Probleem on selles, et kohapeal umbes 3000RPM ajab meeletult sinist suitsu. Külma mootoriga on asi hullem ja siis on näha isegi tühikäigul, soojast peast ei tule tühikäigul midagi ainult pööretel. Sõites olen peeglist näinud ainult külma mootoriga, soojalt ei saa enam aru. Olen läbi lugenud kõik inglise keelsed foorumid ja otsinud ka mujalt, kuid täpselt selliseid sümptomeid nagu minu autol pole leidnud. Käima läheb väga hästi, nii soojalt kui külmalt. Muresid on veelgi. Nimelt autol puudub erksus. Hakkab elama alles 2000RPM juures. Enne seda sõidaks nagu vabalthingavaga. Ma tean, et see pole õige sest olen proovinud mitme sama mootoriga autoga sõita ja no on suur vahe. Peale kahtetuhandet pööret haakub turbo järgi ja siis liigub normaalselt.
Proovitud/tehtud järgnevad asjad:
Kat tühi
EGR kinni
Pumba ajastus ja küttekogus on paigas
Turbo uus koos VNT klapiga ning varda pikkus on seadistatud
Geomeetria puhastatud
Õhulugeja puhastatud
Sisselase tühjaks põletatud + uus tihend
Küttesefilter vahetatud kevadel
Koguaeg korrapäraselt õli vahetatud(Valvoline Maxlife) + viimane kord lisasin õlilisandit mis pidi kompressiooni tõstma
Vaakumvoolikud vahetatud + katsetamise eesmärgil vaheasin ka N75 ja EGR solenoidid omavahel ära, ikka sama.
Pihusti näidud kõiguvad seal 0.20 juures. Huvitaval kombel näitab minu odav kaabel ainult kolme pihusti näitu, vb see normaalne?
Asjad mida veel märganud olen:
Hommikul külma mootoriga liigub auto märgatavalt paremini ja ei olegi nii väga tunda seda turbo lagi, millest ülevalpool juttu oli.
Õhulugeja näitab tühikäigul koguaeg ~430mg/str mis minuarvates on palju. Kolmanda käiguga laba andes nägin ~1100mg/str
Auto on ~450 000 sõitnud. Ma tean, et seda on palju ja peaks remondile mõtlema aga ta ei tundu üldse kohvi kui pöördeid üle 2000 hoida..

Igasugused ettepanekud oodatud.