Passat B8 alltrack 140kw külma mootoriga kohalt startides sureb välja

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

raido90
Huviline
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas raido90 »

raido90 kirjutas: 19 Nov 2024, 18:55 Kuidas sul auto külmaga hetkel käitub? Kõik timm? Mul ikka vahepeal teeb madalamat häält. Kindlasti ei käitu enam selliselt nagu varem, aga midagi sellele ikka veel ei meeldi. Pole see, mis olla võiks.
Lihtsalt infoks mõnele.

Autole ei meeldinud see, et N75 klapp oli mul jälle läbi läinud. Panin seekord A-varuosa.

Ehk siis, kokkuvõttes.

Vahetasin N75 ära, läks paremaks, kuid mitte päris see, mis olla võiks.
Vahetasin MAPid ära - muutusteta.
Vahetasin käigukastipadja ja hooratta ära - muutusteta.
Vahetasin nukkvõlli pos anduri ära - muutusteta.
Vahetasin kütusefiltri ära - muutusteta.
Vahetasin kütusepumba kontrollmooduli ära - väga suur muutus, kuid mida 0 kraadile lähemale, seda rohkem hakkas midagi välja näitama.
Vahetasin uuesti N75 ära - kõik timm. Ilmselt otsustas pärast mooduli vahetamist otsad jälle anda ja oli lihstalt kehv kokkusattumus.

raido90
Huviline

Ah ei teagi nüüd. Tundub, et kõik mu tegevused on lihtsalt üks suur platseebo olnud. Pidu jätkub endiselt. Mida kauem auto seisnud on ja mida jahedam ilm on, seda suurem on tõenäosus, et välja sureb või on väga piiri peal. Kõlab nagu vaakumi leke / kehv vaakum või kütte surve langeb seistes. Pole aimugi kuidas kumbagi kontrollida saan. VCDSiga näib kõik OK olevat.

Isegi ei tea mida järgmisena katseeksitusmeetodil välja vahetada ilma.

Kui kellelgi mingeid ideid, siis palun andke tuld :D

Huligaan
Veteran
Auto: B5 passat 1998a,vw beetle (aastat ei mäleta) B5.5 passat, 2002a. B7 passat 2011a ja nüüd siis B8 alltrack 2018
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas Huligaan »

vaheta auto ära? :D
Kui nupp ei jaga, siis käed korrutavad või rahakott astendab.

www.hyzerflip.ee
kõik reklaamiga seonduv.

Kasutaja avatar
volksusees1
Huviline

Lugemata postitus Postitas volksusees1 »

tagurdades sureb siis külmalt välja või milles probleem on?

raido90
Huviline

volksusees1 kirjutas: 11 Jaan 2025, 15:19 tagurdades sureb siis külmalt välja või milles probleem on?
Mitte vaid tagurdades. Kui statistiliselt rääkida, siis 1/10 korrast sureb välja ja 3/5 korrast juhtub see tagurdades. Külma mootoriga. Vahet pole kas Webasto on sees või väljas. Ja sooja mootoriga küll välja ei sure, kuid mootori resonantsist saab aru, et mootori jõudlust hetkeks langeb, kui käik sisse läheb ja auto liikuma hakkab. Näeb isegi pöörete langemist.

raido90
Huviline

Huligaan kirjutas: 11 Jaan 2025, 14:45 vaheta auto ära? :D
See on küll lahendus, aga sellega on 2 jama. Üks on see, et muidu on äge auto, mulle meeldib. Teine jama on see, et isehakanud mehaanik minus tahab sellele lahenduse leida ja usk ei luba sellise veaga autot edasi müüa :) lisaks ma peaks kompensatsiooniks mingi 4k auto hinnast seetõttu alla laskma.

miilits
Huviline
Telefon: 5kolm423753
Auto: 4motion 142kw-müüdud, 330xd e91-müüdud, B6 dsg-müüdud, passat b7 4mo-müüdud, e61 525i-müüdud, Allroad 10a-müüdud. Passat b8 bitdi 2/3R-line 4mo, Audi a8d3 2004 v8 pre fl, Fiat Dethleffs 2021
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 122 korda

Lugemata postitus Postitas miilits »

Kõikidele asjadele polegi ravi, vaata või tõnist 😂
.

raido90
Huviline

Nii kaugele ma olen jõudnud, et eile, kui mootori õli vahetasin, siis positsioon lubas ka seda kurikuulsat väntvõlli andurit vaadata. Noh, ega ma seal midagi väga vaadata ei saanudki. Tahtsin lihtsalt näha kus see on, et teada kas ma tahan seda vahetada. Ega väga ei taha, peab ikka väga kogemustega günekoloog olema, et seda sealt kätte saada :D

Igatahes, ma seal näppisin, liigutasin ja kõditasin seda natuke (kuskil foorumist lugesin, et see on imesid teinud). Igatahes, pärast viskasin juhtme sappa ja millegipärast oli P0726 vea sisse visanud, mis teiste asjade seas viitab ka vända andurile. Võib olla võimalus, et mul on seal mingi poolkusine ühendus. Vaevalt need pistikud nii naeruväärsed on, et väikse loksutamise peale kohe ühenduse katkestavad. Süvenen järgmisena sellesse teemasse.

Kasutaja avatar
volksusees1
Huviline

muid eriti keerulisi asju on veel pmst, aga kas jahutusvedeliku silt on alles ja mis kütust millise temperatuuriga sisse on kallatud?

raido90
Huviline

Jahutusvedelik - ei tea mis seal täpselt sees on, aga punane ta igatahes on. Mina pole seda ei juurde lisanud ega ka vahetanud.

Milline kütus ja temp? Ei saa aru. Diisel nagu diisel ikka ja välistemperatuur Eesti kliimas ka kindlasti ei saa rolli mängida. Suvest saadik see jama olnud.

Edit: Ega tegelikult nüüd ei tea jah kindlalt öelda. Äkki isegi on lilla, eks see värv läheb kõigil mingi aja peale küsitavaks tooniks. Mul endal pole olnud põhjust juurde lisada, seega pole uurinudki mis sinna sisse läheb. Alles nüüd hakkasin googeldama ja eks see G13 vist tõesti ole.
Viimati muutis raido90, 16 Jaan 2025, 11:37, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
SanderSPS
Tunnustatud
Tänanud: 90 korda
Tänatud: 337 korda

Lugemata postitus Postitas SanderSPS »

Lilla peaks olema Passatil.
Aitan diagnostika/kodeerimisega VAS ja originaal Ross Tech Hex-Net kaabliga.

Kasutaja avatar
Noizmakas
Huviline
Telefon: iPhone 11pro
Auto: VW Passat B5 1.8T variant '99
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Noizmakas »

Pihustid stenditud?

Kasutaja avatar
volksusees1
Huviline

stendima küll ei pea, aga mõõta saab

raido90
Huviline

Stendinud pole, kuna ei ei ole näinud selleks põhjust. Olen ühel diagnostikul ka selle üle lasknud vaadata. Kütusekulu OK ja mõõdud korras. Kõik 4 on stabiilselt pmst -0,1 näitudega.

Selline huvitav fakt on öelda, et kallaku pealt start, kui auto n-ö tõuseb, on auto käitumine igati viisakas. Mis on veider tegelikult. Absoluutselt kõik toimib väga hästi, käsipidur peal, autohold, lihtsalt piduripedaal lahti lasta ja liikuma hakkamine - VÄGA sujuv. Ma olen aru saanud, et DSG-l pole torque converterit eks? Keegi siit oskab mingit järeldust teha?

Kasutaja avatar
volksusees1
Huviline

pmst saaks tagasivoolu ka mõõta kui peatorule 300ml pang alla panna(+tühi ots kinni) ja siis 2min idle/2k+ jooksul kogust mõõta (kui eraldi 1-4 voolikut otse pihusti küljest ära võtta, siis gaasi ei tohi anda)

raido90
Huviline

Hoidsin end mitmeid päevi tagasi, et siin enneaegselt mitte sõna võtta, aga rusikas lauale - väntvõlli anduri juhtmete sakutamisega suutsin selle auto kuidagi katkiparandada.

2 nädalat pole suutnud autot välja suretada. Kõik see aeg olen üritanud piire kompida ja ainult eile suutsin külma mootoriga (ca 10 sekki pärast auto käivitamist) pidurit väga järsult üles lastes korraks mootorile üleliigset resonantsi tekitada, mis oli enamvähem sarnane minu eelnevatele sümptomitele.

Järgmise õlivahetusega vahetan selle anduri ka ilmselt ära. Hetkel probleemi pole ja ei hakka asjata käsi määrima, eriti arvestades, et pean filtri kopsiku ka eest võtma selle tarbeks. On muidugi variant, et juhtmetes oli/on mingi lühis, aga eks seda saab alles uue anduriga teada. Need juhtmed nii peidus ja rüü sees, et ei saa isegi aru kuhu nad suunduvad.

Loodan, et -20 käitub auto samamoodi, siis saan lõpuks ometi väita, et sain veale jaole. Igatahes, järgmine nädal kastiõli vahetus ja siis äkki likvideerub ka see "ruttu käik sisse ja minek" resonants :D On küll DSG, aga loota ju võib. Igatahes hetkel on minu süda rahul.

MustVälk
Veteran
Tänanud: 784 korda
Tänatud: 110 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Mõnikord ongi nii. Lähed õigele asjale pihta ja kõik korras. :)
Tobe jah kuna ei tea täpselt mida kontrollida kui isegi logis ei anna valet väärtust.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!

raido90
Huviline

Ei viitsi enam. Keegi teab a la Tartus mingit tarkpead, kes on spetsialiseerunud selliste jamade diagnoosimisele?

Vahetasin eile väntvõlli anduri ära, hommikul kohe nätaki, suri välja :D Järgmisena oli plaanis paagisisene pump ära vahetada, aga siis mõtlesin, et mis ma seda raha ikka niisama tuulde viskan.

Kasutaja avatar
volksusees1
Huviline

pange saab ise ka alla panna

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Kuna pealkiri on KÜLMA mootoriga startides sureb välja(koormus tuli taha) aga kui juhul kui küte vajus alla (oletame) on süsteemis õhku. Ei pruugi mootor puterdada,kuid lampi ,nagu noaga lõigatud prõmm ja vaikus majas. Vaja uuesti käivitada. Lõpuks saab sõitu minna. Ja külm mootor minule tähendas....küte vajus alla aja jooksul.Muidugi kuskil viga toitesüsteemis.Väliselt kõik ju kuiv.Ehk juttu oleks pikemalt,kuid ootan sinult tulemust. Ah jah. Kui toite voolik on läbipaistev siis vaata peale käivitust,kas õhumulle on voolikus.

raido90
Huviline

t6nis3 kirjutas: 03 Mär 2025, 16:54 Kuna pealkiri on KÜLMA mootoriga startides sureb välja(koormus tuli taha) aga kui juhul kui küte vajus alla (oletame) on süsteemis õhku. Ei pruugi mootor puterdada,kuid lampi ,nagu noaga lõigatud prõmm ja vaikus majas. Vaja uuesti käivitada. Lõpuks saab sõitu minna. Ja külm mootor minule tähendas....küte vajus alla aja jooksul.Muidugi kuskil viga toitesüsteemis.Väliselt kõik ju kuiv.Ehk juttu oleks pikemalt,kuid ootan sinult tulemust. Ah jah. Kui toite voolik on läbipaistev siis vaata peale käivitust,kas õhumulle on voolikus.
Jaa, see ongi täpselt see idee, mis mind paagisisese pumbani on viinud. Kui välja ära sureb, käivitada, siis on kohe plaks paugupill. Niisama ei puterda, pöörded ei kõigu. Poole aasta jooksul on 2x olnud olukord, kus käiab end paar sekki kauem tööle. Vihjeid nagu on olnud. Ma ise arvasin, et ehk on see harv pikem käivitus väntvõlli anduri pärast olnud. Toitevoolik läbipaistev pole, aga tuletasid mulle hea idee meelde. Proovin seda, aitäh!

Siiamaani on ainuke kahtlus olnud see, et need jamad on temperatuuriga seotud. Mida külmem on, seda rohkem näitab välja. Aga kui õhk vahel on, siis sellel pole ju vahet kas on -10 või +10 kraadi. Või?

raido90
Huviline

Kas keegi oskab sellist asja kommenteerida, et miks auto pöörded langevad korraks ca 200 ühiku võrra, kui auto vaikselt veereb (käik on juba ilusti sees) ja korra jalaga gaasipedaali müksata? Seda esineb suht süsteemselt.

See peab olema ilmselt selle välja suremisega seotud. Mingis olekus mootor ei pea sellele vastu ja sureb välja. Talvel külma mootoriga nt. Pole varem seda veeremise pealt avastanud

Vasta

Mine “Mootor”