Golf 3 mootor puterdab (lonkab) ja j?udu ei ole

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
mrWilson
Huviline
Auto: Volkswagen Golf III 1,6 55kW 1993
Golf 3 mootor puterdab (lonkab) ja j?udu ei ole

Lugemata postitus Postitas mrWilson »

Tere. Saan ka siis siia foorumisse m?rgi maha :) Kuid mure j?rgmine:

(Auto on mul Golf III 1,6 55kw ?93) k?ik algas sellest, et niiskete ilmadega v?i kui lihtsalt lombist l?bi s?ites hakkas mootor jukerdama, madalatel tuuridel poos kinni ja t?hik?igul kippus v?lja surema, pidevalt pidi gaasipedaaliga m?ngima ning foori taga oli suht v?imatu seista... Maanteel, suurema kiirusega t?mbas j?lle heaks kuni j?rgmise porilombini v?i niiske ilmani.

M?ned p?evad tagasi keeldus aga mootor ?ldse k?ivitumast, isegi ei lubanud mitte. Soovitati esmalt ?ra vahetada jagaja kaas, see sai ka tehtud. Nii kui uus kaas peale sai oli auto j?lle nagu paugupill. Tegin kohe ka m?ned proovitiirud, k?ik n?is toimivat, r??mustasin veel, et nii v?ikese vaeva ja kuluga sai asi korda.

Kuid r??mu j?tkus vaid ca. kolmeks tunniks. ?htul uuesti s?itma minnes ilmnes uus jama: mootor k?ivitus k?ll kenasti aga puterdas nagu ingel [VW Bot: "Keel korda!"] ning j?ud oli pea olematu. Hoo ?les saamiseks (90km/h saavutamiseks pidi ikka pikalt ja vaevaliselt sebima). Kui gaasipedaali liikumatult hoida siis justkui puterdaks v?hem aga nii kui natuke gaasi vajutada siis lonkab ning poob j?lle kinni. Puterdamise ajal on autol ?sna k?va v?rin ka sees. Selline tunne nagu oleks m?ni p?tt tagant ?ra. Vahetasin k??nlad (vanadest kaks olid tahmased k?ll), kuid see ei andnud tulemusi.

M?tlesin, et enne kui auto kuskile t??kotta viin kuulaks v?heke maad ja uuriks mis siinsed spetsialistid arvavad. Mis v?ib sellist asja p?hjustada ja kas need kaks asja kuidagi omavahel seotud on? ?kki polegi asi v?ga hull? ;D

nephex
Huviline

Lugemata postitus Postitas nephex »

lomp vihjaks nagu lambdale, et see ka asub tal vist suht p?hja l?hedal, ja ?kki juhtmed ka rabedad ja siis satub l?hisesse, vaata need juhtmed ?le ja testriga saab mingil m??ral lambdat kontrollida. aga ?ra kohe uut juppi ostma rutta, kontrolli too ikka ?le ennem :)

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

mine n??d ?ue pane auto k?ima t?mma kapott lahti ehk n?ed ilutulestikku.
viljandi mölamies

viiul
Huviline
Auto: Vento 1,9 td, Golf II 1,9 d
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas viiul »

?kki miskit ?? k?lmunud? m?ni vesi kuskil vaakumtorus? v?i vea otsimisega m?ni toru kuskilt lahti upitatud? Juhtmeid v?id ka liigutada mootori juures, ?kki on miski ?hendus n?iteks temperatuuri anduriga ?ra v?sinud...
Liikuva tünnisauna teenused: http://www.pesupidu.ee

mrWilson
Huviline

Vaatasin ?le (pimedas), kapoti all ilutulestikku ei t?heldanud ja ?sna kindel olen ka, et vea otsimisel m?ni jubin lahti ei saanud tulla. Hetkel teeb mulle muret siiski see mootori lonkamine ja j?u puudumine.

[Muudetud: 1-2-2009 mrWilson]

josskuubis
Huviline
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas josskuubis »

Nephexi varianti proovisid?
www.soundcloud.com/speakerbreakerz head muusikat minupoolt :)
53476279:)

reigo130
Huviline

Lugemata postitus Postitas reigo130 »

Nagu ma korduvalt olen maininud ja soovitan soojalt..esimese asjana kontrolli ja pihusta pistikud yle;) kui paremaks ei l2he, tuleb nuputama hakata;D igatahes edu ja hoian p6ialt .
säästad või saastad?

1nt5
Huviline
Auto: G2 syncro vr6; g2 syncro

Lugemata postitus Postitas 1nt5 »

asi v?ib olla ka s??tepoolis, s??tepool on ?ks sellised asju mis aegajalt ja j?rsku ?ra minestab.

Endal samasugune jama 2 korda l?bi elatud 1 kord mosse 412-nega ja teinekord besukott 206-ga.

samamoodi mootor puterdas ja j?udu polnud. nagu k?iks 2 p?taga ainult, kuid vigane s??tepool just sellise ilmingi p?hjustab.

mrWilson
Huviline

K?ige esimese asjana saigi igale poole niiskust?ket pihustatud.
Algselt postitas: josskuubis
Nephexi varianti proovisid?
Pole veel j?udnud lambdaga tegeleda, l?hip?evil ?ritan asja k?sile v?tta. Aga palju see s??tepool ka t?nap?eval maksta v?iks ja kas seda saab ka "koduste" vahenditega kuidagi kontrollida?

-----------------

ja veel ?ks asi mis mul ennist mainimata j?i: jagaja kaane ostmisel taheti teada milline jagaja mul on, jagajal olevate numbrite j?rgi pidavat saama tuvastada. Uurisin siis asja ja selgus, et ilma jagajat maha kruttimata pole v?imalik terveid numbreid n?ha (lollilt asetsevad), kuna lumehanges ning ilma vajalike t??riistadeta ei hakanud sebima siis soovitati ?hte proovida mis parasjagu olemas oli (teist pidi telima). ?eldi, et kui ei ole ?ige siis ei sobi pealegi. Mis seal's ikka, vahetasin kaane ?ra ja k?ima ta l?ks, j?relikult sobis???

[Muudetud: 4-2-2009 mrWilson]

josskuubis
Huviline
Kontakt:

kui ta sul ilusti t??tas,mingit turtsumist vms ei olnud,j?udu oli nii nagu peab,ja k?tusekulu ei suurenenud vms,siis j?relikult sobis:)

mrWilson
Huviline

Nii umbes kolm tundi t??tas korralikult jah :)

ounou
Huviline
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ounou »

ja veel ?ks asi mis mul ennist mainimata j?i: jagaja kaane ostmisel taheti teada milline jagaja mul on, jagajal olevate numbrite j?rgi pidavat saama tuvastada. Uurisin siis asja ja selgus, et ilma jagajat maha kruttimata pole v?imalik terveid numbreid n?ha (lollilt asetsevad), kuna lumehanges ning ilma vajalike t??riistadeta ei hakanud sebima siis soovitati ?hte proovida mis parasjagu olemas oli (teist pidi telima). ?eldi, et kui ei ole ?ige siis ei sobi pealegi. Mis seal's ikka, vahetasin kaane ?ra ja k?ima ta l?ks, j?relikult sobis???
v?tnud vana kaas kaasa ja v?rrelnud uuega

josskuubis
Huviline
Kontakt:

kolm tundi?
p?rast enam ei t??danud korralikult?

mrWilson
Huviline

Algselt postitas: ounouv?tnud vana kaas kaasa ja v?rrelnud uuega
Nagu teada, loll pea on ihu nuhtlus ;D Hiljem hakkasin m?tlema sellele, et oleks v?ind jne... kuid olin ?he jalaga juba poes ja ei viitsind enam jalutada. Pealegi ilmselt kaas on siiski ?ige, muidu ei oleks sobinudki.

Algselt postitas: josskuubis
kolm tundi?
p?rast enam ei t??danud korralikult?
T?pselt nii oligi. Tundub, et lihtsalt ilmnes kohe uus viga eelmise elimineerimisel :) Tulin just t??kojast kus helged pead mootorile kompuutri k?lge ?hendasid ja ?tlesid, et kulla mees, n??d tuleb sul uus jagaja muretseda (halliandur olevat ?? koolnu), sellest ilmselt ka p?hjus miks t?iesti uued k??nlad k?ik tahmased olid. Muid vigu kompuuter ei tuvastanud.

?htlasi uurikski kust oleks mul v?imalik see jagaja (kaant pole tarvis) soetada, tutikat hoobilt ei kipu ostma, seega peale romulate ?kki keegi ka siinsetest olijatest omab m?nda ?leliigset ja t??korras isendit? Mis hinnaga ma peaksin arvestama? Asukoht on mul Raplamaa.

Jagaja (kui need numbrid kellelegi miskit ?tlevad):

0237521050 VW
Boch 030905205 AA

ahjaa... lambda anduri kohta ?tlesid remondimehed, et olevat nagu korras. Seletasid midagi juhtmete korraks lahti ?hendamisest vms.

EliteSoldier
Huviline
Auto: Volkswagen Golf III 1,6 55kW 1993, Golf 6 90kW TSI 2012

Lugemata postitus Postitas EliteSoldier »

milleks uus jagaja...hallikat ju eraldi ka m??gil... selle monteerid vana hallika asemele ju... ople m?tet uut jagajat ost ja raha kulutada
[color=blue]GOLF- Great, Outstanding, Lovely, Finest[/color]

mrWilson
Huviline

mis see hinnavahe tuleb siis kui hallikas eraldi osta ja kui keeruline seda ise vahetada on? Plaan oli m?nda romulat k?lastada muidu.

[Muudetud: 5-2-2009 mrWilson]

EliteSoldier
Huviline

no mina ostsin kindlapeale v?lja ehk saksa autost ja maksis eelmine aasta ta t?pselt 1000 raha, vahetamine pol emiskit hullu, jagaja maha metallrootor jagaja k?ljest ?ra mis hallika anduri vahelt l?bi jookseb, vana hallikas ?ra ja uus asemele. PS jagajat lammutades eetevaatust tagaosas asuva fiksaatorkettaga, plastmassist ja kipub katki minema kui valesti tihvti eemaldada, mis sellest ja tollest metallhammaka v?llist l?bi jookseb, tegemist koonustihvtiga

mrWilson
Huviline

tere j?lle. aega v?ttis aga halliandur sai vahetatud, ostsin poest tutika ja maksma l?ks see 664 eeku. Vahetamine sujus probleemideta kuid edasine siiski mitte. Esmalt selgus muidugi, et aku oli t?hi, tuli masin k?ima t?mmata. Algul nagu t??tas normaalselt kuid umbes pool kilomeetrit s?idetud hakkas j?lle turtsuma. Egas midagi, kapott lahti ja sai veits pead kratsitud, et mis siis n??d... M?ned asjapulgad arvasid, et t?en?oliselt on ikkagi m?ni p?tt tagant ?ra, ilmselt esimene sest k??nla juhtme eemaldamisel ei ilmnenud mingeid muutusi. T?hik?igul sureb v?lja ja tahokas t?mbles ka vahel u. saja p?gala piires. Gaasi andes puterdab ikka nagu varem. Niipalju tundub parem olevat, et kui enne oli hing kogu aeg kinni siis n??d s?idu ajal nokiks nagu vahel miskit j?rgi (minek ilmub korraks tagasi), seda nii gaasiga m?ngides kui ka ilma. Kahe esimese p?ti k??nlad olid j?lle tahmased, sai proovitud j?lle uusi k??nlaid kuid ei tolku miskit. S??de sai ka v?ga varajaseks keeratud, n?nda vabak?igul mootor v?hemalt enamv?hem t??tab. Konsulteerisin siis natuke targemate meestega, arvati, et tuleks klappe minna lihvima (klapid on masinal muidu juba pikemat aega kl?bisenud). Kas siinsed foorumlased oskavad ehk veel h?va n?u anda?

EliteSoldier
Huviline

asi l?heneb samale probleemile mis minul, mul ka tahmab k??nlaid aga ??rmiseid ja arvatakse ka et klappide lihv tuleks teha, ingel [VW Bot: "Keel korda!"] peab rikakks saama ja laskma ?ra teha selle :D koos t?ukurite vahetusega
see mis sul kl?biseb ei ole klapid aga h?drot?ukurid, mis klappe liigutavad, need vajavad vahetust

mrWilson
Huviline

Palju klappide lihvimise eest kup??re ka k?sitakse?

EliteSoldier
Huviline

kle ei oska ?telda, on edalgi huvi teada, se muidugi oleneb, kui suur on tunnit?? hinne t??kojas

mrWilson
Huviline

T?na oli sebimist palju. Hommikul k?isin ja lasin silindrites r?hud ?ra m??ta, algul arvasin, et l?hebki klappide lihvimiseks kuid remondionu lausus s?damerahuga, et need asjad on sul poiss korras. Kahtlustas monopritse riket ja saatis mu teiste remondionude juurde. Poetasin talle 200 eeku ja kergitasin m?tsi.

Teised remondionud kruvisid mu autole l?ptopi k?lge ja teadvustasid vabak?igu regulaatori rikken?itu ja oh ?llatust ka hallianduri oma :o L?ivad kapoti kinni ja k?sisivad mu k?est 100 eeku.

Manasin n?ole ?snagi n?utu ilme ning peale m?ningate luureandmete kogumist paugutasin Paidesse diagnosti (sama t??p olevat tegutses enne T?ril). Juba telefonis ?tles ta mulle, et hallianduris pole viga, kui autol s??de sees ja mootor ei t??ta siis andvatki veateate v?i noh, umbes midagi sellist ta seletas. Soovitas veel eelmistel remontnikel veidi rohkem ametit ?ppida ;D Igatahes selline muhe ja p?dev vana paistis, v?ttis oma kirurgiriistad v?lja ja pistis masinasse, sihuke tunne oli nagu hambaarsti juures- erinevaid peeneid instrumente k?ik kohad t?is, mitte lihtsalt mingi suvaline l?ptop... Muidugi selgus, et tegelik viga oli lihtsamast labasem- kaks k??nlajuhet oli vaja ?ra vahetada ;D Kokku pusisime umbes tunnikese, kruttis veel m?ned asjad paika ja asi tehtud. T??rahaks k?sis ta 400 eeku ja k??nlajuhtmed l?ksid maksma 125 eeku. N??d t??tab pill nagu Antsu viiul, no v?hemalt j?rgmise korrani :P

Moraal siis selline, et kui ise ei tea mis autol viga siis esimese hooga iga ettejuhtuva l?ptopimehe juurde pole m?tet tormata. Esimese hooga julgen soovitada tormata aga just selle mehe juurde- Ain Luik tal nimeks, tegutseb Paide Maksimarketi l?hedal Laial t?naval. Kohe n?ha, et mees on s?damega asja juures.

No v?hemalt on mul lohutuseks teadmine, et silindrites on r?hk korras ja tutikas halliandur on peal... ;D

Ehk on kellegil teiselgi minu juhtumist abi ja kui endal m?istus otsas siis k?sitlen teid j?lle.

Oli v?ga meeldiv!

[Muudetud: 18-2-2009 mrWilson]

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

Algselt postitas: raiku
mine n??d ?ue pane auto k?ima t?mma kapott lahti ehk n?ed ilutulestikku.
ja k??nla juhtmetes tulestikku ei n?inud?
mul peksis kunagi s??tepool niiskeks saades ?le siis oli ilus 5cm s?det seal l??skamas.

oleks p??send ainult 125 eekuga;)

[Muudetud: 18-2-2009 raiku]
viljandi mölamies

mrWilson
Huviline

Selles asi ongi, et ei n?inud ja ei saanudki n?ha sest piibust olevat silindrisse peksnud vms. Muidugi oleks v?inud lihtsalt kohe v?tta k?tte ja osta poest tutikad juhtmed, aga... mina kui mootoritest kauge inimene olen kerge uskuma igasugu hirmujutte mida erinevad remondimehed r??givad. Kummaline on see, et ?ppind mehed ise selle peale ei tulnud, et sellist v?ikest asja kontrollida.

EliteSoldier
Huviline

v?ga hea et korda said, ja t?nan tagasiside eest ka

Vasta

Mine “Mootor”