Volkswagen Touran 2,0 - 100kw-tosoolileke mootorisse

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
UrmasP
Uustulnuk
Telefon: 55572036
Volkswagen Touran 2,0 - 100kw-tosoolileke mootorisse

Lugemata postitus Postitas UrmasP »

Tervist!
Tegin täna konto,kuna oleks vaja häid nõuandeid kogenud tegijatelt.
Teemaks siis tosoolileke mootorisse.
Eelnevalt ka natuke auto kohta ajalugu.Esmane reg.2003,eestisse otse saksast 2012.läbisõit umb.235000.
Esialgu hakkas tosooli kaduma vähe,mingi 3 -4 aastat tagasi lisasin kuu-pooleteise jooksul umbes 0,2 l.Kuna auto sõitis tõesti vähe,siis ei osanud probleemile tähelepanu pöörata.Tõsisemad ilmingud hakkasid pihta möödunud talvel.Käivitamisel oli valge aur taga(järjest süvenes),nädalapäevad hiljem juba tekkisid hommikul käivitamisel tõrked-starter ei jõudnud üle vedada,selge-jahutusvedelik kolvi peal.Pidin "meelitama"mingi 10-15 korda,enne kui üle vedas ja käima läks-õue ka muidugi jubedat valget täis.Jätsin selle Tourani seisma.Kevade poole tekkis huvi uuesti asja vastu-lasin õli välja-esialgu tuli umbes 50-100 gr tosooli ja siis õli.Pesin mootori mingi tavalise 15W-40 mineraaliga läbi ja panin uue Mobil sündi sisse.Sõitsin mingi 60 km maha ja armatuuris hakkas ruigama,et jahutusvedel. vähe.Hakkasin siis uurima inimestelt,kes selliste asjadega tegelevad,et mida teha?Pakuti 2 varianti,et plokikaas või EGR cooler.Nii -ja nüüd küsimused:
1.Kuna survet jahutus süsteemis sees pole ja sooja puhub täiega,saan ma välistada plokikaane??
2. Piltide pealt vaadates tundub EGR jahuti olevat allpool väljalaset(võin eksida ka),et seda kaudu lekib tosool kolvi peale?
Olen ise tegelenud suurte mootoritega mingi 20 aastat ja on olemas kogemused samade probleemidega nt. MAN mootoritega-aga ma tõesti pole väikestega tegelenud.
Ootaks asjalike nõuandeid.
tänud ette!

Vasta

Mine “Mootor”