Golf 4 00' Ei puhu salongi sooja

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Raizenze
Uustulnuk
Telefon: 53739969
Auto: VW Golf 4 Variant 1.6 sr 2000
Golf 4 00' Ei puhu salongi sooja

Lugemata postitus Postitas Raizenze »

Tere. Mul mure golf 4 ga 2000 aasta 1.6 sr mootor 74 kw.
Salongi ei puhu sooja. Olen vahetanud termostaadi, mootori temp anduri, vee pumba, vaakum klapi enne salongi radikat, ja lõpuks salongi radika. Kuid sooja ikka ei tule. Ainult sõites pöörded peal õrnalt tuleb sooja. Tühikäigul jahtub maha tuleb külma kuigi mootori temp 90 kraadi. Kas keegi oskaks aidata ja sooja tagasi tuua.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Re: Ei puhu salongi sooja

Lugemata postitus Postitas GTI »

Mis radikas külge läks - kui noname odavama otsa noname oma siis nende konstruktsioon erineb tihti originaalist ning soojatootlikkus sellevõrra häiritud. Kas küttesüsteemis olev sooja/külmaõhu klapp toimetab korralikult? Kui pöörete andes hakkaks nagu sooja tulema siis võiks ka eeldada, et vedeliku tsirkulatsioon küttesüsteemi on kehv - mis firma veepump külge sai?
Üldiselt on alajaotus ''Volkswageni Abi'' mõeldud andmaks teada et oled valmis osalema vabatahtlikkuse põhimõttel hättasattunud teelolija abistamiseks. :wink: Tehnilised probleemid ikka tehnilises teemas.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

nustu826
Huviline
Telefon: 56501741
Auto: Golf 4, 2,3 4-motion

Re: Golf 4 00' Ei puhu salongi sooja

Lugemata postitus Postitas nustu826 »

Annan sulle väikese suuna - kõigepealt katsu töösooja mootoriga, kas mõlemad soojendusradiaatori torud on enam - vähem sarnaselt kuumad. Seejärel meenuta, kas sa oled leidnud autost või soojendusrestide vahelt halli vahtkummi tükke.

Ise ma ei ole küll nii uut katsunud, aga mõni aasta vanematel oli probleeme samamoodi. Süüdi oli külma/sooja suunamise klapp mis asub soojendusradika kõrval selle musta kesta sees. See klapp oli ehitatud selliselt, et ta oli sisuliselt suurte aukudega sõel, millele on vahtkumm peale liimitud. See vahtkumm ajaga pudenes ära ja välisõhk hakkas jooksma soojendusradiaatorist mööda.

Kui vastasid jaatavalt ühele neist kahest küsimusest, siis ilmselt pesitseb probleem seal sul..

Võimalusel uuri ja piilu, et ehk näed enne põhjalikku lammutamist seda suunajat seal korpuse sees. Äkki näed ventilaatori august...

Lisa oma profiili ka asukoht. Mina saaks arvatavasti aidata aga asun kesk eestis...

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

Vähemalt Passat B5el on seal need klapid juba plastikust ja ühes tükis, usun, et Golf4-l juba samuti. Kas klapp ikka korralikult liigub ehk õhk käib ikka läbi soojendusradiaatori mitte sealt mööda?

nustu826
Huviline
Telefon: 56501741
Auto: Golf 4, 2,3 4-motion

Lugemata postitus Postitas nustu826 »

Sellepärast ma ütlesingi, et katsu uurida seda klappi ennem kui lammutama hakkad. Samas ma eeldan, et kui soojendusradiaatorit vahetada, siis remondimees ikka veendub, et kõik liigub ja toimib korrektselt ennem kui auto üle annab. Sooja tulemisega on iseasi, kuna kui kontrollitakse tööruumis, siis seal on soojem kui -5 ja tuulekülm õues ja võibki jääda mulje et kõik on ok...

Aga väidetavalt A4 esimene põlvkond, Golf 4 ja Jetta(meite maal siis Borat) evivad siiski veel viimastena vahtkummi soojendussüsteemis...

Raizenze
Uustulnuk

nustu826 kirjutas:Annan sulle väikese suuna - kõigepealt katsu töösooja mootoriga, kas mõlemad soojendusradiaatori torud on enam - vähem sarnaselt kuumad. Seejärel meenuta, kas sa oled leidnud autost või soojendusrestide vahelt halli vahtkummi tükke.

Ise ma ei ole küll nii uut katsunud, aga mõni aasta vanematel oli probleeme samamoodi. Süüdi oli külma/sooja suunamise klapp mis asub soojendusradika kõrval selle musta kesta sees. See klapp oli ehitatud selliselt, et ta oli sisuliselt suurte aukudega sõel, millele on vahtkumm peale liimitud. See vahtkumm ajaga pudenes ära ja välisõhk

Kui vastasid jaatavalt ühele neist kahest küsimusest, siis ilmselt pesitseb probleem seal sul..

Võimalusel uuri ja piilu, et ehk näed enne põhjalikku lammutamist seda suunajat seal korpuse sees. Äkki näed ventilaatori august...

Lisa oma profiili ka asukoht. Mina saaks arvatavasti aidata aga asun kesk eestis...
Klapp oli korras ja liikus hästi. Ise asun pärnu-jaagupis

Raizenze
Uustulnuk

See kõik algas 2 aastat tagasi. Siis oli peal originaal radikas ja vana veepump. Vana veepump oli nagu uus ja enne radika vahetust sai radikas läbi pesta jooksis hästi läbi. Peale osade vahetust ei muutunud midagi.

Kasutaja avatar
silverpik
Veteran
Telefon: +372 5335 9600
Auto: VW Passat B5 1.9 TDI 81kW "Traktor" VW Passat B5.5 2001 96kW 4motion
Tänanud: 64 korda
Tänatud: 72 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas silverpik »

Võimalus on, et süsteemis on õhk veel sees (kui ainult pööretel annab sooja) ning egas see radikas olev õhk kergelt välja ei tulegi (kui ma ei eksi, siis endal oli suvel 8000 km läbisõitu ja ikka õhku välja ei löönud). Ehk et – sa võid proovida alustada sellest, et radiaatori juurest õhutad süsteemi ära.
“I have approximate knowledge of many things” - Demon Cat
Veebilehed ja SEO, digiturundus, disainid ja palju muud - aitame leida kuluefektiivsed lahendused paljudele muredele Hundikuu Agentuur

Raizenze
Uustulnuk

Sai õhutatud küll. Tosool jooksis ilusti, kuid võin proovida uusti õhutada

Kasutaja avatar
silverpik
Veteran
Telefon: +372 5335 9600
Auto: VW Passat B5 1.9 TDI 81kW "Traktor" VW Passat B5.5 2001 96kW 4motion
Tänanud: 64 korda
Tänatud: 72 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas silverpik »

Raizenze kirjutas:Sai õhutatud küll. Tosool jooksis ilusti, kuid võin proovida uusti õhutada
Ma ise tegin B5'l sama asja alles NV läbi – jahutusvedelik jookseb ka tühikäigupööretel läbi, kuid õhutusasendis hoides ei löö õhku kõike välja – selle jaoks pöörded 3000-3500 peale ja saad surve üles. Kui enam õhku välja ei löö ning tuleb suure(ma) kaarega (ainult) jahutusvedelikku, vot siis on süsteem õhust vaba. Soovitan ka harjavarre või sõbra appi võtta, kes pedaalile litsuks mil sa kapoti all oled.
“I have approximate knowledge of many things” - Demon Cat
Veebilehed ja SEO, digiturundus, disainid ja palju muud - aitame leida kuluefektiivsed lahendused paljudele muredele Hundikuu Agentuur

Vasta

Mine “Elektroonika”