G2 mootor jamab

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
kickstart
Huviline
G2 mootor jamab

Lugemata postitus Postitas kickstart »

1.8 täis meh. pritse ja ma ei teagi, palju kw on :? passis on 66, aga tegelt peaks olema rohkem(vist)

probleem ise on selline, et hakkas üks paar kuud tagasi jokutama.... põhimõtteliselt saab auto käima ja värgid, aga nagu üldse ei taha tuuri minna.. hakkab kohe kinni pooma.
sai siis asja uuritud ja tundub, nagu oleks teise siibriklapi(suurem) avanemisel küttepuudus. See selgus muidugi ütleme kuu aega tagasi. Peale seda tellisin ühe siinolija käest uue põhjaaluse pumba(tundus kõige loogilisem variant [VW Bot: "Keel korda!"], sest vana teeb juba päris urisevat häält). Aga siis hakkas smartpostiga jama, et teil pakk lekib jms. Siiamaani ei ole kätte saanud.
Vahepeal sai ka paljud muud asjad ära proovitud :
*vaakumid kõik
*pritsepea kakkusin lahti, aga tundub töötavat
*lõdvikud kõik korras ja ei ole lõhki

Äkki keegi oskab öelda, kuidas saaks nö troubleshooti teha, et leida viga?? Äkki tõesti pump ei anna nii palju survet peale või pihustid või küünlad ikkagi. Endal juba juhe nii koos, et halb hakkab.

Kasutaja avatar
Corra
Huviline
Auto: VW Passat B5 1,9TDI 4motion, Golf 2 16v
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 3 korda

Re: G2 mootor jamab

Lugemata postitus Postitas Corra »

Kuidas nüüd selgitada selle asukohta, aga pritsepeas on üks 17 polt, mis asub just enne tagasivoolu. Kui selle lahti teed, peaks sealt välja tulema mingid vedrud ja metall kuul kus tihend küljes, need tuleks puhtaks teha ja kui võimalik siis läbipuhuda suruõhuga see kanal. Ja ploki küljes olevad pritsepeast tulevad voolikud, mis seal õlifiltri kõrval on, võta need ka lahti ja puhu või puhasta kuidagi see (inglis keeles warmup valve) ära. Üldiselt on need mehaanilised pritsed suht kapriised igast solgi suhtes küttesüsteemis, iga väiksem puru vms. võib palju jama teha.

kickstart
Huviline

väike update: ikka jamab

Sain vahepeal targemaks, et surve on ikkagi piisav... Aga miskipärast ei tule surve pritsepeast edasi??? Ühesõnaga kui pealevoolu lahti teed, siis on surve meeletu(sama on ka külmkäivituse toruga), aga kui avad ühe silindri pritsetorudest, siis ei miskit. Proovisin ka töötava mootoriga, aga ikka vaikselt hõljub bensiin seal, aga nagu survet ei tule miskit.... (ja võtsin ka õhutorud maha, et proovida, kas siis tuleb, kui õhusiibrit( või siis õhulugejat) liigutada üles-alla)....

Niisis paar küsimust visadele, kes viitsiks asja uurida:
*Kui vabastada üks 4-st silindrisse minevatest pihusti torudest pritsepea küljest(loodan, et oli arusaadav :P ) siis kas sealt peaks tulema survega kütet või kuidas????
*kas pihustid peaksid olema päris tuugalt kinni silindtri peas, või on nad mingite pukside otsas

Palun aidake, kes oskab, sest minu juhe on ikka väga koos juba.... :(

Kasutaja avatar
Corra
Huviline

oleks sa tallinnas viskaks pilgu peale. Aga pihustid tulevad ploki küljest ära tõmmates, nad seal normaalse jõuga kinni. Kui kätte saad, siis osta forsist uued tihendid ka sinna. Pihustit hoiabki kinni see tihend mis pihusti küljes on, plokis on vastav pesa selleks. Esimese küsimuse kohta, et jah, sealt peaks purskama kütust, kui pritsepea õhusiibrit üles tõmbad. Igal juhul, kui mootor(või siis kütusepump lööb) siis peaks nendest neljast pihusti pesast benssu purskama, kui pritsepea siibrit liigutada. Samas kuna sul seal 2 andurit, siis need võivad omaette seda süsteemi toimetada.

kickstart
Huviline

s**t ja per*e ma ütlen....
noh vähemalt on nüüd viga teada enam-vähem....
ei tea, kas kellegil G2 Elektri süsteemi plaani ei ole kodus(internetis)???

T6nis2
Huviline

Lugemata postitus Postitas T6nis2 »

noh vähemalt on nüüd viga teada... . Mis siis leidsid veaks?.Kas on mootoriks 1,8 82 KW. GTI?
Viimati muutis T6nis2, 06 Jaan 2011, 22:14, muudetud 1 kord kokku.

golfimees
Huviline
Auto: ´91 vw passat 2.0 G60 syncro; ´87 vw golf GTI 8v; `95 vw vento vr6
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas golfimees »

K-jetronicut on 66 kw-seid ka muidu. Aga jah, huvitaks ennastki, milles asi oli?

kickstart
Huviline

no suure tõenäosusega ongi need samad 2 pistikut(üks nendest või mõlemad), mis pritsepeasse lähevad...
saaks EL skeemi kuskilt, siis oleks natuke tegevust kah

Üks küsimus kah vahepeal:
* ei tea, kas neisse ülalnimetatud pistikuisse tulebki 8V pinge, või peaks olema 12???

EI oska öeldagi, mis mootor mul on.... :shock: passi järgi vaadates peaks olema 66 kw, aga kuna monopritsel on vist sama palju kw (ja minu kapotialla vaadates jääb tunne, et seal on midagi sehkendatud juhtmetega), ja pmst osadel 1.8 L on ka 82kw, siis ma tõesti ei oska öelda....

seda ma tean, et läheb tajooba paremini edasi, kui 57 kw 1.6 L :twisted:
Viimati muutis kickstart, 07 Jaan 2011, 18:19, muudetud 1 kord kokku.

pppp
Veteran
Telefon: viis kuus kuus üheksa O I null üks
Auto: T***a P***s+
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas pppp »

golfimees kirjutas:K-jetronicut on 66 kw-seid ka muidu.
Enamasti on need KE-Jetronicuga (millel on "aju").

kickstart
Huviline

update... mitte midagi ei ole teada saanud...
EL skeemi ei ole kah veel saanud...

Aga siiski loodaks, et keegi vaataks üle, kas eelmises minu postituses mainitud pistikutesse tuleb 12 V või 8 V???

kickstart
Huviline

ei tõesti.... väga abivalmid on kõik siin foorumis....

per**e.... nagu streetrace foorumisse oleks sattunud :evil:

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

kickstart kirjutas:ei tõesti.... väga abivalmid on kõik siin foorumis....

per**e.... nagu streetrace foorumisse oleks sattunud :evil:
Mida sa taod siin tühja, sellise suhtumisega nagu sina oled, ei tahagi keegi aidata.
Keegi ei hakka su autot siin remontima, näe ise ka vaeva. Mine remonti ja sõima neid kui nad hakkama ei saa, mitte foorumi inimesi kes pole pädevad su autot virtuaalselt remontima.

kickstart
Huviline

hahaaa :D ma juba arvasin, et midagi sellist tuleb....

P.S. ega tõesti jah, kui ma ise veedan mitu tundi nädalas nö trobleshooting, siis ma vist tõesti ei tee piisavalt.

tahtsin ainult 2 pistiku pinge kohta teada saada ja elektriskeemi (keegi kindlasti omab/teab, kust saada) aga eks sedagi ole vist liiga palju palutud...
kõik ikkagi jahuvad oma kw ja jetronicutest siin....

ah jaa... vähemalt corrale tänud, et mingitki kasu sai...

Kasutaja avatar
Corra
Huviline

See el. skeemi võid saada bently manualist vms. Vaata linkide foorumi alla, seal g2 manual olemas. tõmba see alla ja ehk seal on olemas. Seal tootud välja ka kuidas vist k-jeti kontrollida(seal manualis eraldi peatükk k-pritse(võimalik et ka KE-jeti kohta) kohta.

kickstart
Huviline

no lõpuks sain tööle...
ostsin teise pritsepea koos eraldi seisva warmup klapiga... alguses jamas samamoodi... mõtlesin, et no mida asja
siis sai hakatud vaikselt survet jms uurima : Tagasivoolule pime ette ja pump käima.... ja siis märkasin, et huvitav mõnikord tuleb päris korralik surve ja mõnikord jälle ei tule :?
siis hakkasin pumpa uuesti uurima ja tuli välja, et paagisisene pump jebis. Kohati pumpas ja siis jälle ei midagi... Vahetasin pumba ära, tagasivoolul ikka pime ees ja hakkasin vaatama, kust surve läbi tuleb ja kust mitte (järjest erinevaid polte avades pritsepeas). Kui lõpuks pihustitorudeni jõudsin, siis päästsin ühe lahti ja liigutasin alt õhusiibrit.... esimesena tuli purtsakas ja seejärel mõistlikult hakkas voolama bensu peale. Kõik kinni ja hetkel töötab.
Külmalt küll tühikäik veidi puterdab, aga 4 kuud ei ole töötanud kah: peab oravad silindritest välja jahvatama lihtsalt :D

Sellega seoses jäi mul 2 pritsepead üle, mis ma ostsin (ennist proovisin neid peale kah, aga nüüd ei hakka enam vahetama)
1 tk - 30 Eur
2 tk - 40 Eur

Vasta

Mine “Mootor”