2004 aasta 1,9 74KW passat ei käivitu.

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
CharlieF
Huviline
Auto: VW Passat`04, VW Polo`96
2004 aasta 1,9 74KW passat ei käivitu.

Lugemata postitus Postitas CharlieF »

Mure siis selline. Naine jättis autooukse natuke lahti pikemaks ajaks ja aku jooksis täiesti tühjaks. Nüüd, kui kroksid peale panen, siis kõik töötab, ka eelsüüteküünlad, kuid starterit ei üritagi pöörata, ning pinget maha ka ei tõmba. Kahtlustan et immo ei tunne võtit enam ära, kuid kindel selles muidugi pole. Äkki keegi on kokku puutunud sarnase veaga?

Teeninduse mees kratsis kukalt, ütles, et too auto kohale ja ta kunagi vaatab, et tema ka ei tea, mis viga võib olla. See jutt mulle eriti usaldusväärne ei paistnud, ning praeguse tuisu ja viletsa ilmaga mittetöötavat autot kuhugi sikutada on suur katsumus.

Mis teha :( ?

e09211k
Huviline
Auto: vw golf 4
Re: 2004 aasta 1,9 74KW passat ei käivitu.

Lugemata postitus Postitas e09211k »

Alusta lihtsatest asjadest, võta aku klemm maha ja lase ajul natuke puhata ja siis proovi uuesti.

CharlieF
Huviline

Jaah, oleks see kõik nii lihtne... kapoti luku tross ka kinni külmunud. (Kas need võlkarid kõik tahavadki pidevalt ära külmuda???) Eile juba sulatasin seda puhuriga, sain lahti. Praegu jälle puhur kõhu all, eks vaatab, äkki pääsen varsti aku ligi ja teen selle restardi ära. Eks siis vaatab edasi.

Vahepeal veel üks küsimus: kuidas saab avada küljepeeglis olevat suunatuld? Üks lamp ei põle, samas ühtegi kruvi seal kusagil ei paista ja lihtsalt kruvikeerajaga kangutamine võib kalliks maksma minna, nagu elukogemus on näidanud. :lol:

CharlieF
Huviline

Nii, nüüd sai aju terve öö magada ja aku laadida. Sellegipoolest on seis muutusteta. Kõik tuled ja viled lähevad käima, kui süüte sisse keeran, eelsüüteküünlad töötavad nagu peab, kuid starterit järgi ei võta, mingeid hääli ka ei tee ja pinge süsteemis ei lange. Siiski, üks heli on kuulda, kui starterit annan - mingi relee plõksatus kuskil. (kindlasti pole see tõmberelee)

nii et olen hädas ja murelik edasi, ning ootan abistavaid nõuandeid.

CharlieF
Huviline

käidud ka esinduses muret kurtmas. ütlevad, et tehase immo ei blokeeri starterit, samas, kust ma tean, et pole paigaldatud mingit lisaimmot? mingid mahuandurid on salongis küll olemas, kuid kes need paigaldas, mina ei tea :x

Garfield
Huviline
Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Garfield »

Võibolla oled juba proovinud aga kas see ei aita, kui oled võtme sisse pannud, süüde sisse (eelsüüteküünlad teevad oma töö ära), siis vajutad võtmelt "uksed lahti" nuppu veelkord ja siis starterit.

CharlieF
Huviline

Seda pole veel proovinud, proovin homme, kuna hetkel olen autost kaugel eemal. Õnneks on mul pisike eelsoojendusega diisel Polo ka, nii et jalgsi ei pea Võru-Tartu vahet käima :lol:

Hädaline Passat asub Võrus. Kas sealkandis on mõni abivalmis tegelane, kellel on võimalik arvutit külge ühendada?

CharlieF
Huviline

Nüüd sai proovitud siis ka seda puldiga mängimist käivituse ajal. Tulemusteta. Muide, kui nuppu vajutada sel ajal, kui süüde sees, ei toimu mitte midagi. Proovisin ka lukustada uksi, midagi ei toimu. Võtad võtme lukust välja, kõik töötab jälle.

Seega olen endiselt avatud nõuannetele, mis võiksid aidata. Kuna õnneks teine auto olemas, siis võtan asja rahulikult ja ei kiirusta. Hea oleks ära oodata ka sula, äkki tõesti mingi strateegiline koht jäätunud. Kui täna ja eile oli igal pool soojakraade, siis Võru püsis stabiilselt -1 peal, nagu kiuste. :x

Garfield
Huviline
Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Garfield »

Kui sul manuaalkast on, siis on variant lihtsalt käima tõmmata (lükata) ja saab vähemalt teenindusse sõita.
Võtmeteemast - minu G4 võti toimetab ka siis, kui süüde sees niiöelda on. Ehk on täiesti võimalik töötaval autol võtmenupust uksed lukku/signa peale lasta.

Ax1600
Huviline

Lugemata postitus Postitas Ax1600 »

Immo peaks blokeerima starteri, st. peaks saama tõmmata käima. Tuttaval oli analoogne viga, lahendasime kaitsme vahetamisega. Endal läks lisaimmo lolliks ja ainus ravi oli lisaimmo ühendada lahti (see käib kiirelt noormaalse elektriku käes)

lauripoiss007
Uustulnuk
Auto: vw polo, saab 9000, nissan primera
Minu polol sama mure

Lugemata postitus Postitas lauripoiss007 »

Sama asi ka siis lõi minu konnal välja. Keerad võtit aga ei juhtu peale vaikse klõpsu midagi. Võtmete küljes on ka signalisastiooni välja keeramise võti. Kas sellest võiks kasu olla kui see signalisastioon välja keerata?

CharlieF
Huviline

Selles suhtes õige, kes ütlesid, et tõmmates läheb käima. Läks ja töötab nagu kellavärk, kuid starterit justkui polekski. Ax1600, millise kaitsme vahetasid, vaatasin kaitsmeplokis kõik kaitsmed ükshaaval läbi, kuid need olid terved. Kas kusagil asub veel kaitsmeid?
Kõige muu jama kõrvalt sai ka vee äravoolukanalitest tohutu hunnik igasugust sodi eemaldatud ning salongifiltri korpus silikooniga kinni pandud. Vesi jooksis kolinal kõrvalistuja taha põrandale.

Auto siis mägistarteriga hetkel ja peaaegu sõidukorras :D

CharlieF
Huviline

Minu passati saaga pole veel endiselt lõpuni jõudnud. Olen niikaugel (hetkel) et autole on paigaldatud lisajuhe ja lüliti, ehk siis auto käivitub hetkel starterist, kuid mitte võtmest. Soovitati kontrollida süüteluku põhja, võtan selle lähipäevil ette. Nagu ilmselt ka näha, saan autoga tegeleda suht harva ja lühikest aega. Sellest niisugune pidurdamine. Eks annan siia ka teada, mis lõpuks viga on, sellest võib kellegile veel tulevikus kasu olla. Positiivne on see, et selle nikerdamise käigus on ka muid asju saanud korda teha- pole halba ilma heata!

onusnooker
Huviline
Auto: VW Passat 1.6 77kw 2014a

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

Ahh las jääbki nii, üks kasu ikka on keegi vähemalt ei varasta.... :)

CharlieF
Huviline

kusjuures jah, see nupp, millega käivitada, on nii peidus, et seda ei näe, võimalik on vaid käsikaudu leida ja ainult siis, kui tead kust ja mida otsid. Peaks suhteliselt vargakindel olema.

irdna86
Huviline

Lugemata postitus Postitas irdna86 »

mul oli sama jama
võike miinus kraad võttis aku ära
näiliselt tundus et aku on jumala täis
laes tuled eredad, eelsüüdet lasi, lampe heledaks ei tõmmad aga starterit ringi ei vedand
laadisin tükk aega , proovisin täkku ei midagi

tõin teise aku ja korras

CharlieF
Huviline

noh, mul täiesti uus aku ja kui sama aku pealt otse voolu annan, siis starter töötab. seega aku viga on välistatud.

irdna86
Huviline

Lugemata postitus Postitas irdna86 »

vabandust ei lugenud kogu teemat läbi

ilmselt jah on süüteluku põhi
või ergutus juhe starterilt

neG
Huviline

Lugemata postitus Postitas neG »

1+ süüteluku põhi.

Mul käib ka nupust :)

CharlieF
Huviline

Vahepeal siis infot juurde. Süüteluku põhi korras, kontrollitud. Selle käigus ka avastasin, et autole on paigaldatud lisaimmo, millel olid 2x20A kaitsmed mõlemad läbipõlenud. Kui kaitsmed välja vahetasin, läks auto lolliks. Ohutuled hakkasid vilkuma ning välja neid lülitada enam ei saanud enne, kui kaitsmed uuesti välja sikutasin. Immo nimega Spal, blokeerib juhendite põhjal (leidsin kusagilt netiavarustest) starteri ergutusjuhtme või kütusepumba. Hakkasin seda katkestust siis otsima (et immo kõrvaldada süsteemist), kuid ei leidnud kahjuks. Pool päeva panin nahka selle otsimise peale ja pean kahjuks nüüd tõdema, et siit edasi ma oma tarkusega ei saa.

Oleks üks võimalus paigutada uus ergutusjuhe läbi süüteluku, kuid see võib ohtlik olla, kuna ma ei tea, kas see juhe peab jooksma otse, või läbi mingite releede. Võimalikud tulemused: a- kärsatan süüteluku põhja läbi, b- panen auto põlema. On muidugi ka võimalus, et kõik hakkab tööle, kuid riskida niisama ei julge.

Lisaks, kui roolikatted maha võtsin, siis leidsin, et autol on midagi maha võetud - roolikatte all on läbilõigatud juhtmekimp, milles kuus juhet sees. Keegi ei oska pakkuda, mille juhtimine võiks tulla rooli külge? ABS juhtmed on igatahes terved.

Auto hetkel täiesti töökorras, ainuke viga, et ei lähe võtmest käima :)
Endiselt, kui kellegil on asjalikku nõu anda, või oskab seda viga kõrvaldada, siis olen huviline :yes:

addx
Huviline
Telefon: 53791691
Auto: Skoda Octavia 74kw tdi, Bora 74kw tdi 4motion ja mõned muud volkarid.
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas addx »

4 aastat küll möödas aga sama mootoriga masina omanikule kohaselt sooviks teada mis seis siis masinaga oli? :D

Stollu
Huviline
Auto: Bora AUQ(rip), Golf3 GTI(ex) , Audi A4 ASN
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Stollu »

addx kirjutas:4 aastat küll möödas aga sama mootoriga masina omanikule kohaselt sooviks teada mis seis siis masinaga oli? :D
Viimane külastus:
08 Mai 2012, 19:43 :)

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

PS saata, võib juhtuda, et isegi meilile jõuab kohale. ;)
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

addx
Huviline
Telefon: 53791691
Auto: Skoda Octavia 74kw tdi, Bora 74kw tdi 4motion ja mõned muud volkarid.
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas addx »

seda ei vaadanud jah...
Tänan :)

VeiksK
Huviline
Auto: VW Sharan, 1.9 TDI 81 kw

Lugemata postitus Postitas VeiksK »

Minna selle õnnetu Passati omanik tookord olin. Loo lõpp oli selline, et üks autoelektrik võttis selle SPAL immo maha ja auto hakkas jälle tööle nagu vaja. Hinne oli mingi paarkümmend €, täpselt enam ei mäleta aga polnud suur summa. Kogu probleem oli selles et lisaimmo oli lolliks läinud. Nüüdseks ammu-ammu juba auto uue omaniku käes ja ise õnnelik Toyota Avensise omanik - juba kolm aastat. Samas, ka VW Sharan on olemas, seega täieõiguslik VW foorumi liige :D

Sharan on ka hetkel seisma pandud - teatud põhjustel. Mingit otsest probleemi pole, sain võimaluse kuu aega üht teist autot katsetada ja võtsin selle võimaluse vastu. Eks näis mis veebruaris saab, tõenäoliselt läheb sharan suht väikese raha eest müüki, sest vaja on vähe uuemat ja korralikumat pereautot. Kui kellegil on huvi, siis võtan pakkumisi PS peale. Päris saiaraha eest ära ei anna, kusagil umbes 1000€ tahaks saada. Masin muidu töökorras aga pisivigu leidub ohtrasti (mõtlen siis vigu, mis sõitmist otseselt ei sega, kuid auto hinda siiski vähendavad). Turbo on vahetatud ja DEFA plokisoojendus paigaldatud. Auto on ökonoomne - üle 6 liitri ei võta isegi talvel, suvel tuleb viiega ilusasti toime. Müügiga mingit valu ei ole, raha on piisavalt et uuem ja parem masin osta, mitte midagi selle müügi taha ei jää (ei ole meeleheitel) - samas, mõistlikud pakkumised vaatan igal juhul üle. Võib ka mõne huvitava vahetuse teha. Mootor on 81kw TDi ja nagu mujalt foorumitest näha, siis väga hästi ei soojene :). Kusjuures, viimasel ajal on paremini hakanud soojenema, täiesti iseenesest (olin pool aastat välismaal ja see seismine on kuidagi hästi mõjunud). Auto pärineb aastast 1997. Esineb üksikuid mõlgikesi ja kaks väikest roosteplekki. Küljekarbid on muljuda saanud, kuid tõstmist kannatavad. Vigade kohta võib küsida PS kaudu, kuid midagi suurt ei ole.

Järgmiseks autoks saab ilmselt olema samuti Sharan või analoog. Kuigi olen käesoleva Sharaniga suht rahul, siis on ta pereautoks ikkagi liiga vana ja logu. Töö ja transpordiautoks on tip-top, kuid kolme autot pidada on minu jaoks liig.

Vasta

Mine “Diislid”