mootori vahetus

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
erks25
Huviline
mootori vahetus

Lugemata postitus Postitas erks25 »

vw passatile 79 kw asemele panna 2,0 85kw kas pean sellisel juhul arkist ka ümber ehitus loa võtma . Leidsin riigi teatajast sellise asja kuidas peaks sellest aru saama.
(5) Ümberehituseks ei loeta:
1) agregaatide, osade, seadmete ja süsteemide vahetamist, kui need kuuluvad samale sõidukitüübi versioonile;
2) sõidukile lisaseadmete ja varustuse lisamist (nt kliimaseade, lisapidurituled, allasõidutõkked), kui sellega ei muutu sõiduki tüübikinnitusega määratud andmed ja kui nende lisamine ei ole vastuolus kehtivate tehnonõuetega.

Kasutaja avatar
vredestein
Veteran
Telefon: 5045339
Auto: Derby Mk1 1980
Tänanud: 119 korda
Tänatud: 53 korda

Re: mootori vahetus

Lugemata postitus Postitas vredestein »

miks te kõik kohe sinna arki kiirustate ei mahu pähe keda te pelgate? ma saan aru kui sa tõstad sinna vahele helikopterimootori et isegi juhm aru saab et tegu ei ole auto mootoriga siis hakkaks muretsema või asendad 1l moto näiteks 5,8sega kes sul seda vahib mis seal vahel on?
miks ma siis närvi ei pea minema kui niisugune jant siin käib
Vanakooli volkarid looduskaitse alla!!! Kui midagi vaja siis helista 5045339

erks25
Huviline

Lugemata postitus Postitas erks25 »

minul isiklikult polegi vahet ja mootorgi on juba aiste vahele tõstetud ja ise olen väga rahul. Probleem lihtsalt selles et ülevaatus on ukse ees ja ei tea mis seal arvatakse minu kätetõõst.

daff
Huviline
Auto: GMC Suburban 5.7, Golf III 1.8

Lugemata postitus Postitas daff »

Ümberehitusluba ei ole vaja, et asi igati legaalne oleks, siis tuleks käia ülevaatuspunktis, lasta seal teha saastetest, siis selle paberiga minna ARKi ja seal lasta tehnilises passis mootor ära muuta. Ümberehitusluba ei ole vaja, sest seda mootorit paigaldati juba tehase poolt Passatile.

Tanel
Veteran
Telefon: 56902793
Auto: '88 JETTA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tanel »

daff kirjutas:Ümberehitusluba ei ole vaja, et asi igati legaalne oleks, siis tuleks käia ülevaatuspunktis, lasta seal teha saastetest, siis selle paberiga minna ARKi ja seal lasta tehnilises passis mootor ära muuta. Ümberehitusluba ei ole vaja, sest seda mootorit paigaldati juba tehase poolt Passatile.
Mulle väljastati ümberehitusluba näiteks mootorivahetuse puhul. Mootori panin peale ja läksin ark'i tehnokontrolli sellega :D Aga saastetest oli diislite teema vist ainult... bensuka puhul ei ole enne kuskile vaja minna.

Ja ark'i tädid ei saa tehnilises passis mingeid mootoriga seonduvaid andmeid (või muud tehnilist) ilma ark'i tehnokontrollist saadud paberiteta muuta.
"kunagi arvasin et Rako normulks vend a nüüd tuleb välja et selline lamelli enn et ohohohohhhoooo." -tito

daff
Huviline
Auto: GMC Suburban 5.7, Golf III 1.8

Lugemata postitus Postitas daff »

Ma mingi hetk maili teel uurisin ARKist seda mootorivahetuse asja, andsin edasi selle, mis mulle tol korral vastati. See oli nii umbes aasta tagasi, võimalik, et vahepeal midagi muutunud.

Vasta

Mine “Mootor”