Kahemassiline hooratas ühemassilise vastu. Milline sobib?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Jurmola
Huviline
Auto: Golf 2
Tänatud: 25 korda
Kontakt:

Kahemassiline hooratas ühemassilise vastu. Milline sobib?

Lugemata postitus Postitas Jurmola »

Tere
Kuna oma kahemassiline hooratas on kohe kohe laiali minemas, uurin ka siit foorumist, et milline kooslus sobib minu käigukastiga kokku? Mootor on mul 1.9TDI, 85kw AJM. Käigukastiks on mul 6käiguline manuaal. Hoorattaks sobib ilmselt tavaline 1.8 (G60) hooratas, kuid mis sidur sinna otsa võiks minna? Kas 6 käigulisel on suurem võll ehk kui 5 käigulisel? Kas see 1.8 hooratas sobib sinna otsa. Isiklikult pole leidnud ühtegi teemat kus kirjeldataks selle mootoriga tegevust. Küll saab ebayst 400 inglase ees kiti kus kõik olemas, samas kõige odavam kahemassiline hooratas on pea 200 inglast. Ebay link

Ehk oskab keegi öelda, millise siduri ma saaks panna 6 käigulise käigukasti otsa?
Viimati muutis Jurmola, 07 Jaan 2012, 13:45, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
svenson
Huviline
Tänatud: 1 kord

Re: Kahemassiline hooratas ühemassilise vastu. Milline sobib

Lugemata postitus Postitas svenson »

Su küsimusele ma vastust ei tea, aga kuna teemaks on DMF vs SMF siis meenus selline asi, et vanasti nt autodel hooratast või väntvõlli vahetati viidi väntvõll koos hoorattaga tasakaalustamisse. Et kas siit ei või tulla need jutud, et ühemassilise vastu vahetades teeb see käigukastile/vändale liiga. Kui aga ideaalselt tasakaalu ajada siis peaks mõistliku kasutamise juures siiski eluaegne lahendus olema.

Ma ise ka just hooratast vahetamas ja võrdlesin hindu. Ühemassilise vastu vahetades (hooratas, sidur, surveplaat) isegi kaotad hinnas, kuna on sama hind või kallim kui kahemassiline lihtsalt ära vahetada.

Vasta

Mine “Ülekanne”