Külmalt ei lähe 2. käik sisse. kiirenduse jama. (lahendatud)

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
blinkz
Huviline
Telefon: 5544276
Auto: Volkswagen Golf III

Külmalt ei lähe 2. käik sisse. kiirenduse jama. (lahendatud)

Lugemata postitus Postitas blinkz »

Nüüd kui ilmad külmemaks läksid, siis tuli selline jama, et 2. käik ei lähe sisse lihtsalt. Kohapeal 1. käigu pealt 2. peale tõmmates toimib, aga auto liikumisel mitte. Täiesti nagu vastu metalli tõmbaks, üldse ei liigu ka 2. käigu poole. Samas kui korra kang keskele tõmmata ja siis 2. peale, siis läheb ..liikluses maru nõme sõita nii. Peale mingi 10 minutit sõitmist ei ole mitte mingit probleemi 2. käiguga.

Lisan selle ka, et igal kiirendusel on käigukasti all kolin (see kolin tuli koos 2. käigu jamaga, aga ei pruugi olla seotud), kuigi ma ise usun et see on sumbuti. Sumpsi olen juba 2 aastat keevitada lasknud, aga kuna ma ise autodest suurt midagi ei tea, siis igaksjuhuks mainisin.

Tahaks teada, et kas käigukastis mingi suurem jama ja peaks ära vahetama või on asi milleski muus?
Autoks: VW golf III 92 aasta, 1,8l 66kW
Viimati muutis blinkz, 31 Okt 2011, 19:25, muudetud 3 korda kokku.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Külmalt ei lähe 2. käik sisse.

Lugemata postitus Postitas rako »

Ehk teed käigukastis õlivahetuse ära, võib aidata, kui auto juba 10min sõitnud läheb õli soojaks ja koos sellega vedelamaks. Võib mõjutada kindlasti.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

blinkz
Huviline

Re: Külmalt ei lähe 2. käik sisse. Lisaks kiirenduse jama.

2 aastat tagasi sai kasti õli juurde pandud niisama. Ei tea kas päris õlivahetus parandab seda.

Küsin siin teemas veel kaht asja, et külma mootoriga on sidur(?) kuidagi imelik. Kohalt ära minnes kui siduripedaal on juba üles lastud ja gaasi panen, siis nagu auto tahaks välja surra ja ei liigu edasi..pean gaasi pmst. põhja panema, et auto edasi hakkaks liikuma uuesti. See on 1. ja 2. käiguga ainult. Niimoodi jõnksutab ja jamab 2 minutit max ja siis pole enam mingit jama.
Millest see võib olla?

Lisaks veel see, et peale mootoririhma vahetust on ükskõik mis käiguga gaas põhjas kiirendus ebaühtlane. Nagu kerge jõnksutamine on sees. Mees, kes rihma vahetas ütles, et süütenurk on paigast. Lisaks ütles veel, et tal pole vastavaid seadmeid selle õigeks sättimiseks. Ma ei tea kas seda ei saa siis tõesti niisama paika panna? Kas vale süütenurk põhjustab seda jõnksutamist? siis teaksin kas on mõtet minna kuskile suuremasse töökotta.
Viimati muutis blinkz, 18 Okt 2011, 14:59, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

Üldiselt peale rihma vahetust peab jah süüte uuesti paika panema, see peaks juba tglt rihmavahetuse juurte käima.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

blinkz
Huviline

Nojah, ma lasen oma autot lihtsalt väga odavas kohas remontida. Töö on kvaliteetne olnud siiani, aga ikkagi kas süütenurgast võib oleneda kiirendus? Ma uurisin siin teisi teemasid ja teistel pole midagi sellist olnud. Kohe kui ma sealt ära sõitsin peale rihma vahetust polnud autol isegi jõudu et maanteel mäest üles ronida 90ga. Peale seda läksin tagasi ja ta ütles et timmis süütenurka veidi ja no nüüd ei saa tavasõidul midagi aru, aga põhjasgaasiga jõnksutab ükskõik mis käiku kasutades ja ei olene kas mootor on külm või soe.

blinkz
Huviline

Re: Külmalt ei lähe 2. käik sisse. kiirenduse jama. (lahenda

Käis siis auto remondis ja summuti vahetati ära. Sukk oli täiesti läbi roostetanud ja torud pehmed. Kiirendus on peale seda nüüd täiesti ühtlane.
Käigukasti valati õli juurde ja hetkel on see ka korras..

Vasta

Mine “Ülekanne”