1.9TDI 85kw aastast 2000 tossab

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Holari
Huviline
Auto: Mul ei olegi VWd

1.9TDI 85kw aastast 2000 tossab

Lugemata postitus Postitas Holari »

Tere VW huvilised!
Olen nimelt kaks päeva VW omanik, autoks üleval märgitud andmetega Passat, külmalt käima pannes hetkeks puterdab, käima läheb kenasti, poolest põõrdest. Kui auto sain, sis kohapeal suitses sinist pisut ja minekut ei olnud, siis nata andsime minna ja läks paremaks ja hakkas liikuma kah. Sõidsin rahulikult koju 130KM. Täna hommikul panin käima, hetke puterdas ja läks kenasti ilma tossamata tööle. Sõitsin rahulikult aj pärast uuesti töölepannes oli OK, siis töötas kohapela nata ja pärast uuesti käivitades tuli jälle sinist. Sõitma hakates endsin korralikult peale ja järjest läks paremaks nii minek, kui kadus tahma vähemaks, aga ika tahmab, mitte küll palju, aga siiski. Ma ei ole volkariga kuigi kodus, aga kas see ei ole nata jama, et tahmab?Kütet võtab vähe. MIllest peaks alustama, kas sellel mootoril on see klapp, millele pannakse pime ette aj mis see annab aj kas võib seda teha? KAs seda võib põhjustada nt küttefilter? Sest kui punaseni lasta,siis pole minek vb päris ühtlane seal 3 kuni 4 tuhande pöörde juures. KAs võib asi olla õhufiltris? Kuidas seda õhulugejat kontroolid ja seda map(nimega võin eksida) sernsorit kontrollida. Kas selle mootoril üldse on need asjad?
Hulk lolli juttu aj sõnastus vb jumalast segane, aga ärge pika kaikkaga lööge ja proovibe nõu ja jõuga abiks olla, ehk saab asja kah. Kes on Eestsi parimad mehed, kelle poole võib antud diisliga pöörduda ja ka kindel olla, et abi saab ja ei pea närve rikkuma.

Ettetänades
Holari

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Re: 1.9TDI 85kw aastast 2000 tossab

Lugemata postitus Postitas copilot »

Holari kirjutas:Tere VW huvilised!
Olen nimelt kaks päeva VW omanik, autoks üleval märgitud andmetega Passat, külmalt käima pannes hetkeks puterdab, käima läheb kenasti, poolest põõrdest. Kui auto sain, sis kohapeal suitses sinist pisut ja minekut ei olnud, siis nata andsime minna ja läks paremaks ja hakkas liikuma kah. Sõidsin rahulikult koju 130KM. Täna hommikul panin käima, hetke puterdas ja läks kenasti ilma tossamata tööle. Sõitsin rahulikult aj pärast uuesti töölepannes oli OK, siis töötas kohapela nata ja pärast uuesti käivitades tuli jälle sinist. Sõitma hakates endsin korralikult peale ja järjest läks paremaks nii minek, kui kadus tahma vähemaks, aga ika tahmab, mitte küll palju, aga siiski. Ma ei ole volkariga kuigi kodus, aga kas see ei ole nata jama, et tahmab?Kütet võtab vähe. MIllest peaks alustama, kas sellel mootoril on see klapp, millele pannakse pime ette aj mis see annab aj kas võib seda teha? KAs seda võib põhjustada nt küttefilter? Sest kui punaseni lasta,siis pole minek vb päris ühtlane seal 3 kuni 4 tuhande pöörde juures. KAs võib asi olla õhufiltris? Kuidas seda õhulugejat kontroolid ja seda map(nimega võin eksida) sernsorit kontrollida. Kas selle mootoril üldse on need asjad?
Hulk lolli juttu aj sõnastus vb jumalast segane, aga ärge pika kaikkaga lööge ja proovibe nõu ja jõuga abiks olla, ehk saab asja kah. Kes on Eestsi parimad mehed, kelle poole võib antud diisliga pöörduda ja ka kindel olla, et abi saab ja ei pea närve rikkuma.

Ettetänades
Holari
Esimese asjana soovitaks üle vaadata küttefiltri, st millal on vahetatud ja kui ei tea ega pole kuskilt välja lugeda siis ära vahetada. V ega küte tagasi valgu?
Maf anduri korrasolek ära kontrollida...Tead kus asub? Kontrollida saad nii, et võtad pistiku anduri küljest lahti ja vaatad kuidas minek muutus. Kui läks paremaks v jäi muutumatuks, siis suure tõenäosusega peetis, kui läks halvemaks siis korras. Kaabli abil saab üle kontrollida. MAP näite saab kaabli abil vaadata ja üleüldse vaadata mida turbo teeb.
Samuti võimalik et geomeetria kinni, v selle juhtimine ei toimi. või sisselaske kolle kinni....või kuskil vaakumileke...

Eeldan et tegu PD motoga mitte tandempumbaga...85kw vist juba PD.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Holari
Huviline

Tänud, lähen kohe ostma küttefiltirt ja õhufiltrit ja kontrollin selle selle maf sensorit, kui aru sain, siis see on maises keeles õhulugeja ja asub täpselt ennem õhulugejat? Kas PÄrnus keegi teeb seda rvuti värki, et näha, mis seal toimub?
Jah, sellel mootoril on pump pihustid, suurt pumpa ei ole.....nagu olen asjast aru saanud

Holari
Viimati muutis Holari, 24 Sept 2010, 07:40, muudetud 1 kord kokku.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Lugemata postitus Postitas copilot »

õhulugeja kohe peale õhufiltri korpust selle toru küljes mis läheb turbosse ja on eesti keeles jah õhulugeja. Ja nagu öeldus esmase õhulugeja kontrolli saad ära teha kui ühendad selle pistiku sealt lahti...midagi välja keerama ära hakka. ja anna siis teada kas minek muutus paremaks, jäi samaks v läks halvemaks.
Viimati muutis copilot, 24 Sept 2010, 08:57, muudetud 1 kord kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Holari
Huviline

Praeguseks auto töökojas aj vaatavad seal, mis karul kõhus, aga panen ikka infoks kirja, mis teha vaja

Holari
Huviline

Mureks siis intercooler, mis lekkis ja kahjuks turbo, mis läks vahetusse.

Kasutaja avatar
VWM
Huviline
Auto: VW Passat B7 / 2.0 TDI 103kw /
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas VWM »

kui kallix sul see turbo vahetus läx?
Viimati muutis VWM, 08 Okt 2010, 07:52, muudetud 1 kord kokku.
VWM / Mairo / Calm down about the CEL, embrace it, it adds more color to the instrument cluster /

Vasta

Mine “Diislid”