Õhulugeja kontrollimine.
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Auto: Passat 1.9TDI 74kw Audi 80 1.8
Kui õhulugejalt pistik õra võtta kas siis turbo jääb tööle.Minul on nii,et kui lugeja taga siis on ikka uimane küll,võtan pistiku lahti liigub paremini,aga turbot taha ei võta.
Ostsin, kuna Võrus Vesiväravas tehti diagnost, ning näidati näpuga selle peale. Minekut polnud, turbo kadus 100-120km/h kiirusel tagant(kokkuvõttes oli tegelikult läbi turborõhu andur). Lõpus peale ise puhastamist(õhulugeja andur) polnud minekut kuniks pöörded küündisid 2500rpm juurde.. Peale seda tuli turbo taha.
(Enda kogemustel teistele seda kohta ei soovita.)
(Enda kogemustel teistele seda kohta ei soovita.)
Anna mehele vabad käed ja sa tead, kust neid leida...
B osa õhulugeja on saast, kuna pooled ei tööta juba uuest peast ja ülejäänutega tekib ka varem või hiljem probleeme ja auto vajab taas diagnostikat mis jällegi maksab, seega kui on peal on nt. BOSCH õhulugeja siis asendada see ka samaga (kui puhastamine ei aita, enamikel juhtudel siiski aitab) osadel masinatel kasutatakse Pierburg õhulugejat siis see asendada ka vastavalt samaga.
- erki1974
- Huviline
- Telefon: 56458883
- Auto: VW Passat 2,0 4WD 130 kw R-Line 12.2013
Kriss, kui sul oli turborõhu andur ära, kas siis diagnost näitas selle välja. Mul nimelt selline lugu Passat 1,9 96 kw , et sõitma hakates läks tahhokas kuni 3000 pöördeni ja enamgi kuid minekut ei olnud. Võtsin siis õhulugeja lahti ja tulemus oli ikka sama. Jätsin mootori seisma ja sõitma hakates oli kõik korras. Tõmme jälle olemas. Käisin Viljandis Linna Autos ja diagnost näitas ainult viga, et õhulugeja oli vahepeal lahti ühendatud. Kas võib olla, et mõni vaakumvoolik ( peenike 3,2 mm) jamab?Olen õhupuhastaja peal olevad voolikud ära vahetanud kuid osa on veel vahetamata.Millega puhastasid õhulugejat ja kas sellega saab ka turborõhu lugejat puhastada.
Diagnost seda ei näidanud. Vähemalt ei öeldud mulle seda Vesiväravas. Läksin ise hakanud vendade juurde diagnosti, vend kontrollis turbo rõhku jnejne ning lõpuks andis käske andurile. Siis taipas ja ütles, et see vajab vahetamist.
Turborõhu andurit ei saa puhastada pm millegagi. Seal silindri sees klapp vms. mis suunab elektriimpulsi saades vaakumi/rõhud teise kohta.
Soovitati mul puhastada seda mingi piduriketta puhastusvahendiga.
Viga võib olla ka täiesti lekkivates voolikutes. Esmallt soovitan need ära vahetada ja alles siis muude oletatavate vigade kallale asuda.
Täpsemalt võin anda infot ka ps.
Päikest!
Turborõhu andurit ei saa puhastada pm millegagi. Seal silindri sees klapp vms. mis suunab elektriimpulsi saades vaakumi/rõhud teise kohta.
Viga võib olla ka täiesti lekkivates voolikutes. Esmallt soovitan need ära vahetada ja alles siis muude oletatavate vigade kallale asuda.
Päikest!
Anna mehele vabad käed ja sa tead, kust neid leida...
Midagi ajasid nüüd segamini.Krisss kirjutas:Diagnost seda ei näidanud. Vähemalt ei öeldud mulle seda Vesiväravas. Läksin ise hakanud vendade juurde diagnosti, vend kontrollis turbo rõhku jnejne ning lõpuks andis käske andurile. Siis taipas ja ütles, et see vajab vahetamist.
Päikest!
Rääkisid silindrist mis suunab vaakumi nn. teise kohta, see ei ole turborõhu andur vaid turborõhu juhtklapp( vaakumklapp, solenoidklapp) kuidas keegi seda nimetab ja puhastamine väga vähe tõesti võimalik.
Turborõhuandur on sisselaske plast torus ja kinnitub kahe kruviga. Seda saab puhastada jas õhulugeja puhastusspraiga või selle pidurikettapuhastus vahendiga nagu mainisid, kuna on mõlemad õlisid ja mustust kiiresti lahustav ja ülikiirelt kuivavad vedelikud