Käigukast kahiseb?(milline kast asemele sobiks?)
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Käigukast kahiseb?(milline kast asemele sobiks?)
Räägiks nüüd kah asja südamelt ära, nimelt hakkas sügisel kostuma käigukasti poolt(sealt lähedusest) kahinat, kõige enam on kuulda kahinat 1500-2500 (1-2-3-4käigu puhul, 5-nda puhul vast summutab juba tuulekohin vilina, kahina) pöörde peal, kõrgematel pööretel muutub kahin vilinaks. Kahin ja vilin tõusevad esile just kiirendusel või käiguga pidurdades. Ja üks asi veel..kui 5käiguga pidurdada ja siis uuesti kiiredama järsult hakata, siis käiks nagu kast mingi osa tühja ja haakuks järsku, käib siuke järsk jõnks...nagu oleks mootoripadjad läbi aga need said just kõik uued pandud(olen kuulnud et siduril on mingid leevendusvedrud, kui need läbi siis tekib selline tühjuse moment?) Käigukasti koodi ei tea aga pöörded on 100 sõites 3000
Viimati muutis vaherna, 03 Veebr 2011, 09:22, muudetud 1 kord kokku.
Pluss on massis, kõik on sassis !
-
- Huviline
- Auto: ford focus c-max 06a
Re: Käigukast kahiseb?
vaherna kirjutas:Räägiks nüüd kah asja südamelt ära, nimelt hakkas sügisel kostuma käigukasti poolt(sealt lähedusest) kahinat, kõige enam on kuulda kahinat 1500-2500 (1-2-3-4käigu puhul, 5-nda puhul vast summutab juba tuulekohin vilina, kahina) pöörde peal, kõrgematel pööretel muutub kahin vilinaks. Kahin ja vilin tõusevad esile just kiirendusel või käiguga pidurdades. Ja üks asi veel..kui 5käiguga pidurdada ja siis uuesti kiiredama järsult hakata, siis käiks nagu kast mingi osa tühja ja haakuks järsku, käib siuke järsk jõnks...nagu oleks mootoripadjad läbi aga need said just kõik uued pandud(olen kuulnud et siduril on mingid leevendusvedrud, kui need läbi siis tekib selline tühjuse moment?) Käigukasti koodi ei tea aga pöörded on 100 sõites 3000
käimaril hakkab 5 käik sul tüülepingu üles ütlema. naise sõbrannal oli samad symtomin käigukastil ja nuud on 5-sestkastist sai 4-ne kast ehk siis 5 käik lännu.
elu on karm ja sellega peab harjuma;
- Corra
- Huviline
- Auto: VW Passat B5 1,9TDI 4motion, Golf 2 16v
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 3 korda
Sidurit on vahetatud ? võib ka vabalt olla siduri viga. Sidur siis korvi ja survelaagriga ära vahetada. Loomulikult ei teeks ka käigukasti õli vahetus paha.
Siduri kohta pole teada, ise pole vahetanud, õli vahetatud eelmine aasta, ja lisaks veel et kui sidur järsult lahti lasta siis käib siuke kolks vms... ja üldse et sujuvalt vahetada on ikka tõsiselt aeglaselt vaja sidur vabastada...
-
- Huviline
- Telefon: 58377007
- Auto: Ford Focus
Ise panustan käigukasti väsinud reduktorile/laagrile
BMW mehed vaatavad tänaval naisi,Volkswageni mehed aga Volkswagen´eid.
Lihtsam on vist suvel kogu krempel ära vahetada
Suht keeruline on kindlaks teha mis seal kahiseb vms, sest kui ratas üle tõsta ja siis käiguga minna anda siis kahinat nagu poleks.....

-
- Veteran
- Auto: B5 passat 1998a,vw beetle (aastat ei mäleta) B5.5 passat, 2002a. B7 passat 2011a ja nüüd siis B8 alltrack 2018
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 18 korda
Mitte ainult lihtsam vaid ka odavam on kogu kast ära vahetada( ehk siis toimiva kasti vastu). Omad kogemused nn kasti remondiga.
Siis nii vastavalt vajadusele vaheta ka sidurikomplekt ära. Siis vända otsasimmer siis sidurivõlli tasakaalustuslaager , või mai teagi kuidas see õige nimetus asjal ongi.
Need asjad mis kirjutasin on soovitus, kuna ise esimesel korral jätsin omal vahetamata. Pärast oli ikkagi topelttööd vaja teha.
Jõudu!
Siis nii vastavalt vajadusele vaheta ka sidurikomplekt ära. Siis vända otsasimmer siis sidurivõlli tasakaalustuslaager , või mai teagi kuidas see õige nimetus asjal ongi.
Need asjad mis kirjutasin on soovitus, kuna ise esimesel korral jätsin omal vahetamata. Pärast oli ikkagi topelttööd vaja teha.
Jõudu!
Kui nupp ei jaga, siis käed korrutavad või rahakott astendab.
www.hyzerflip.ee
kõik reklaamiga seonduv.
www.hyzerflip.ee
kõik reklaamiga seonduv.
Ja kõik kokku maksab kuskil 5-6 tuhat(eurodest veel ei räägi:D)? Ma kastide hindade koha pealt suht tummi...
-
- Veteran
- Auto: B5 passat 1998a,vw beetle (aastat ei mäleta) B5.5 passat, 2002a. B7 passat 2011a ja nüüd siis B8 alltrack 2018
Noo passati kasti remont oli ca 6-7K sh sidurikomplekti + tööraha( mina tegin ise, seega 3-4k kokkuhoidu)
Kastiremondiga oleneb kuhu viid ja mis kastil viga, kui ikka hammakaid vaja vahetada, siis kallim see nali. Mul läksid kõik laagrid + 3 käigu sünkro + diffrilaagrid.
Muidugi, kui ikka remont on kaugelt üle 10 k siis on mõistlikum otsida lammutustest kasti. Ise ma oleks ka hea meelega seda teinud, aga ingel [VW Bot: "Keel korda!"] ma lihtsalt sportlikust huvist tahtsin teada, kas saab kasti korda v mitte
:D
Kastiremondiga oleneb kuhu viid ja mis kastil viga, kui ikka hammakaid vaja vahetada, siis kallim see nali. Mul läksid kõik laagrid + 3 käigu sünkro + diffrilaagrid.
Muidugi, kui ikka remont on kaugelt üle 10 k siis on mõistlikum otsida lammutustest kasti. Ise ma oleks ka hea meelega seda teinud, aga ingel [VW Bot: "Keel korda!"] ma lihtsalt sportlikust huvist tahtsin teada, kas saab kasti korda v mitte

www.hyzerflip.ee
kõik reklaamiga seonduv.
www.hyzerflip.ee
kõik reklaamiga seonduv.
Ma mõtlen üldse nii et vana käigukast vahelt minema, ostaks kasutatud kasti, teades et see on korras, ja pistaks selle kohe vahele sinna... siis ei tohiks ju nii kalliks minna?
-
- Veteran
kui saad garantiiga kasti siis kestab. Kuna ma ise remontisin siis ei uurinud järelturu kastide hinda ja ma ei oska ka mitte ennustada seda.
Lihtne on see, otsid oma kasti koodi ülesse, siis hakkad romulatest uurima, kas üldse selliseid kaste on ja mis hinnaga.
Ja kui ainult kastivahetus on siis on jah odavam variant, eeldusel et kõik muu korras, kuigi vändaotsasimmeri soovitan ikka ära vahetada, see nii profelaktika mõttes. Remondimehele tuleb ca pool tundi tööd juurde, pole hullu midagi.
Lihtne on see, otsid oma kasti koodi ülesse, siis hakkad romulatest uurima, kas üldse selliseid kaste on ja mis hinnaga.
Ja kui ainult kastivahetus on siis on jah odavam variant, eeldusel et kõik muu korras, kuigi vändaotsasimmeri soovitan ikka ära vahetada, see nii profelaktika mõttes. Remondimehele tuleb ca pool tundi tööd juurde, pole hullu midagi.
www.hyzerflip.ee
kõik reklaamiga seonduv.
www.hyzerflip.ee
kõik reklaamiga seonduv.
Leidsin kastilt koodi 02A 301 215 A? Mis hinnaga keegi omale sellise kasti soetanud on siis?
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
See on sul korpuse varuosa number - kast on 02A tüüpi ja kood peaks olema sellel üleval käiguvahetustorni juures korpuse peal (trossidega käiguvahetuse siis), lihvitud eendi peal.vaherna kirjutas:Leidsin kastilt koodi 02A 301 215 A? Mis hinnaga keegi omale sellise kasti soetanud on siis?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Sain lõpuks kapoti alla... jubeda saasta kihi all oli aga lõpuks leidsin midagi sellist: CGX 13105 ja selle all oli veel 37 0331
Küsiks juurde veel et kas oleks mõtet panna teise ülekandega kasti,(kui üldse on olemas selliseid kaste), sest praegu on 100-ga sõites pöörded 3000 peal... võiks vähem olla.. aga see vist tõstaks ka kütusekulu nii raske auto puhul?
Küsiks juurde veel et kas oleks mõtet panna teise ülekandega kasti,(kui üldse on olemas selliseid kaste), sest praegu on 100-ga sõites pöörded 3000 peal... võiks vähem olla.. aga see vist tõstaks ka kütusekulu nii raske auto puhul?
Viimati muutis vaherna, 28 Jaan 2011, 11:45, muudetud 1 kord kokku.
Kui ma lisaks mootori koodi, siis keegi vähemalt alternatiive oskaks pakkuda? Otsisin ise ka mingit sobivustabelit aga tulutult...
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Kui 100km/h pealt on pöörded 3000 juures on see ju täiesti normaalne, probleem oleks aktuaalne kui pöörded oleksid üle 4000 nagu mõnel. Liiga alla ei saa ka neid pöördeid ajada, siis 5.-ndaga sõites tuleb näiteks vastutuul ja mootor ei jõua enam vedada.

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Seda ma tahtsingi teada...., aga teine küsimus on see kas mõne teise koodiga kasti saaks kasutada... oma koodiga kasti kohta vasteid ei saa eriti kuskilt... Ma olen suht lammas ka selle koha pealt aga kas 02A kastid sobivad kõik sinna otsa? ehituse poolest?
Leidsin nüüd oma ülekande arvud ka lõpuks:Siit(12 postitus)
CGX
1-3.778
2-2.118
3-1.458
4-0.971
5-0.837
Leidsin nüüd oma ülekande arvud ka lõpuks:Siit(12 postitus)
CGX
1-3.778
2-2.118
3-1.458
4-0.971
5-0.837
Viimati muutis vaherna, 03 Veebr 2011, 09:27, muudetud 2 korda kokku.
Re: Käigukast kahiseb?(milline kast asemele sobiks?)
Käes nüüd kasti viimased päevad vist
Käiguga pidurdades hakkab miski kastis kolisema... ja kohapeal käiguga seisma jättes, liigub auto kallaku peal oma 10-20 cm... Kuid ma pole siiani siiski aru saanud kas need 02A kastid on omavahel vahetatavad, kui ülekannetest ei räägi... saan võtta siis lambi B4 passati 1,8 66kw aastast 93-96 ja sealt kasti peale panna?? Auto läheub küll avarii tõttu kindlustusse mõneks ajaks kuid peale seda oleks tõesti korras kasti tarvis.. 

-
- Veteran
- Telefon: viis kuus kuus üheksa O I null üks
- Auto: T***a P***s+
- Tänanud: 87 korda
- Tänatud: 17 korda
02A kastidel muudeti tootmise jooksul korduvalt käiguvahetus"torni" (kuhu trossid külge lähevad), nii et igaks juhuks võiks sellele pilgu peale visata enne kasti soetamist.
SUUR Tänupppp kirjutas:02A kastidel muudeti tootmise jooksul korduvalt käiguvahetus"torni" (kuhu trossid külge lähevad), nii et igaks juhuks võiks sellele pilgu peale visata enne kasti soetamist.