VW Golf 4 "hüppab" (jõnksutab)

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
sytec280
Uustulnuk
VW Golf 4 "hüppab" (jõnksutab)

Lugemata postitus Postitas sytec280 »

Tere!

Nimelt selline mure, et gaasi andes või gaasilt maha lastes käib autost korralik jõnks läbi. Tegemist 98a Golf 4-ga , mootoriks 1,6 74 kw bensukas. Eetriga sai proovitud mootori lähedalt ja lõdvikute juurest sussutada ning pragusid ei tuvastanud, et kuskilt lisaõhku nagu ahmiks. Lambda sai ka kevadel vahetatud, samuti kuu tagasi kõik mootoripadjad. Sõbra arvates võib mõjutada ka temperatuuri andur, kuid kindel pole. Samuti arvati, et siduri ja hooratta juures võib mingisugune lõtk olla. Endale tundub sidur tavaline kuid tuttava arvates käib kuidagi imelikult, nagu hakkaks sidur otsi andma. Proovinud ka googlest abi otsida kuid siiamaani tulutult.

addx
Huviline
Telefon: 53791691
Auto: Skoda Octavia 74kw tdi, Bora 74kw tdi 4motion ja mõned muud volkarid.
Tänatud: 2 korda

Re: VW Golf 4 "hüppab" (jõnksutab)

Lugemata postitus Postitas addx »

Minul golf 4'l sama lugu. Mootoripadjad kontrollisin üle, pole nagu neis asi.
Ma olen juba arvamusel et minul on kastiga probleem. Sest nt tagurpidi käigult viiendale vahetades käib mingi kragin kastis ja käike järsku lahutades puki otsas tuli ka vahest mingisugust kraginat diffrist.
Kastis endas õli piisavalt ja tundus puhas.
1.9 74kw manuaal. 2004

romeoD
Klubiline
Auto: VW golf TDI
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas romeoD »

Nn dogbone on ka kontrollitud?

[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=sgaen1Ny6dI[/bbvideo]
Ma ei vastuta foorumis tehtud postituste sisu eest.

sytec280
Uustulnuk

Jep, see oli esimene asi mis sai vahetatud.

nustu826
Huviline
Telefon: 56501741
Auto: Golf 4, 2,3 4-motion

Lugemata postitus Postitas nustu826 »

Küllaltki tõenäoline on võimalus, et siduriketta leevendusvedrud on väsinud või katki ja see hakkabki rapsimist põhjustama. Juhul kui tal muidugi ei ole kahemassilist hooratast mis on sellisel juhul kurja juur...

Need leevendusvedrud peaksid siis andma sujuva mängimismaa gaasi vajutuse ja lahti laskmise peale...

Ära muidugi puhta kullana võta ja minu jutu peale kohe ketast - korvi vahetama torma, aga küllaltki suur võimalus ikkagi on...

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Poolteljed kannatab ka üle vaadata. Olen ühel autol kasti välja vahetanud ja hiljem avastasin, et poolteljel ühel otsal normaalne tühikäik sees. Õnneks või kahjuks oli see automaatkast ka korraliku õlilekkega, kuigi äkki oleks piisanud filtri ja tihendite vahetusest, aga kes teab. Toona läks manualiks swapiks, aga esimene hoog oli jah kahtlus, et kast õhtal, et selline jõnks käib. Müüja müüs muidugi ka sama arusaamaga ja hinnaga :). Sellest ilmselt muidu ei saagi väga aru, kui kas auto üles tõsta ühelt küljelt ja proovida rattaga jõnksutada edasi tagasi (teine ratas maas ja käik sees või siis las teine hoiab kasti küljes olevast nn flansi poolest kinni). Tegelt nn kastist väljapool küll mingit lõtku olla ei tohiks.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

sytec280
Uustulnuk

Poolteljed kindlalt olla ei saa, vastasel juhul tunneks selle kohe pöörd-tagurdades ära. Küll aga ennem kui autost välja tulin oli sidurist tingitud hais üleval. Kunagi lendas käigukast laiali, sai uus pandud ning ka uus hooratas(kasutatud kuskilt lammarist), küll aga ei tea kas siduriketas ja korv sai vahetatud, sest enne kui kast laiali lendas, sai mitu kuud varem uus sidur pandud, võimalik , et töötegija pani samad siduri osad tagasi.

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Kui sa mõtled, et pöörates peaks ragisema, siis see auto ei teinud ka sellist häält. Kui õigesti mäletan oli tegemist sisemise otsa lõtkuga. No ega ma muidugi sada portsenti kindel pole, et see siiski kasti viga ei olnud, aga kui ma pärast seda pooltelge vaatasin siis kahtlus tekkis küll, et see lõtk on ikka müstiline seal.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Vasta

Mine “Ülekanne”