Gero väljalülitamine?

Küsimused, probleemid ja arutelud plekitöödest vilkuvate täringuteni.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Tõnu23
Uustulnuk
Auto: Sharan 01
Gero väljalülitamine?

Lugemata postitus Postitas Tõnu23 »

Tere

Olen värske 2001a Sharan`i omanik ja mind häirib jubetalt, et gero töötab absoluutselt kogu aeg. Kas see peabki nii olema(eelnevalt puudub mul igasugune kokkupuude lisakütteseadmetega)? Või teab keegi kuidas saaks gerot tööle panna vastavalt enda soovile (ehk nupule vajutamisega).

Vastust ootama jäädes Tõnu

ejey
Huviline
Telefon: 55 55 97 25
Auto: vw sharan
Re: Gero väljalülitamine?

Lugemata postitus Postitas ejey »

Tere
Mul siin oli sama mure et soojendi töötas igailmaga
Kirjutasin sellest murest Üllar Kütile ,kopisin siia tema vastuse
Mina eemaldasin kaitsme nr 24 (99a sharan)

Tere,

Paraku ei oska mitte ühelegi masinale diagnoosi panna läbi interneti, aga võin pakkuda mõned lahendused, millest võiks abi olla. Kuna nendel masinatel on soojendi käivitamiseks vaja kahte +12V analoogsignaali, siis võin oletada, et probleem võib olla läbi välitemperatuuri anduri tulevas generaatori ergutussignaalis. Ehk, soojendisse jõuab kolm +12V signaali: +12 V püsitoide, +12 V toide läbi süüte ja + 11 - 12 V ergutussignaal auto generaatorilt, mis tuleb läbi bimetall välitemperatuurianduri. Bimetall andurid paraku väsivad paari aastaga ning probleem võib peituda selles anduris. Andur ise asub kojameeste kanduri küljes auto juhipoolses küljes. Anduri juurde pääsemiseks tuleb eemaldada plastmassist vahekate, mis eraldab mootoriruumi kojameesteruumist ning andur tuleks ära võtta. Teine variant on eemaldada soojendi peatoitekaitse. See peaks välistama soojendi automaatse käivitumise. Kindlapeale saan aidata siis, kui panete minu juurde aja. Aitäh

Parimat

Üllar Kütt
ww.eelsoojendid.eu
info@eelsoojendid.eu

Vasta

Mine “Kere & Sisu”