Vesi - Golfi tagumised uksed alt märjad.
Moderaatorid: etnies858, GTI, J.Aru
Tere!
10- aastasel Volkswagen Golfil on tagumised uksed alt märjad. Tihendid on samuti alt märjad, kuid tihenditest edasi, salongi pole vesi jõudnud. Kas see on selle auto puhul tavaline nähtus? Kas see on normaalne?
Aitäh!
10- aastasel Volkswagen Golfil on tagumised uksed alt märjad. Tihendid on samuti alt märjad, kuid tihenditest edasi, salongi pole vesi jõudnud. Kas see on selle auto puhul tavaline nähtus? Kas see on normaalne?
Aitäh!
Viimati muutis HawkHill, 21 Juun 2026, 18:07, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: pealkiri probleemi lühidalt kirjeldavaks
Põhjus: pealkiri probleemi lühidalt kirjeldavaks
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 59 korda
- Tänatud: 606 korda
Vesi.
Ukse kõlarite tihendid omadega õhtul, Uued, mitte kasutatud kõlarid külge ja kuivem ning muretum tunne taas olemas.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
-
t6nis3
- Ära pane mind tähele!
- Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 44 korda
Ukse kõlarid on ju seespool. Kuidas see vesi ja kõlarid kokku sobivad?
- jussike
- Tunnustatud
Ära hakka üldse targutama, see sadu kordi nähtud probleem. Ilmselt on insener ukse konstrueerimisel miskit valesti teinud, et vesi otse kõlarile tilgub ja imbub selle tihendisse. Talvel see jäätub, jää aga paisub ja lõhub kõlari needitud kinnitus kohad ja uus vesi tuleb juba ilusti tuppa.
Viimati muutis jussike, 21 Juun 2026, 19:58, muudetud 1 kord kokku.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
-
t6nis3
- Ära pane mind tähele!
- Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 44 korda
Juss. Arusaamatuks ju jäi,et vesi EI tilgu ukse sisse sissepoole. Ikka ülevalt alla.
- jussike
- Tunnustatud
Ega auto pole sul allveelaev, et piiskagi uste sisse ei satu.
Kõlar kinnitub neetidega ukse sise plekile. Nagu ma juba ennem ütlesin, siis insener on midagi valesti teinud, et klaasilt valguv vesi tilgub otse kõlari piirkonda ja ikka ülevalt alla, mitte alt ülesse ega paremalt vasakule jne...
Kõlar kinnitub neetidega ukse sise plekile. Nagu ma juba ennem ütlesin, siis insener on midagi valesti teinud, et klaasilt valguv vesi tilgub otse kõlari piirkonda ja ikka ülevalt alla, mitte alt ülesse ega paremalt vasakule jne...
- HawkHill
- Foorumi administraator
- Telefon: 58043333
- Auto: VW CC Sport Plus
- Tänanud: 88 korda
- Tänatud: 56 korda
Siin päris korralik juhend kuidas ise leke ära remontida:
Neetide väljapuurimisel tasub jälgida, et midagi ukse sisse ei pudeneks. Kunagi aastaid tagasi kui mul vahetati kõlari tihendit Passatil, siis pillati töökojas midagi ukse sisse ja vaatamata remondimehe ütlusele et "ei juhtu sellega ukse sees midagi", pidin hiljem ikkagi ukse ise lahti võtma, kuna bassi heliga hakkas ukse sisse pudenenud needi ots ringi hüppama ja krõbinat tekitama.
Neetide väljapuurimisel tasub jälgida, et midagi ukse sisse ei pudeneks. Kunagi aastaid tagasi kui mul vahetati kõlari tihendit Passatil, siis pillati töökojas midagi ukse sisse ja vaatamata remondimehe ütlusele et "ei juhtu sellega ukse sees midagi", pidin hiljem ikkagi ukse ise lahti võtma, kuna bassi heliga hakkas ukse sisse pudenenud needi ots ringi hüppama ja krõbinat tekitama.
- jussike
- Tunnustatud
See tüüp nüüd küll oma lekkest lahti ei saanud. Kuidas ta arvab, et suudab kõlari katkiste kinnitus kõrvadega veekindlalt tagasi panna.
Uus kõlar ei maksa nii palju, et sellise kondoomi lappimisega tegeleda. Letihind on 50€ ringis.
Uus kõlar ei maksa nii palju, et sellise kondoomi lappimisega tegeleda. Letihind on 50€ ringis.
- HawkHill
- Foorumi administraator
- Telefon: 58043333
- Auto: VW CC Sport Plus
- Tänanud: 88 korda
- Tänatud: 56 korda
Tegelikult ma ka natuke imestasin, et nende metall klõpsakatega ja kruvidega üldse kinnituse tegi. Ma pärast ise mitu korda kõlareid vahetanud ja isegi mõttesse pole tulnud millegi muu kui laiema peaga neediga kõlar kinnitada. Baltic Boltis neid igas mõõdus saadaval.
Auto on hiljuti esindusest( mitte sellele margile spetsialiseerunud) ostetud ja garantii saab mõne päeva pärast läbi. Kui nad olekski nõus selle korda tegema, siis ma ei tea, kui korralikult nad seda teevad. Seda enam, et peale seda on garantii läbi ja mul ei saa neile rohkem pretensioone olla.
Samas võin viia auto ka töökotta, kus käisin üle 10-ne aasta oma eelmise autoga ja jäin alati nende tehtud tööga rahule. Niikuinii oli plaanis ka oma uue autoga hakata seal käima. Ei tundu suur ja kallis töö olevat!
Variant on ka ise teha ja usun, et saaksin hakkama, tänu Teie kommentaaridele ja heale videole, kuid pole varem sellist tööd teinud ja tuleks mõned asjad muretseda ning võibolla on veel midagi vaja, mis selgub töö käigus.
See asi oleks vaja kiiremas korras korda saada, kuna tahaks autole esimese pesu ära teha aga sellise probleemiga ma survepesuriga pesta ei julgeks.
Samas võin viia auto ka töökotta, kus käisin üle 10-ne aasta oma eelmise autoga ja jäin alati nende tehtud tööga rahule. Niikuinii oli plaanis ka oma uue autoga hakata seal käima. Ei tundu suur ja kallis töö olevat!
Variant on ka ise teha ja usun, et saaksin hakkama, tänu Teie kommentaaridele ja heale videole, kuid pole varem sellist tööd teinud ja tuleks mõned asjad muretseda ning võibolla on veel midagi vaja, mis selgub töö käigus.
See asi oleks vaja kiiremas korras korda saada, kuna tahaks autole esimese pesu ära teha aga sellise probleemiga ma survepesuriga pesta ei julgeks.
- jussike
- Tunnustatud
Needid vali kindlasti sellised, mis on mõeldud plastiku neetimiseks, need mis tagant "lilleks" või "mersumärgiks" lähevad. Tavalistega, isegi originaalidega on oht ka uutel kõlaritel kinnitus kõrvad mõraliseks saada.
Kui kõlarid töötavad ja kõrvad on terved, kas siis uuest tihendist ja õigetest neetidest piisab? Kas tihendi asemel silikoon sobib?