02Q JLS õlivahetus

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
tokintmash
Huviline
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 4 korda

02Q JLS õlivahetus

Lugemata postitus Postitas tokintmash »

Auto on 2007. a. Octavia mk2 1,9TDI 77kW, 6-käiguline manuaal ja nelivedu. Kast näib olevat 02Q JLS

Masin on maanteel ulunud juba paar aastat. Pigem suvel. Talvel on vait jäänud. Arvasin, et rattalaager, aga kuna ulumine roolipööramisest ei muutu, aga muutub sellest, kas vedu on taga või mitte, siis jäi laager omal ajal ikkagi vahetamata. Ja kuna aru saanud täpselt, kas hääl tuleb eest või tagant, siis ei ole sellega midagi ette ka osanud võtta.

Nüüd, ühel päeval sõitsin natuke pikemalt kolmanda käiguga 70 km/h ja pärast seda kostis linnakiirusel (ilmselt siis kastist) eriti korralik ulumine. Õigemini oli see juba pigem selline hääl nagu ära kulund piduriklots teeb vastu ketast. Seda just kolmanda käiguga. Sellepärast kahtlustngi kasti, et sõltus käigust. Järgmisel päeval enam ei ulunud. Olen ainult linnas sõitnud pärast seda.

Kui auto ostsin, lasin suht kohe kastiõli ära vahetada. Kuna ei teinud seda esinduses, siis on küsimus, et kas selle kasti õlivahetusega on äkki mingi nipp, mida konkreetne töömees ehk ei teadnud? Kuskilt olen kuulnud, et 5-käigulise ja esiveolise puhul pidi olema, et õli saab vist mitmest kohast sisse valada, millest ühel juhul ei saa pisavalt. Sellepärast mõtlen nüüd, et kas äkki enda omasse ka töömees teadmatusest liiga vähe sisse pani. Taset ma pole samas ka kontrollinud.
Viimati muutis tokintmash, 19 Nov 2024, 09:20, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
volksusees1
Huviline
Tänatud: 3 korda

Kuuekäigulise manuaalse 02Q õlivahetus

Lugemata postitus Postitas volksusees1 »

vihikust või pagassi august saab ehk moto ja kasti koodi ka siis otsida?

tokintmash
Huviline

Kuuekäigulise manuaalse 02Q õlivahetus

volksusees1 kirjutas: 18 Nov 2024, 23:35 vihikust või pagassi august saab ehk moto ja kasti koodi ka siis otsida?
Pagassi august oli kleeps kadunud, aga vihikus tõesti olemas - JLS näib kasti kood olevat.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

02Q JLS õlivahetus

Lugemata postitus Postitas GTI »

tokintmash kirjutas: 18 Nov 2024, 19:04 Kuskilt olen kuulnud, et 5-käigulise ja esiveolise puhul pidi olema, et õli saab vist mitmest kohast sisse valada, millest ühel juhul ei saa pisavalt. Sellepärast mõtlen nüüd, et kas äkki enda omasse ka töömees teadmatusest liiga vähe sisse pani. Taset ma pole samas ka kontrollinud.
See on juba 80-ndatest aastatest liikvel moodus, kus tagamaks teatud esiveolistel käigukastidel (020) 5.käigu korralik õlitus soovitavad järelturu rem.juhendid spido ajami august veel ca. pool liitrit õli kasti juurde lisada. Samas praegusel juhul tehase poolt ette nähtud kontrollava kaudu õlitaseme normi panekuga ei tehta ka midagi valesti. Teadmata antud auto võimalusi ning konkreetse auto käigukasti konstruktsioonilisi erinevusi ei oska kommenteerida meetodi kasutatavust.
Samas juba ulguvat käigukasti õlivahetusega/lisamisega eriti ei remondi.
Viimane võimalus enne remonti on proovida lisada xado õlilisandit mis asja hullemaks ei tohiks teha ning mõnel juhul on ka aidanud. :)
http://www.xado.ee/index.php?id_categor ... &id_lang=2
PS. Kas konkreetne asutus veel töötab kahjuks info puudub, tegu esimese kontaktiga mis otsing andis.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Kasutaja avatar
volksusees1
Huviline
Tänatud: 3 korda

02Q JLS õlivahetus

Lugemata postitus Postitas volksusees1 »

mitu liitrit välja tuli, palju asemele läks ja mis õli temp selle kõige ajal oli?

tokintmash
Huviline

02Q JLS õlivahetus

Kahjuks ei ole neile küsimustele võimalik vastata muud, kui "ei tea".

teet82
Huviline
Auto: VAG
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 29 korda

02Q JLS õlivahetus

Lugemata postitus Postitas teet82 »

Kui on nelik, siis "vahekastis" peaks eraldi õli käima neil, äkki on viga hoopis seal.
Kui hääled väga hullud, siis ikka õli välja lasta ja rauapuru otsida. VIN järgi võin proovida täitmise juhendit otsida.

5-käigulisel tuleb kahest kohast välja lasta ja pealt õhutusavast/tagurpidikäiguanduri august õige kogus sisse panna, taseme kork külje peal ei kehti.

Kasutaja avatar
kaupo51
Huviline
Auto: VW Golf 4 cabrio, Mercedes Benz W123, ja üks Peugeot
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 39 korda

02Q JLS õlivahetus

Lugemata postitus Postitas kaupo51 »

Lihtsalt infoks, et se P.Pinna tänaval asuv XADO kontor peaks töötama. Ma septembris ostsin ühele tuttavale sealt mingi aerosooli õlirõngaste praavitamiseks. Tundub slaavlaste kontor olevat, mina suhtlesin ühe vanema naisterahvast letitöötajaga vene keeles.

Vasta

Mine “Ülekanne”