netis, kus see asuda võib. Hakka või arvama, et paagis sees.

Jah, ma tean, et kõlan nagu puujalaga mees, kes soovib, et kõik ette-taha ära öeldakse ja näidatakse, aga päris nii pole. Lihtsalt ilmad on juba jahedad ja ei soovi ilma ettevalmistuseta auto kallale ronida. Mul on tööriistad kõigeks olemas, aga katus ja neli seina on puudu, et saaks rahulikult asju menetleda :D

Kirjutasin VW esindusele ka seoses selle pumba teemaga. Loodetavasti vastavad ja midagi asjalikku.
Kui sa mõtled kütuse etteande pumba moodulit siis see asub paagi peal kus pump paagist välja käib. Istme alt luuk ära ja on seal serva taga peidus. Olen ise ühel seda moodulit vahetanud.
TDI 4Motion. Mostly Front Wheel Drive. Occasionally All Wheel Drive.

raido90
Huviline

Selge. Aitäh.

Lisaks. Esindus vastas mulle. Tavaline õpikujutt. Remondijuhend on olemas mooduli vahetamiseks. Ehk siis kui juhend on olemas, siis nad oskavad moodulit vahetada, muidu ei oskaks? :clap:
Sellel sõidukil ei ole tehasepoolset tagasikutsumist selle probleemi lahendamiseks. Küll on aga remondi juhend sarnase probleemi lahendamiseks seoses kütusepumba mooduliga.

Juhendi kasutamiseks peab olema ka vastav veakood juhtplokis olemas.Kui vead on kustutatud eelnevalt siis me seda juhendit ei saa kasutada.
Aga iseenesest on vihje olemas. Tundub, et nad on ka ise varem seostanud sellist probleemi selle mooduliga ja sellega tegelemine on läinud asja ette. Võtan selle siis hoopiski järgmisena ette.

raido90
Huviline

Vahetasin MAP sensorid paar päeva tagasi välja. Pole välja surnud, aga muidugi ilmad on ka soojad olnud. See käik sisse ja pöörete väikest langust on ikka tunda. Rohkem kui "korras" autol, mul on sõbra auto võrdluseks olemas. Ilmselt madala temperatuuriga sureks välja, mootor lihtsalt ei suuda vastu võtta seda väikest pöörete langust.

Panin kütusepumba mooduli ka tellimusse ära ning küsisin esindusest kas mingit softi on saadaval sellise probleemi raviks. Välismaa foorumites on mõningatel juhtudel mingisugune softi uuendus raviks olnud. Eks näis mis nad vastavad.

E:
Tarkvara uuenduste saadavust saame kontrollida diagnostika käigus. Käivitusprobleemidega seotud tarkvarale ükski tehase juhend ei suuna.

raido90
Huviline

Kas keegi suudaks mulle vihjata mis neid asju mõõdab? Netist ei leia nende kohta midagi.

* Kustutasin pildi. Liiga suur pilt oli. Pole mõtet teema visuaali risustada*

Lisaks. Intake air temp mootori bloki all on OK, aga käigukasti all on endiselt 0 kraadi. Ma pole kursis, et käigukastil oleks sisselase.

E: Leidsin ka kolmanda sensori, mis sellist näitu näitab. Sain teada, et neid polegi olemas, seetõttu ka selline miinus. Auto jaoks see probleeme ei valmista. Need on lihtsalt by default sellised näidud.
Viimati muutis raido90, 28 Okt 2024, 10:05, muudetud 2 korda kokku.

marko38
Huviline
Telefon: 5219983
Auto: vw golf 1.9tdi 85kw 2001 universaal

Lugemata postitus Postitas marko38 »

No hakkab see jura pihta nende külmadega.
Fooris säras punane ja kui roheliseks läks ja hakkasin liikuma siis masin otsustas välja surra.

raido90
Huviline

Mul pole veel endiselt välja surnud auto õnneks.

Küll aga pöörded endiselt aegajalt langevad hetkeks, kui esimene käik rakendub. Ehk siis ma ei usu, et probleem mul kadunud on. Mul on kütusepumba moodul veel vahetamata, aga tellisin ka nukkvõlli anduri. Kuskilt foorumist lugesin, et see võib ka sarnaseid sümptomeid tekitada, isegi kui veakoodi pole. Täna näiteks paarikraadise soojaga käitus masin selliselt, nagu ei oskakski aimata, et midagi võiks valesti olla.

Aga vaatamata kõigele mul endiselt kripeldab N75 klapp. Mäletan, et kui ma selle suvel välja vahetasin, läks asi väga palju paremaks. Nüüd muidugi külmaga tuli see probleem jälle tagasi, aga vana klapiga oli seos pöörete langemisel. Kui see klapp häält tegi, siis just sel hetkel ka pöörded langesid ja mootor hakkas pirtsutama. Mul karvane tunne, et mis iganes sel pöörete langemise hetkel toimub, see on seotud kas selle klapiga või tööga, mis toimub sel hetkel, kui see klapp "aktiveerub". Aga pole leidnud kedagi, kes selle mootori hingeelu nii detailselt teab, et oskaks mulle mingit seost öelda.

raido90
Huviline

Liblikas kirjutas: 09 Okt 2024, 10:57 Kui sa mõtled kütuse etteande pumba moodulit siis see asub paagi peal kus pump paagist välja käib. Istme alt luuk ära ja on seal serva taga peidus. Olen ise ühel seda moodulit vahetanud.
Kas selle mooduli vahetus vajab ka tutvustus?

Mul on ilmselt ikka vaja uut moodulit. Hakkasin enda VCDS logisid vaatama ja iga kord kui mul on mooduli vea sisse visanud, siis on pöörded ca 740 juures olnud.

marko38
Huviline

raido90 kirjutas: 21 Okt 2024, 06:44
Liblikas kirjutas: 09 Okt 2024, 10:57 Kui sa mõtled kütuse etteande pumba moodulit siis see asub paagi peal kus pump paagist välja käib. Istme alt luuk ära ja on seal serva taga peidus. Olen ise ühel seda moodulit vahetanud.
Kas selle mooduli vahetus vajab ka tutvustus?

Mul on ilmselt ikka vaja uut moodulit. Hakkasin enda VCDS logisid vaatama ja iga kord kui mul on mooduli vea sisse visanud, siis on pöörded ca 740 juures olnud.
Eks anna teada kuidas mooduli vahetus asja muutis

raido90
Huviline

Vahetasin just ära. Ma ei julge veel 100% väita, aga ma ütleks, et täitsa teine pill on. Ma hetkel veel liiga vähe sõitnud, et kindel olla, aga nii palju kui hetkel mul seda lõbu on olnud, siis välja pole surnud, pöörded samuti pole kordagi langenud ja auto ei hüppa enam ette kui pidur lahti lasta. Aga, samas sellel autol on omad tujud ja tunded, on varem ka sellist perioodi olnud mõnekümned kilomeetrid, kui midagi välja pole näidanud.

Lisaks mootor töötab teisiti. Mul N75 klapp ja turbo akuaator teeb pisut häält, polegi aru saanud kumb neist seda teeb, mõlemad vibreerivad pisut. Aga varasemalt tegid need õrna häält seal ca 1050 pöörete juures. Nüüd on selle hääle ajastus ära nihkunud. Kui tühikäigul gaasi anda, siis teeb tühikäigupööretele jõudmise juures see häält.

Igatahes midagi on kindlasti muutunud. Eks nüüd ootan külmemaid hommikuid, et 100% kindel olla. Või siis pikalt sõitmist, selle jooksul on alati midagi välja näidanud. Ma annan teada.

E: ja muideks. VIN koodi järgi andis mulle B klassi varuosa (ehk siis täiustatud), kuid reaalselt oli mul A varuosa paagi peal. Mingil põhjusel on seda moodulit ka D varuosana, ehk siis veelgi rohkem täiustatud. Äkki on seal mingi iva sees.

marko38
Huviline

raido90 kirjutas: 24 Okt 2024, 11:36 Vahetasin just ära. Ma ei julge veel 100% väita, aga ma ütleks, et täitsa teine pill on. Ma hetkel veel liiga vähe sõitnud, et kindel olla, aga nii palju kui hetkel mul seda lõbu on olnud, siis välja pole surnud, pöörded samuti pole kordagi langenud ja auto ei hüppa enam ette kui pidur lahti lasta. Aga, samas sellel autol on omad tujud ja tunded, on varem ka sellist perioodi olnud mõnekümned kilomeetrid, kui midagi välja pole näidanud.

Lisaks mootor töötab teisiti. Mul N75 klapp ja turbo akuaator teeb pisut häält, polegi aru saanud kumb neist seda teeb, mõlemad vibreerivad pisut. Aga varasemalt tegid need õrna häält seal ca 1050 pöörete juures. Nüüd on selle hääle ajastus ära nihkunud. Kui tühikäigul gaasi anda, siis teeb tühikäigupööretele jõudmise juures see häält.

Igatahes midagi on kindlasti muutunud. Eks nüüd ootan külmemaid hommikuid, et 100% kindel olla. Või siis pikalt sõitmist, selle jooksul on alati midagi välja näidanud. Ma annan teada.

E: ja muideks. VIN koodi järgi andis mulle B klassi varuosa (ehk siis täiustatud), kuid reaalselt oli mul A varuosa paagi peal. Mingil põhjusel on seda moodulit ka D varuosana, ehk siis veelgi rohkem täiustatud. Äkki on seal mingi iva sees.
Oli seda moodult vaja masinale tutvustada ja?
Ja mis hinnaga need on?

raido90
Huviline

Ei ole vaja. Samuti on see suht lebo töö. Kui oled korra lahti võtnud, siis edaspidi viie minuti töö. Esimesel korral läheb ilmselt 10 min, uudistamiseks.
OEMi B-osa saab aerost 120€-ga kätte. Alternatiivide hinnad algavad 90€st, aga ma soovitaks pigem mõnikümmend euri juurde maksta ja saad OEM, kui osta mingi odav juust, mis ei pruugi kaua kesta, kuna tegu ikkagi elektroonikaga.

Aga minul on asi korras. Oligi kütusepumba kontrollmoodulis asi.
Tagurdamisega on kohapealt minek natukene äkilisem kui esimese käiguga, aga endiselt sellegipoolest kindlasti leebem kui enne mooduli vahetamist. Ilmselt selle auto omapära, sest isegi "korras pillid" surevad paar korda aastas (üldiselt talvel) tagurdades välja.

Kasutaja avatar
SanderSPS
Tunnustatud
Tänanud: 90 korda
Tänatud: 337 korda

Lugemata postitus Postitas SanderSPS »

No õlle ja respect minu poolt kui sul terve talve jooksul auto välja ei sure.
Aitan diagnostika/kodeerimisega VAS ja originaal Ross Tech Hex-Net kaabliga.

marko38
Huviline

raido90 kirjutas: 25 Okt 2024, 05:57 Ei ole vaja. Samuti on see suht lebo töö. Kui oled korra lahti võtnud, siis edaspidi viie minuti töö. Esimesel korral läheb ilmselt 10 min, uudistamiseks.
OEMi B-osa saab aerost 120€-ga kätte. Alternatiivide hinnad algavad 90€st, aga ma soovitaks pigem mõnikümmend euri juurde maksta ja saad OEM, kui osta mingi odav juust, mis ei pruugi kaua kesta, kuna tegu ikkagi elektroonikaga.

Tagurdamisega on kohapealt minek natukene äkilisem kui esimese käiguga, aga endiselt sellegipoolest kindlasti leebem kui enne mooduli vahetamist. Ilmselt selle auto omapära, sest isegi "korras pillid" surevad paar korda aastas (üldiselt talvel) tagurdades välja.
nii lammutasin istme välja ja ei leidnud mina seda vvidinat sealt :D

murkamarko
Klubiline
Telefon: 53542362
Auto: Volkswagen Passat Variant 2014 1.6 TDI
Tänanud: 100 korda
Tänatud: 52 korda

Lugemata postitus Postitas murkamarko »

Kas siis varuosa koodi ei saaks lisada?

marko38
Huviline

raido90 kirjutas: 25 Okt 2024, 05:57 Ei ole vaja. Samuti on see suht lebo töö. Kui oled korra lahti võtnud, siis edaspidi viie minuti töö. Esimesel korral läheb ilmselt 10 min, uudistamiseks.

ingel [VW Bot: "Keel korda!"] päris nõmedas kohas see ju.
Üritasin kätte saada aga mõistus ei võtnud.
Üleval kinnitus,sellega lihtne aga küljel ka mingid nagad. huvitav kuidas see siis välja peaks tulema,ennem sikutanud juhtmed küljest

raido90
Huviline

Varuosa kood: 3Q0 906 121B
(Kes esimest korda lahti kakub, siis see moodul asub paremal pool ja pleki all "peidus")

Seal ainult see üks klamber ongi, mis selle peal on. Klambri kõrv on vaja üles suruda ja tuleb välja. Jah, esimene kord ilmselt vajab palju meelitamist, mul oli ka seal igasugu tolmu peal ja vahel, mis takistas sellel välja libisemast.

marko38
Huviline

raido90 kirjutas: 27 Okt 2024, 18:35 Varuosa kood: 3Q0 906 121B
(Kes esimest korda lahti kakub, siis see moodul asub paremal pool ja pleki all "peidus")

Seal ainult see üks klamber ongi, mis selle peal on. Klambri kõrv on vaja üles suruda ja tuleb välja. Jah, esimene kord ilmselt vajab palju meelitamist, mul oli ka seal igasugu tolmu peal ja vahel, mis takistas sellel välja libisemast.
Tellisin originaali ära.
Loodan,et saan selle vana relee ikka kunagi kätte ka sealt siis :D

raido90
Huviline

Kui soovid sikutamiseks enesekindlust... :D

Pilt

Ja siiamaani pole ma kordagi pöörete langemist tundnud. On küll jah kõvasti pluss kraade olnud, aga varem hommikuti külma mootoriga ikka oli alati mingisugust resonantsi tunda, siiamaani pole kordagi seda enam täheldanud.

marko38
Huviline

raido90 kirjutas: 28 Okt 2024, 08:33 Kui soovid sikutamiseks enesekindlust... :D

Pilt

Ja siiamaani pole ma kordagi pöörete langemist tundnud. On küll jah kõvasti pluss kraade olnud, aga varem hommikuti külma mootoriga ikka oli alati mingisugust resonantsi tunda, siiamaani pole kordagi seda enam täheldanud.
Oli küll julgem sikutada :D nii kõvasti sikutasin,et käel tuli nahk maha kui see jublakas sealt otsustas lõpuks välja karata :D
Mul vana oli B ja asemele läks D originaal.
Eks saan ka varsti tagasisidet jätta, et kas viga kadunud või peab edasi tegelema selle nuhtluseks.

marko38
Huviline

ka mulle tundub, et selle relee vahetamisega on minu mured murtud.
ei tunne autot enam äragi, sõidaks nagu päris autoga nüüd.

NB: veakoodi mul see vana relle ei andnud!

Nüüd kohalt startides D ja pidur lahti, siis rpm läheb sinna 950-1000 juurde ja ei kuku enam korraks sinna 700 juurde ennem startimist.
Suur kummardus Raido09 ees!

raido90
Huviline

Ma nii palju olen märganud, et ilmselt talvel väga krõbedate külmadega võib see harva ikkagi välja surra.

Drive'i pealt minek on suht alati väga sujuv, võiks isegi öelda, et ootamatult sujuv. Olles siin 4 kuud terrorit ja traumat saanud, siis iga piduri lahti laskmisel on mul tagumik krampis. Vahepeal ehmun isegi ära, et kas käik ikka läks sisse, aga tegelikult on siduri töö lihtsalt aeglane ja sujuv :D

Aga R peal aegajalt ikka tuleb äkiline siduritöö ette. Kujutan ette, et talvel väga kõrbeda külmaga võib ta tahta välja surra. Kuigi pöörded alla ei küll ei kuku, siis ma arvan, et DSG jaoks on see ikkagi liiga järsk. Ja olles juba liiga palju kuulnud teiste passatimeeste DSG töötamise kommentaare, siis tundub see normaalne olevat.

raido90
Huviline

Kuidas sul auto külmaga hetkel käitub? Kõik timm? Mul ikka vahepeal teeb madalamat häält. Kindlasti ei käitu enam selliselt nagu varem, aga midagi sellele ikka veel ei meeldi. Pole see, mis olla võiks.

Vasta

Mine “Mootor”