Vesi salongis

Küsimused, probleemid ja arutelud plekitöödest vilkuvate täringuteni.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
jurgenpost
Huviline
Telefon: 56938880
Auto: Vw Golf 1.8 55kW
Vesi salongis

Lugemata postitus Postitas jurgenpost »

Vesi tungib salongi kuskilt armatuuri tagant, vihmase ilmaga juhi jalamatt ja kõrvalistuja jalamatt on märg. Kus võiksid asuda veekanalid, ehk on need umbes? autoks vw jetta mk2

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Re: Vesi salongis

Lugemata postitus Postitas GTI »

Salongi ventika õhuvõtu ava vaata üle kas selle tihend kerega on korras, ligi saab kapoti alt kojameeste plastiku alt. Samuti vaata kas uste polster altservast on kuiv või läbi vettinud, läbi uste võib ka vesi sisse tulla.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

jurgenpost
Huviline

Ukse polstrid kuivad. Märjana olen katsunud pedaalide juurest armatuuri alumist äärt, sealt on ka märg.

Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 55 korda
Tänatud: 579 korda

Lugemata postitus Postitas jussike »

Sellisel vanakesel võivad juba esiklaasi alumistes raami nurkades tihendi all rooste augud olla.
Viimati muutis jussike, 19 Aug 2016, 17:09, muudetud 1 kord kokku.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....

jurgenpost
Huviline

Selge. No siis vist ei hakka väga vaeva rohkem nägema.

100avant
Huviline
Telefon: 56682276
Auto: Mk 2 Jetta & Seat Alhambra 1,9TDI 81kW & Skoda Octavia 1,6 TDI 85kW
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas 100avant »

Mõlemal pool äärtes kapoti hingede läheduses on avad, kus kohast peaks vesi tiibade vahele alla jooksma.
Kui need avad sodi täis, on lomp kojameeste ajami all ja vesi poeb läbi salongi ventika ja kojameeste ajami juhtmepundi ja spido trossi vahelt salongi.
Tuuleklaasi alumistes nurkades võib mõnel masinal ka roosteauk olla, aga seda olen enda lammutatud/omatud isenditel vist ainult korra kohanud.
Nii et esimese hooga vaataks ikka elementaarsemad asjad üle.
Ei ole mõtet küsida, mis mind neis vanades ja kandilistes masinates võlub...

Farewell21
Huviline
Auto: Passat B5.5

Lugemata postitus Postitas Farewell21 »

Mul sama teema enda 90'a jetta mk2'l, jookseb esiklaasi alusmistest aknanurkatest vesi sisse, kapoti all kõik olevad avad on vabad ja kummilutid on tihedad, kõrvalistuja poolse lekke sain peatatud aga juhipoolsega ma ei tea mida ette võtta, silmaga on näha seestpoolt kuidas vesi sisse jookseb.

100avant
Huviline
Telefon: 56682276
Auto: Mk 2 Jetta & Seat Alhambra 1,9TDI 81kW & Skoda Octavia 1,6 TDI 85kW
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas 100avant »

Farewell21 kirjutas:Mul sama teema enda 90'a jetta mk2'l, jookseb esiklaasi alusmistest aknanurkatest vesi sisse, kapoti all kõik olevad avad on vabad ja kummilutid on tihedad, kõrvalistuja poolse lekke sain peatatud aga juhipoolsega ma ei tea mida ette võtta, silmaga on näha seestpoolt kuidas vesi sisse jookseb.
On kaks varianti;
-esimene ja kindla peale toimiv oleks klaas eest võtta ja keevitusega sekkuda ehk hõre koht likvideerida. Pärast krundid ja värvid jne. Asja juures kõige keerulisem vana klaasiga majandamine. Mõni on vanadusest ikka nii rabe, et kui tervelt eest ära saadki, siis tagasi pannes võib õnnetus(loe mõra) ilmuda.
-teine variant oleks tihendi all haige koht lokaliseerida, ideaalselt lahustiga puhtaks ja hea silikooniga siis üritada lekkekoht kinni kleepida. Kui suurem auk, siis ei taha ilmselt sel meetodil õnnestuda. Kui kinni liimida õnnestubki, siis korrosioonpoiss toimetab ikka edasi ja hiljemalt paari aasta pärast on leke tagasi.
Ei ole mõtet küsida, mis mind neis vanades ja kandilistes masinates võlub...

Farewell21
Huviline
Auto: Passat B5.5

Lugemata postitus Postitas Farewell21 »

100avant kirjutas:
Farewell21 kirjutas:Mul sama teema enda 90'a jetta mk2'l, jookseb esiklaasi alusmistest aknanurkatest vesi sisse, kapoti all kõik olevad avad on vabad ja kummilutid on tihedad, kõrvalistuja poolse lekke sain peatatud aga juhipoolsega ma ei tea mida ette võtta, silmaga on näha seestpoolt kuidas vesi sisse jookseb.
On kaks varianti;
-esimene ja kindla peale toimiv oleks klaas eest võtta ja keevitusega sekkuda ehk hõre koht likvideerida. Pärast krundid ja värvid jne. Asja juures kõige keerulisem vana klaasiga majandamine. Mõni on vanadusest ikka nii rabe, et kui tervelt eest ära saadki, siis tagasi pannes võib õnnetus(loe mõra) ilmuda.
-teine variant oleks tihendi all haige koht lokaliseerida, ideaalselt lahustiga puhtaks ja hea silikooniga siis üritada lekkekoht kinni kleepida. Kui suurem auk, siis ei taha ilmselt sel meetodil õnnestuda. Kui kinni liimida õnnestubki, siis korrosioonpoiss toimetab ikka edasi ja hiljemalt paari aasta pärast on leke tagasi.
Plaan ongi esiklaas välja vahetadada kuna mikrotäkkeid täis, vastu päikest sõites ei näe mitte kui midagi aga lihtsalt hetkel ajutist lahendust vaja, kuna vihmahooajad algavad siis natuke nadi mingit kaussi hoida koguaeg kaitsmebloki all. Sõites ei ole seda sissetilkumise probleemi aga just seismise ajal.

Vasta

Mine “Kere & Sisu”