Kas kellelgi on kogemust, mis sellise pildi puhul katki võiks olla. Link ise, või luguga miski jama. Iseenesest endiselt töötab ja uks avaneb/sulgub.
Kui palju lammutamist remont eeldab ja mis tüki uue peab otsima.

Tänan,
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Esimesel ja tagumisel uksel on täpselt sama süsteemiga nad kinni. Ainult tagauksel on auk uksetihendi all (vist ikka oli Golfil ka, Passatil kindlasti) kus kohast seda polti torx 20-ga keerata saab. Hakkad seda plastikut kinni hoidvat polti lahti keerama ja samal ajal hoiad sõrmedega pinget sellel plastik tükil peal (sikutad vaikselt väljapoole). Kui plastik vabaneb lõpetad poldi keeramise ja eemaldad plastiku. Rohkem lahti keerates on väidetavalt oht see süsteem seal laiali osadel keerata. Minu kogemus selline, et kui see plastiku polt lahti keeratud siis ukselink ei liigu, ehk tead millega arvestada, mitte ei ole midagi valesti.krl kirjutas:Ma olen püüdnud googeldada, kuidas see ära käib, aga siiani olen õpetusi leidnud vaid esiuste jaoks.
See suur torx polt tuleb alustuseks välja keerata?
Minul juhtus, klõps ja kinnitus oli ukse sees.Ristotu kirjutas:Täpselt nii ta on ka Golfil jah, ehk siis tihendi all. Minul ei ole õnnestunud veel seda polti nii piisavalt lahti keerata, et see ära laguneks. ja kui plastik käes, siis õrnalt võib tagasi küll keerata, senikaua kuni linki päris ära ei võta, ei juhtu midagi, muidu kui link ära võtta, siis ei ole sooviatav väga tagasi keerata, muidu saad ukselingi vedrumehhanismi taga otsida, muidugi ka see pole eriti keeruline. Muidugi ega see plastik ei taha kohe liikuma hakata, kui seda ust pole lahti võetud, võib olla natuke kinni oksüdeerunud.
Seda on tõsiselt lihtne teha, seda lahti võtmist ja kokku panekut.
Õigus, minu viga.jussike kirjutas:Tagauksel ongi see hoob nurga all sest kogu lukumehanism on ju maakera suhtes viltu, esiuksel kenasti vertikaalis. Ma ei näe küll mingit anomaaliat.
Kuna tegemist on vasaku tagauksega, mida kasutatakse alati kõige vähem, siis võib põhjus olla lihtne kinni seenetamine.
Lahti võtta, läbi pesta ja ära määrida, ehk saab veel eluloomagi.