Rattalaager 6000 km järel undab, kas vale paigaldus?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses alusvankriga, amortide, velgede ja rehvidega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
ounou
Huviline
Tänatud: 1 kord

Rattalaager 6000 km järel undab, kas vale paigaldus?

Lugemata postitus Postitas ounou »

Tere

Auto profiilis.

Mais remonditi tagapidureid ja kõik asjad said uued - ka ratta laagrid. Sellest on mööda läinud 6000 km ja nüüd parempoolne tagumine undab. Kuivõrd tõenäoline on, et tegemist on praak laagriga või on siiski laagri nii kiire lõppemine tingitud valest paigaldusest? Palun jagage kogemusi.

Tänades

Kasutaja avatar
marco
Huviline
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 19 korda

Re: Rattalaager 6000 km järel undab, kas vale paigaldus?

Lugemata postitus Postitas marco »

Odavaid laagreid vahetasin vahepeal kahe kuu tagant. Kvaliteetsem on aasta aega ilusti töödanud.

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

Kui ei eksi siis on võimalik ka liiga üle pingutada neid. Ehk siis annabki otsad.

ounou
Huviline

nii, et põhimõtteliselt ongi võimalik, et odav laager on otsa saanud? ma oma aruga oleks töökoda vales paigalduses süüdistanud

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

Just, vägagi võimalik, et laager on otsa saanud. Või ongi töökoda laagri paigaldamisel vea teinud(liiga kõvasti kinni keeranud vms). Aga on olemas küll laagrid mis on odavamad ja mis kallimad, et kallimatel pidi kvaliteet kõvasti parem olema. Ise sõidan kallimate rattalaagrite "peal" ning minu iga aastasesse hooldusesse kuuluvad ka kõikide rattalaagrite vahetus ja siiani pole ükski undama hakanud.

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

kõvasti kinni keeramise jutt kehtib trummel pidurite kohta, ketta laager siis tulebki kõvasti kinni väänata.
ja igaljuhul jääb variant [VW Bot: "Keel korda!"] sitast paigaldusest.
samas ei tohi ka unustada, et me ei ole nii rikkaid et kõige odavamaid asju osta. ehk siis paneme kallimad asjad ja süüdistame paigaldajaid.

kettale paigaldavate laagrite puhul peab paigaldaja muidugi väga algaja olema et seal midagi puusse panna.(või purjus, või lasi lihtsalt üle käe ja keeras midagi psse)
Viimati muutis raiku, 30 Aug 2010, 10:36, muudetud 1 kord kokku.
viljandi mölamies

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

raiku kirjutas:kõvasti kinni keeramise jutt kehtib trummel pidurite kohta, ketta laager siis tulebki kõvasti kinni väänata.
ja igaljuhul jääb variant [VW Bot: "Keel korda!"] sitast paigaldusest.
samas ei tohi ka unustada, et me ei ole nii rikkaid et kõige odavamaid asju osta. ehk siis paneme kallimad asjad ja süüdistame paigaldajaid.

kettale paigaldavate laagrite puhul peab paigaldaja muidugi väga algaja olema et seal midagi puusse panna.(või purjus, või lasi lihtsalt üle käe ja keeras midagi psse)

Mis jutt??
Ketta laager tuleb kõvasti kinni keerata? Taga kas mitte pole koonuslaager ja kui selle kõvasti kinni väänad on ju siililegi selge mis juhtub.
Pigem ikka keerad ilusti kinni ja natukene tagasi, et ei jääks mingit loksu sisse ega midagi.

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

seda ma just seletasingi et trummel on koonus laagriga. kettal peaks ikka olema kahe realine kuul nagu esimene.

koonuslaagrid käivad muidugi näpuga kinni siis natuke tagasi ja splint ette.

tegin väikese kiire otsingu ja paistab nii et ka ketta puhul on taga koonused. nii et siis suure tõenäosusega keerati paigaldamisel see sul liiga kinni mis ei jätnud paisumisruumi ja selle tagajärjel ta sul 6000km õhtusse veereski.
Viimati muutis raiku, 30 Aug 2010, 12:09, muudetud 2 korda kokku.
viljandi mölamies

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

raiku kirjutas:seda ma just seletasingi et trummel on koonus laagriga. kettal peaks ikka olema kahe realine kuul nagu esimene.

koonuslaagrid käivad muidugi näpuga kinni siis natuke tagasi ja splint ette.

tegin väikese kiire otsingu ja paistab nii et ka ketta puhul on taga koonused. nii et siis suure tõenäosusega keerati paigaldamisel see sul liiga kinni mis ei jätnud paisumisruumi ja selle tagajärjel ta sul 6000km õhtusse veereski.

Just nii, arvan ise sama.

Et kui peadki samase kohta tagasi minema, siis maini remondimeestele seda. Sest ega lootust seal uut saada on nagunii 0 :)

aksel
Huviline
Auto: Naise volkar

Lugemata postitus Postitas aksel »

Ma ei taha uskuda, et teeninduses selline ämber maha pandi :/
Teinekord ole targem ja vaheta ise ära siis pole kedagi teist süüdistada peale enda või praak laagri :P Kunsti pole seal midagi.
Keerad laagri kinni ja veerand kuni pool pööret tagasi, käega katsud kuidas veereb ja nii jätadki.
omfgirwnaq24.ee

wapsik
Huviline

Lugemata postitus Postitas wapsik »

selle peale julgen öelda vaid yht :Welcome to club.ma olen nt. SKF laagrid ka 4000 km undama sõitnud ... Tagaratta laagri vahetuse teemas oleme lahanud laagrivärki natuke....

ounou
Huviline

nii, asi sealmaal et vahetasin laagri ise ära, kuid eelmine ei olnud liiga kinni ja ka määret oli piisavalt. läbi oli nn sisemine laager. eks siis paistab kuidas nüüd kesteb (teise poole laager veel häält ei tee).

ma ei taha uskuda et seal midagi üle mõistuse viga oli, juu oli praak laager või tehti paigaldamisel liiga

p.s. eelmised laagrid kestsid 60 000 km - vahetati uute vastu koos piduri trumlite vahetusega (laagrid läbi ei olnud, need laagrid olid mul ka ise vahetatud)

Vasta

Mine “Veermik”