J?lle aku t?hi.
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
- tibullus
- Veteran
- Auto: Passat W8 4.0 4Motion
- Tänanud: 2 korda
J?lle aku t?hi.
Probleem siis j?rgmine,et eelmine aasta sai alles uus aku ostetud ja n??d j?lle sama eepos mis siis. Paaril eelneval korral oli k?ivitamine pikaldasem aga sai ikka esimese korraga k?ima. T?na siis aga ei l?inud ?ldse. Isa arvas,et sellest jookseb aku t?hjaks,et ma s?idan l?hikesi otsi,et aku ei lae ?ra ennast.Ei tea aga hommikuti soojendan ikka nii 15-20 min ja ?htul ka. Milles jama v?ib olla v?i mida edasi teha?
W8
-
- Huviline
- Telefon: 5214714
- Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)
ise k?sin ise vastan
l?hike ots ei tee midagi head.
muidugi v?ib ju viia aku testimisele ja korra aastas aku korralikult (laadijaga) t?is laadida(keeta)
ei pea ?le 14 olema normaalne ongi 14 sest et pinge rgulaatorid on 14voldised. aga sinna kanti jah
[Muudetud: 5-1-2009 raiku]
l?hike ots ei tee midagi head.
muidugi v?ib ju viia aku testimisele ja korra aastas aku korralikult (laadijaga) t?is laadida(keeta)
Algselt postitas: marco
Lase geneka laadimistugevus ?ra m??ta!
Kui see on normaalne, siis ehk aku vigane.
Laadimistugevus peaks olema pisut ?le 14-ne, t?pselt enam ei m?leta.
ei pea ?le 14 olema normaalne ongi 14 sest et pinge rgulaatorid on 14voldised. aga sinna kanti jah

[Muudetud: 5-1-2009 raiku]
viljandi mölamies
-
- Huviline
- Auto: VW Passat B8.5 Executive
- Tänanud: 141 korda
- Tänatud: 39 korda
Tean k?ll, et diisel on odav ja puha, aga mis sa tast niikaua soendad? Ega see halba ei tee, aga mina isiklikult arvan, et 3-5 min on t?itsa Ok ja siis rahulikult s?itu ja s?iduga viskab mul esimese paari kilomeetriga seieri p?sti ja autosse hakkab sooja tulema. Kohapeal ta niiv?rd h?sti soeneda ei tahagi..
Kasutaja pidas vist pigem seda silmas, et ei ts?ksi autot sisse v?lja, et starter voolust tyhjaks imeks. Ega sa viimasel ajal uusi elektritarbijaid pole autosse installinud? Vbolla need s??vad vaikselt voolu ?ra. Kuid enne talve aku t?is laadida, see on hea m?te:)Algselt postitas: tobimarg
Tean k?ll, et diisel on odav ja puha, aga mis sa tast niikaua soendad? Ega see halba ei tee, aga mina isiklikult arvan, et 3-5 min on t?itsa Ok ja siis rahulikult s?itu ja s?iduga viskab mul esimese paari kilomeetriga seieri p?sti ja autosse hakkab sooja tulema. Kohapeal ta niiv?rd h?sti soeneda ei tahagi..
-
- Huviline
- Telefon: 5176554
- Auto: Audi a4 1,9TDi Quattro VW Golf I Cabri turbo
venna auto akuga sama jama p?eva seisab j?rgmine hommik k?ima ei l?he. Viisime aku garantiise seal vaadati aku sees olevat vett ja ?eldi et sa oled tahtnud siit akust moosi keeta (aku pole laadiat n?inudgi). sealt saadeti meid edasi sinna kus ostis see pood aku ehk siis Erimelli ja seal sama jutt hakkas pihta mida me eelnevalt kuulsime ja k?sti autol generaator ?le m??ta et see laeb ?le. Generaatori tegime juba kevadel korda kuna laadis natuke v?he. Poes sai veel ?eldud et tuleme autoga siia ja m??tke siis ?le ee generatori laadimine kui te arvate et selles viga on ja hakati kohe j?lle mingit jama ajama. tema k?ed on liiga l?hiksed et sellest ei ole kasu ja me v?ime aku saata tartusse kus on ta 1 kuu ja ilmselt garantiise see ikka ei l?he. arvatavasti saadame aku ikka tartusse ja ?ritame ikka uue aku saada.
- tibullus
- Veteran
Seda ma m?tlesin jah.Algselt postitas: romeoDKasutaja pidas vist pigem seda silmas, et ei ts?ksi autot sisse v?lja, et starter voolust tyhjaks imeks. Ega sa viimasel ajal uusi elektritarbijaid pole autosse installinud? Vbolla need s??vad vaikselt voolu ?ra. Kuid enne talve aku t?is laadida, see on hea m?te:)Algselt postitas: tobimarg
Sai siis juhtmetega k?ima t?mmatud ja nii 2-3 tunnine ring linna peal tehtud. L?ks k?ima k?ll. ?htu poole l?hen lasen veel k?ia teisel. Kuigi kardan,et ega ma teda vist homme t??le saa. Muud varianti t?esti ei n?e praegu kui,et aku maha ja kuhugi laadima viia.
Uut elektroonikat pole muidu.
[Muudetud: 5-1-2009 tibullus]
W8
Hea oleks kui akul on ?rakeeratavad korgid. Saaks elektrol??di tihedust m??ta. N?itab kohe ?ra kas v?hene laadimine v?i mingi purgi viga. Purgi viga l?heb kohe garantii alla. Kui on ,,hooldusvaba,, aku siis j??b v?imalus ainult testida aku hetke mahtuvust.Selleks on koormus takisti(ligil?hedane starteri koormusele)koos voltmeetriga mis n?itab palju pinge kukub k?ivitus hetkel. ?hes?naga n?ha kas aku on lahja v?i miskit muud ?kki.Laadimis vool klemmil jah 14- 14,4 V. ideaalne.
[Muudetud: 5-1-2009 T6nis2]
[Muudetud: 5-1-2009 T6nis2]
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 83 korda
- Tänatud: 177 korda
Kui aku ja laadimisega k?ik korras v?iks kontrollida kas mingi tarbija pidevalt taga ei ole autos (laeka, pakiruumi valgus, suurenenud raadio v?i signa voolutarve vms.) 14 - 14,4 V on ikka pinge mida kontrollida.

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
-
- Huviline
siis v?ib oletada juba geneka surma v?iks seda kontrollida.Algselt postitas: Kamee1
Vennasel mul sama jama. 66 KW diisliga armastab madalatel p??retel ringi s?ita, millegip?rast hakkab generaator alles t??le siis, kui p??rded korra ?le 2500 p??rde lasta, siis tuled ka kohe erksamad.
viljandi mölamies
- tibullus
- Veteran
-
- Huviline
?li l?heb k?ikidel paksuks (korralikud t?iss?ndid vist ei l?he).seda k?lmalt paksenemist jne asju n?itavadki ?lidel need SAE 10W40 jms numbrid. Edit: m?nel mehel on kindlasti see tabel v?lja n?idata)Algselt postitas: tibullus
Mul hakkab k?ll ennem t??le ?nneks. N??d olen ikka k?ima saanud
?ks tuttav kellel ka passat(nats uuem) ?tles,et ?li pidi passatitel paksuks minema kui k?lmaga v?ikseid otsi teha,ei lugevat siis kas aku hea v?i halb.
kui su auto ei k?ivitu selle tagaj?rjel, et ?li paks ja starter ei j?ua vedada enam, siis on ikkagi aku pisut lahja ja oleks soovitav osta pisut tugevam. ja erksam. kui ostsid kunagi aku, mis on m?eldud t?pselt sellele mootorile, siis oleks v?ind osta grammikese suurema ja ei oleks praegu probleeme.
[Muudetud: 8-1-2009 raiku]
viljandi mölamies
- tibullus
- Veteran
- tibullus
- Veteran
- tibullus
- Veteran
Mul siis t?na j?lle aku t?hi. Laup?eva ?htul l?ks nagu unistus t??le veel aga p?hap?eval auto seisis. Tundub ikkagi,et miski s??b selle aku t?hjaks kui paar p?eva ei s?ideta. Loodan,et saan ?htul juhtmetega k?ima,et siis homme kuhugi elektriku juurde kontrolli minna. Praegu just paps k?is aga tal polnd aega kaua k?iata ja kuskil 5 minutilise proovimise j?rel k?ivitamine ei ?nnestunud. ?le hakkab juba viskama vaikselt.
W8
- tibullus
- Veteran