Plastmassitükk kukkus mootorisse
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Hei,
Sai genekas maha võetud ja tagasi pannes õhulõdvikut liigutades murdus õlivarda kõri pooleks. Hakkasin ära võtma ja üks väike plastikutükk (umbes 0,5cm tükk) kukkus õlivarda august sisse.
On nüüd väga pahasti? Lõhub mootorit kui käima panna?
Mis variante oleks kätte saada?
Vw touran 2006 1.9tdi.
Sai genekas maha võetud ja tagasi pannes õhulõdvikut liigutades murdus õlivarda kõri pooleks. Hakkasin ära võtma ja üks väike plastikutükk (umbes 0,5cm tükk) kukkus õlivarda august sisse.
On nüüd väga pahasti? Lõhub mootorit kui käima panna?
Mis variante oleks kätte saada?
Vw touran 2006 1.9tdi.
- volksusees1
- Huviline
- Tänatud: 3 korda
kui kaamerat ja kleepuvat viinerit ei ole, siis vast õli välja, pann alt ära ja tihend vahetusse. tegelt peaks nagu sõela sisse kinni jääma, aga see nii kerge jupp, et läheb vbl lendu seal sees
(või siis on üldse alumisse taskusse kinni jäänud ja siis ei lähe varras ka enam sisse)

-
- Huviline
- Auto: VAG
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 29 korda
Neid õlivarda torusid läheb kõigil pidevalt katki ja mingi osa pudeneb tavaliselt sisse ka vahetuse käigus. Tõenäoliselt jõuab jah õlivõtturi sõela ette see tükk, aga ära ta kindlasti ei ummista seda, seal on pinda oluliselt rohkem.
Ehk siis ei tohiks midagi juhtuda?
Õli sai ka hiljuti just vahetatud, muidu oleks õli välja lasknud, äkki tuleb välja koos õliga.
Õli sai ka hiljuti just vahetatud, muidu oleks õli välja lasknud, äkki tuleb välja koos õliga.
-
- Huviline
See metallsõel on 4-5cm läbimõõduga ring, mingi ruutsentimeeter tükk ei tee küll midagi hullu seal, mina ei muretseks.
Viimati muutis teet82, 31 Dets 2024, 18:51, muudetud 1 kord kokku.
- R36
- Tunnustatud
- Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 197 korda
- Kontakt:
Küll olete ikka julged lubama 
Aga jah ma arvan ka, et järgmine õlivahetus võta põhi alt ja puhasta ära, niikui lekib

Aga jah ma arvan ka, et järgmine õlivahetus võta põhi alt ja puhasta ära, niikui lekib

stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
-
- Huviline
- Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 39 korda
Mida seal karta on. Plastmass kate on ju karteri ja väntvõlli vahel. Las loksub seal. Pane või peoga kive (mitte liiva),midagi ei juhtu. Vanavanevad panid omalajal lüpstud piima sisse pestud konna,kes ujudes liigutas piima,et koor ei tekiks peale. Piim ei kihistunud. Aga see tekst on tehniliselt teema väline.
-
- Huviline
Kui vankriratas kääksus, siis pandi ka konn vahele, seal ta muidugi väga ei liigutanud ega ujunud
Aga muidu on ikka nii, et kõik kipub jõudma sõela ette: plastitükid lagunenud ketitaldadest, metalliläbu saaledest jne.. Aasia diislid jooksevad enamasti sellepärast kotti, et pihustiseibide vahelt lekkinud tahm ummistab õlivõtturi. Miks nad panevad pihusti klapikambrikaane alla ilma vent kanalita, sellest ma aru ei saa.
Aga see õlivarda tükk, kui peaks jõudma sõela ette, katab seal võib-olla 10% sõelast, ei juhtu sellest midagi.

Aga muidu on ikka nii, et kõik kipub jõudma sõela ette: plastitükid lagunenud ketitaldadest, metalliläbu saaledest jne.. Aasia diislid jooksevad enamasti sellepärast kotti, et pihustiseibide vahelt lekkinud tahm ummistab õlivõtturi. Miks nad panevad pihusti klapikambrikaane alla ilma vent kanalita, sellest ma aru ei saa.
Aga see õlivarda tükk, kui peaks jõudma sõela ette, katab seal võib-olla 10% sõelast, ei juhtu sellest midagi.
-
- Huviline
- Auto: Seat alhambra
- Tänatud: 36 korda
Ise vist ei saaks rahulikult magada, kui tean, et mingi tuuker seal ringi ujub
Kui ligi saab hästi, siis ise võtaks ikka vanni alt ära ja saaks ühtlasi kõik ühe korraga puhtaks ka ja kõik eelnevad tuukrid ka välja õngitseda

Kui ligi saab hästi, siis ise võtaks ikka vanni alt ära ja saaks ühtlasi kõik ühe korraga puhtaks ka ja kõik eelnevad tuukrid ka välja õngitseda

-
- Veteran
- Tänanud: 784 korda
- Tänatud: 110 korda
Plastmass on selline poorne ja enamasti jääb vedelike pinnale hõljuma.
Teiseks on seal sõel (ma ei kujuta ette miks sest korras asjade puhul ei ole mootoris peale õli midagi muud)
Kolmandaks õli läbib ka filtri.
Teiseks on seal sõel (ma ei kujuta ette miks sest korras asjade puhul ei ole mootoris peale õli midagi muud)
Kolmandaks õli läbib ka filtri.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!