Uks ei avane seest ega väljast
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Telefon: 5132638
- Auto: Skoda Superb '10
- Kontakt:
Uks ei avane seest ega väljast
Autoks '99 Bora. Varasemalt oli probleem sellega, et välimise lingi küljest tuli tross lahti. Tegin selle korda, aga tross sai veidi lõdvalt, nii et linki pidi liiga palju tõmbama. Võtsin uuesti luku eest, lingi välja ja pingutasin trossi. Pole küll 100% kindel, kas need asjad on omavahel seotud, aga pärast järgmist lukustamist (kesklukuga, puldist) ei avane enam juhiuks. Ei seest ega väljast. Kui selle kuidagimoodi lahti saaks, siis pääseksin polstrit küljest võtma ja vaatama mis värk on, aga hetkel ma ei saa sinna kuidagi ligi, kuna ei pääse kruve keerama. Nupp käib ilusti sisse-välja kui puldiga autot kinni-lahti teha, aga lingid ei paista töötavat..
On kellelgi mõtteid, milles asi ja kuidas ma uksele ligi pääseks?
Ja kuna endal aega napib, siis võib ehk soovitada kedagi, kes Tartus sellise asja kordategemise ette võtta võiks.
On kellelgi mõtteid, milles asi ja kuidas ma uksele ligi pääseks?
Ja kuna endal aega napib, siis võib ehk soovitada kedagi, kes Tartus sellise asja kordategemise ette võtta võiks.
Viimati muutis Lightheaded, 17 Juul 2013, 18:52, muudetud 1 kord kokku.
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
- Tänanud: 51 korda
- Tänatud: 61 korda
Re: Uks ei avane seest ega väljast
Kas pingutasid trossi juhiuksel (see mis ei toimi)? Kui nii siis panid trossi liiga pingule ja tänu sellele ei tulegi uks lahti. Proovi sellist nippi: tõmba ukselink välja ja lase lahti (vedru tõmbab ukselingi laksuga tagasi) vajuta puldilt ukse lahtitegemis nuppu. Mina sain sellise teguviisiga vanemate Passati tagaukse lahti kui oli viga trossis (umbes peale 5-ndat korda tuli uks lahti).
-
- Huviline
- Kontakt:
Proovisin nii kuidas sa soovitasid ja igat muud pidi ka kangutades. Ei toimi ikkaJ.Aru kirjutas:Kas pingutasid trossi juhiuksel (see mis ei toimi)? Kui nii siis panid trossi liiga pingule ja tänu sellele ei tulegi uks lahti. Proovi sellist nippi: tõmba ukselink välja ja lase lahti (vedru tõmbab ukselingi laksuga tagasi) vajuta puldilt ukse lahtitegemis nuppu. Mina sain sellise teguviisiga vanemate Passati tagaukse lahti kui oli viga trossis (umbes peale 5-ndat korda tuli uks lahti).

- R36
- Tunnustatud
- Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 197 korda
- Kontakt:
Tõmba link välja ja peene kruvikaga lase tross lahti.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
Tervist. Olen kah hädas ukse mitte avanemisega. Sai uksed puldist lukustatud ja nüüd avamisel üks tagumine uks ei avane. Tegu 2003 passatiga. Kui seest linki tõmmata siis lukustusnupp tõuseb üles aga uks lahti ei lähe.
- rako
- Huviline
- Auto: 1 Kolhv 1
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Kui linki tõmmates tõuseb nupp natuke ülesse ja kui lahti lased vajub kohe alla tagasi?mati1980 kirjutas:Tervist. Olen kah hädas ukse mitte avanemisega. Sai uksed puldist lukustatud ja nüüd avamisel üks tagumine uks ei avane. Tegu 2003 passatiga. Kui seest linki tõmmata siis lukustusnupp tõuseb üles aga uks lahti ei lähe.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m
-
- Huviline
- Kontakt:
Ma sain nüüd mõned päevad tagasi enda mure lahendatud. Olingi trossi liiga pingule tõmmanud ning mingi süsteem sees ei ulatanud enam oma kohani. Lasin trossi lingi seest lahti ning oligi korras. Panin trossi tagasi kõige "lõdvema" astme peale.
- rako
- Huviline
- Auto: 1 Kolhv 1
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
See tähendab, et keskluku mootor hoiab ust lukus ning ei lase seda avada ka manuaalselt.mati1980 kirjutas:Just nii ongi. Lingi vabastamisel läheb nupp alla tagasi jah.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m
Ok. Aga mida nüüd siis peale hakata et asi taas toimima saada? Kelle poole/kuhu pöörduda?
- masuurik
- Huviline
- Auto: QUATTRO 5.
- Tänatud: 2 korda
Ma nüüd ei tea kas see sinul ka aitab, aga mul olnud enda autol ja lisaks 2 passatil aidanud ust avada üht kummalist moodi. Talvel avastasin, et taga parem uks ei avane prisma all ei seest ega väljast. Ei aidanud lukunupu plōksutamine juhiuksel ega ka puldist lōksutamine. Aitas samal ajal seest ja väljast linkide tōmbamine vaheldumisi ja ühel hetkel. Ma ei tea mis kominatsiooniga see avanes, aga sedasi linke sikutades korraga ta avanes ja sedasi olen avanud ka paari hädalise uksed, mis pole peale seda enam muret teinud vmōnda aega...proovi, äki aitab ka sind. Ära loobu 5 sekundiga. Tōmba neid vähe pikemalt koos ja eraldi ja näiteks seest 2-4 ja väljast 1 korra ja vastupidi. 

-
- Huviline
- Auto: vw golf IV, 1.4 ,55 kw
masuurik kirjutas:Ma nüüd ei tea kas see sinul ka aitab, aga mul olnud enda autol ja lisaks 2 passatil aidanud ust avada üht kummalist moodi. Talvel avastasin, et taga parem uks ei avane prisma all ei seest ega väljast. Ei aidanud lukunupu plōksutamine juhiuksel ega ka puldist lōksutamine. Aitas samal ajal seest ja väljast linkide tōmbamine vaheldumisi ja ühel hetkel. Ma ei tea mis kominatsiooniga see avanes, aga sedasi linke sikutades korraga ta avanes ja sedasi olen avanud ka paari hädalise uksed, mis pole peale seda enam muret teinud vmōnda aega...proovi, äki aitab ka sind. Ära loobu 5 sekundiga. Tōmba neid vähe pikemalt koos ja eraldi ja näiteks seest 2-4 ja väljast 1 korra ja vastupidi.
Täna seisin sama probleemiga oma golf 4 ga. Ei avanud seest ega väljast juhi ust, viga oli selles et samamoodi tross natukene liiga pingul ja linki tõmmates ei vaju see mehaaniline jublakas oma algsesse asendisse. Kui väljast vastu linki kerge kops anda, siis põrutas ennast paika ja uks avanes. Viga ongi tegelt selles et vanematel autodel kipuvad need füüsilised mehanismid lihtsalt s***a täis minema.